Kako obezbediti tražen, zanimljiv i dobro plaćen posao

Neverovatno brz razvoj informacionih tehnologija doveo je do pojave velikog broja novih zanimanja, poput programera, IT menadžera, administratora mreža, web dizajnera, developera mobilnih aplikacija... Sve traženiji su i stručnjaci za poslove prodaje i marketinga IT proizvoda i usluga, kao i internet marketinga.

ITAcademy je nastala kao rezultat uočenih tendencija na tržištu i naglašene potrebe za stručnjacima ovih profila. ITAcademy sveobuhvatno obučava buduće IT stručnjake pružajući im konkretna, praktična znanja i veštine za rad u dinamičnom IT okruženju bilo gde u svetu, ali i prestižne međunarodne sertifikate koji će ih učiniti još konkurentnijma na internacionalnom tržištu rada.

Svi ekonomski i privredni pokazatelji u svetu govore da su najplaćeniji i najtraženiji poslovi upravo gore navedeni. Prosečna mesečna plata IT stručnjaka po zvaničnim podacima zemalja na Zapadu iznosi oko 8.000 evra. Takođe, stalni razvoj IT sektora dovodi do otvaranja novih radnih mesta u ovoj oblasti, dok obrazovni sistem ne može da zadovolji ove potrebe, tako da postoji stalni deficit IT stručnjaka. Primera radi, svake godine u se IT industriji u Evropi zaposli više od 100.000 ljudi, a Evropska komisija procenila je da će do kraja ove godine biti čak 900.000 nepopunjenih radnih mesta u IT sektoru.

Broj IT firmi u Srbiji premašio je 1.700. One zapošljavaju oko 15.000 ljudi, a podaci Infostuda pokazuju da je broj novootvorenih radnih mesta u ovom sektoru porastao za čak 80%, što ukazuje i na to da je nastao veliki broj novih IT kompanija. Te novootvorene IT firme u proseku nude veće plate od ostatka privrede. Očekuje se da će njihov broj značajno porasti, s obzirom da Strategija razvoja Srbije predviđa velika ulaganja u razvoj informatičke industrije. Međutim, potencijal za zaposlenje je daleko veći. Danas, većina kompanija u svom poslovanju koristi računare i ima potrebu za kadrom koji će efikasno upravljati računarskom tehnologijom.

S druge strane, malo je institucija pored ITAcademy koje nude adekvatno obrazovanje iz oblasti IT-a.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde