Web Design Theory

Opis kursa:

Na kursu Web Design Theory upoznaćete se sa kratkim istorijskim razvojem interneta i web sajtova i detaljnije se informisati o razlici između print i web dizajna. Kurs opisuje elemente web dizjana i njihovu primenu na konkretnom sajtu. Polaznicima će biti jasno predstavljeno na koji način se mogu razviti ideje za sam projekat putem moodboarda a biće im objašnjena i pravila web dizajna od teksta i grafike na sajtu preko rasporeda osnovnih elemenata i naprednijih opcija.    

Cilj kursa:

Cilj kursa je da se polaznici upoznaju sa razvojem web dizajna od same pojave interneta i načina na koji se web dizajn tada gradio. Polaznici će povezati kako se preko novih i modernijih pristupa web dizajnu došlo do dizajna sajtova kakve imamo danas. Takođe, naučiće koji su elementi web dizajna i pravila njihove primene. Kurs će imati poseban akcenat na pojašnjenju ideje i značaja responsive dizajna i kako prilagođavanje sajta različitim veličinama ekrana utiče na uspešnost sajta da privuče nove korisnike. Naučiće kako treba prezentovati sajt klijentu i koji web domeni i hostinzi su odgovarajući njihovom sajtu. Pored svega ostalog, steći će i najbolji uvid u komunikaciju između klijenta i dizajnera.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.