Želite siguran posao? Administracija je pravi izbor!

Gotovo svaka kompanija danas ima potrebu za zaposlenima koji se bave administracijom, odnosno održavanjem mrežnih sistema. Koliko su ovi stručnjaci traženi na tržištu pokazuju i podaci da su administratori mreža na listama najtraženijih IT veština za 2014. godinu skočili za čak 5 mesta u odnosu na prethodnu godinu!

Školovanjem na ITAcademy možete postati visokokvalifikovani administrator IT infrastrukture i steći sertifikovana znanja koja će Vam odmah nakon završenog programa obezbediti siguran i dobro plaćeni posao.

Nikada nije bilo bolje vreme da se odlučite da postanete administratori mreža. Oni su prema istraživanjima ušli u šest najplaćenijih IT industrija, a njihova prosečna godišnja zarada u Americi je procenjena na 73.000 dolara.

Potreba za mrežnim i sistem administratorima u našoj zemlji izuzetno će rasti u narednom periodu. Sve je veći broj kompanija na našem tržištu koje se odlučuju za implementiranje računarske mreže u svoje poslovanje, čime se javlja potreba za osobama koje će se baviti održavanjem i upravljanjem takvim sistemima.

Iskoristite priliku koja se ukazala na tržištu. Upišite Administration Department na ITAcademy!

Administration Department

Administration Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Fond časova
386 časova
Programi
Microsoft i Linux Administration
Diplome i sertifikacija
MCSA i MCSE (Microsoft Certified Solutions Associate and Expert: Windows Server 2012 and Desktop Infrastructure)
Linux Professional Institute Certification (LPIC1 i LPIC2)
CompTIA A+ Certified Technician
ITA Certified Professional Administrator
PRIJAVITE SE

Školovanjem na odseku Administration, bićete spremni za rad na celokupnom procesu planiranja, projektovanja, konfigurisanja, implementacije i održavanja kompletne mrežne infrastrukture pod operativnim sistemima Microsoft Windows Server 2012 ili Linux.

Školovanje podrazumeva savladavanje rada u mrežnim okruženjima sa posebnim akcentom na sistemsko i mrežno administriranje i što efikasnije korišćenje mrežne infrastrukture kao jednog od najvrednijih IT resursa danas.

Plan i program na odseku Administration obuhvata niz tema iz oblasti planiranja, projektovanja, konfigurisanja, implementacije i održavanja mrežnih infrastruktura, korišćenjem niza savremenih tehnologija. U zavisnosti od programa za koji se odluči, polaznik uči i osposobljava se za rad u okviru Microsoft Windows Server 2012 operativnih sistema (direktorijumski servisi, Active Directory, DHCP, DNS, routing, IPSec, IP monitoring...) ili u okviru Linux operativnih sistema (Apache Web Server, Bind, Samba, Postfix...).

Polaznik se upoznaje sa osnovama i dobija znanja koja su mu potrebna prilikom administracije web servera pod Linux i Windows serverskim sistemima.

Osim toga, polaznik je u prilici da radi sa bazama podataka, savremenim alatima za mrežnu zaštitu, kao i Microsoft SQL Server administraciju, odnosno administraciju MySQL Servera.


Školovanje na odseku Administration izvodi se na tri programa:

Network Administration

Ovaj kompleksni odsek će vas obučiti za rad sa čak 8 oblasti u okviru administracije mreže i sistema. Postaćete ekspert za Windows OS i Windows 2012 servere, savladati instalacije, konfiguracije i licenciranja Windows 8 operativnog sistema, dizajniranje SQL server baze podataka, naučiti kako da automatizujete i zaštite mrežu, radite sa Mikrotik i CISCO ruterima i pored osnovne administracije rutera, savladaćete i kreiranje virtualnih mreža, virtualnih privatnih mreža, povezivanje udaljenih lokacija, obezbeđivanje komunikacije i još mnogo toga. Bićete potpuno osposobljeni za samostalnan rad i visoku zaradu.

Microsoft Administration

Na ovom programu, upoznaćete se sa načinima umrežavanja i tipovima mreža. Cilj programa je sticanje naprednih znanja o sistemskoj i mrežnoj administraciji u Microsoft Windows 2012 Server okruženju. Na ovom programu obrađuju se, između ostalih oblasti, instalacija Microsoft Windows 2012 servera, podizanje aktivnog direktorijuma i podešavanja prava pristupa u mrežnom okruženju. Takođe, proći ćete i obuku za hardversko održavanje sistema — PC servisiranje. Naučićete da administrirate i radite na bazama podataka, izgrađujete mrežnu infrastrukturu i zaštitite mrežu.

Linux Administration

Ovaj smer omogućiće vam spektar znanja: od instalacije, preko podešavanja mreže i mrežnog okruženja, do opisa komandi i radnji koje se koriste prilikom administracije mreža pod Linux operativnim sistemom. Izučićete mrežnu administraciju Linux operativnog sistema, kao i razloge i prednosti umrežavanja, tipove i topologije mreža i poznavanje osnovnih medijuma za realizaciju mreže. Osposobićete se za efikasno rukovanje podacima kroz visokooptimizovane upite, kvalitetna relaciona rešenja i rukovanje indeksima u MySQL serveru. Uvešćemo Vas u zaštitu mrežne infrastrukture, zasnovane na operativnom sistemu Linux, analizu rada, optimizaciju Linux Servera i njihovo neophodno održavanje tokom rada.

Da pogledate plan i program za odsek Administration, prvo izaberite jedan od gorenavedenih programa specijalizacije.


Šta ćete savladati?

Veštine kojima ćete vladati po završetku ovog programa su:

  • dijagnostikovanje hardverskih i softverskih problema, zamena oštećenih komponenti,
  • bekapovanje i oporavak oštećenih podataka,
  • održavanje pojedinih računara i računarskih mreža,
  • planiranje, koordinacija i implementacija sigurnosnih mera na računarskoj mreži,
  • nadgledanje performansi mreže sa ciljem njene optimizacije,
  • konfiguracija i testiranje računarskih komponenti,
  • projektovanje računarskih mreža malih i velikih poslovnih sistema,
  • pravljenje bekap strategije i realizacija,
  • održavanje i instalacija servera za baze podataka.

Kako izgledaju predavanja?

Nastava za ovaj program odvija se u tradicionalnoj i e-learning varijanti.

Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy. Za sve one koji zbog svojih obaveza ili fizičke udaljenosti ne mogu da pohađaju tradicionalnu nastavu, online način učenja je pravi izbor.

Predavanja su zasnovana na praktičnim primerima, minimumu teorije i maksimumu prakse. Učenje je utemeljeno na zadacima i projektima, čime se veoma brzo osposobljavate da samostalno obavljate budući posao.

Gde ćete moći da radite?

Po završetku ovog programa moći ćete da radite u savremenom poslovnom svetu u širokom spektru poslova, od početnog nivoa administratora do vrhunskog sistemskog i mrežnog projektanta.

Sve je veći broj kompanija različitog profila koje se odlučuju za uvođenje računarske mreže u svom poslovanju, čime se otvaraju nova radna mesta u cilju održavanja i upravljanja takvim sistemima. U narednih nekoliko godina, očekuje se potpuni prelazak na rad u mrežnom okruženju svih IT orijentisanih privrednih subjekata, što će dodatno povećati potražnju ovakvih profila.

Izbor i nabavka računarske i mrežne opreme, projektovanje mrežne infrastrukture, konfigurisanje i održavanje mreže, kao i hardverska i softverska i korisnička podrška samo su neki od poslova koji se danas postavljaju pred administratore IT infrastrukture.

Kvalitetni predavači

Predavači na ITAcademy su vrsni stručnjaci, doktori nauka iz oblasti informacionih tehnologija, prirodnih nauka i menadžmenta. Članovi su najvećeg i najjačeg svetskog udruženja IT profesionalaca — IEEE CS (Institute for Electrical and Electronic Engineers Computer Society), vrhovne organizacije koja propisuje standarde i upravlja razvojem informacionih tehnologija na globalnom nivou.

Pored ovoga, predavači na predmetima u sklopu sertifikacije za Microsoft administratore i inženjere su dodatno sertifikovani diplomom zvaničnih Microsoft trenera.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP). Između ostalog, u njih spadaju motivacija, timski rad, analitičnost, komunikativnost, samopouzdanje, fokus, koncentracija, selekcija prioriteta i druge. To su takozvane transverzalne ili dodatne veštine.

Kako bismo vam pomogli da ostvarite uspeh u poslu i karijeru o kakvoj sanjate, pokrenuli smo Personal Development Program (PDP). Program traje 2 meseca tokom kojih ćete usvojiti upravo ove dodatne, prenosive veštine i to kroz praktičan rad, putem kratkih edukativnih radionica. Možete ga pohađati tradicionalno ili online. Tokom ovog programa radićete sa najvećim stručnjacima za razvoj karijere i najuspešnijim privrednicima, na razvoju i unapređenju veština koje će vam doneti konkurentsku prednost na tržištu rada.

Program predstavlja odličan način da nadogradite znanja i veštine koje ste stekli tokom školovanja i omogućava vam da zauzmete superiornu poziciju na tržištu.

U okviru Personal Development Programa, između ostalog, dobijate 2 meseca praktične obuke gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, lični profil na osnovu testa ličnosti i testa sposobnosti, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Pogledajte plan i program i saznajte više o Personal Development Programu.

 

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Zimski upisni rok je u toku!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde