Kompetencije IT menadžera

Uspešnost IT sektora jedne kompanije i uopšte uspešna primena informacionih tehnologija nije moguća bez dobrog menadžmenta. Zadaci IT menadžera su osmišljavanje razvoja i upravljanje IT sektorom, projektovanje sistema i procena isplativosti ulaganja i upravljanje troškovima. IT menadžeri su ti koji prate sve novine na IT tržistu, pokušavaju da iskoriste sve pogodnosti koje one donose, i da ih efikasno primene u svojoj kompaniji, u cilju lakšeg rukovođenja, upravljanja i uspešnijeg poslovanja.

IT Academy školuje menadžere koji znaju šta može, a šta ne može da uradi programer, administrator ili dizajner, kakav razultat proizvodi primena određene tehnologije, koja hardverska rešenja da primeni radi efikasnijeg poslovanja, kako da primeni elektronsko poslovanje u kompaniji, kako da odabere tim i koliko finansijskih sredstava treba za realizaciju posla. Od IT menadžera se očekuje da dostignuća u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija svakodnevno implementira u rad kompanije na najuspešniji mogući način.

Cilj IT Academy je da na odseku IT Management pripremi polaznike da upravljaju radom i razvojem informacionih sistema i upravljaju projektnim timovima. Polaznici stiču znanja i veštine iz različitih oblasti biznisa (menadžmenta, marketinga, finansija, upravljanja projektima) ali kroz prizmu korišćenja informacionih tehnologija u poslovanju. Kandidati stiču znanja i iz testiranja i implementacije softverskih rešenja.

U veku informacionih tehnologija i novih dostignuća, kompanije koje ih ne budu primenjivale u svom poslovanju, i pre svega imale ljude koje ih poznaju i primenjuju, neće biti konkurentne na tržištu. IT Academy je tu da Vam pomogne da nađete kvalitetan kadar koji će doprineti boljem poslovanju Vaše kompanije.

 

 

 

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.