Centar za razvoj programera

Mnogim zemljama širom sveta nedostaje veliki broj softverskih stručnjaka i programera koji mogu odmah uzeti učešca u zahtevnim softverskim projektima.

Praznina koja nastaje, između potreba poslodavaca i mogućnosti mladih IT stručnjaka, izazvana je nemogućnošću početnika da tokom školovanja rade u realnim tržišnim uslovima. Njima je potrebno iskustvo i obuka u snalaženju u IT poslovnom okruženju. Nije u pitanju samo izgradnja kompetencija na poznavanju IT tehnologija i najnovijih verzija alata, već poznavanje internih elemenata softverskih rešenja i poslovnih procesa.

Paradoks je u tome što mladi IT stručnjaci bez ovog iskustva ne mogu da se zaposle, a to iskustvo im jedino može pružiti rad u kompanijama.

Poslodavci, bez obzira na velike potrebe za kadrom, nerado rizikuju finansijska sredstva i resurse za ulaganje u kadrove i njihovu izgradnju. Poslodavci traže "gotov" kadar koji će po veoma kratkom roku po ulasku u kompaniju davati vrhunske rezultate.

A činjenica je da je se potrebno iskustvo za dobijanje kvalitetnih i dobro plaćeih poslova u softverskoj industriji može izgraditi samo uz odgovarajuce školovanje, i neophodne vežbe i praktičan rad.

LINK group i ITAcademy teže da budu veza između efikasnog školovanja i kvalitetne prakse, i da budućim IT stručnjacima pruže potrebno iskustvo i obuku.

Iz tih razloga je i osnovan Centar za razvoj karijere.

Njegova misija je da mladim ljudima, koji imaju znanja iz oblasti programiranja, ali nisu imali prilike da učestvuju u velikom broju softverskih projekata, pomognemo da se izgrade i postanu iskusni i uspešni programeri.

Na ovaj način, pomažemo im da lakše pronađu zaposlenje i, u veoma kratkom roku, put za svoju uspešnu karijeru.

Centar će u svakom kandidatu tražiti i novog vrhunskog stručnjaka kojeg će zaposliti za sopstvene potrebe.

Centar za razvoj programera pruža mogućnost da se potpuno besplatno:

  • usavršite u radu na najnovijim programerskim alatima i platformama
  • obučite za rad u timu
  • uključite u realne softverske projekte
  • steknete neophodno iskustvo
  • zaposlite ako pokažete zadovoljavajuce rezultate

Konkurišite za praksu u Centru za razvoj programera

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde