AI & Software Development

Budućnost je već stigla, ali pravo pitanje je da li ste spremni iskoristiti nevjerovatne mogućnosti koje je donijela pojava vještačke inteligencije? Pridružite nam se na uzbudljivom seminaru ITAcademy otvorenog tipa i zavirite u budućnost IT industrije sa fokusom na programiranju.

Uz tehnološkog direktora sa višegodišnjim predavačkim i programerskim iskustvom Emira Pušku, otkrijte najnovije trendove, najbolje prakse i funkciju AI-ja kao pomoćnog alata u programiranju. Saznajte i odgovor na jedno od najaktuelnijih pitanja: „Kakav će uticaj AI imati na ulogu developera i IT stručnjaka u budućnosti?”

Seminar „AI & Software Development” održat će se u subotu, 27. maja, na ITAcademy u Sarajevu, a za sve one koji ne budu u mogućnosti da lično prisustvuju seminaru bit će obezbijeđen live stream.

Prijavite se odmah i rezervišete svoje mjesto potpuno besplatno. Ne propustite priliku da se upoznate sa beskonačnim mogućnostima AI alata kada je riječ o programiranju, ali i mnogim drugim zanimanjima!


Prijavite se!

GDJE?

ITAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo)

KADA?

U subotu, 27. maja

ŠTA?

„AI & Software Development”

KAKO?

Popunite prijavu i osigurajte mjesto!

KO?

Predavač Emir Puška

Šta ćete naučiti

Svjedoci smo da AI (Artificial Intelligence) predstavlja izuzetno moćan alat u evoluciji digitalnog svijeta, gdje se tehnologija osposobljava da oponaša ljudske aktivnosti poput učenja, razmišljanja, planiranja i donošenja odluka, što se odrazilo na integraciju industrija s tehnologijom, pa čak i na promjenu same suštine našeg postojanja. Veliku revoluciju AI je donio IT industriji, a najbolji dokaz je savremena uloga programera. Dok su prije morali ručno kodirati svaki korak, optimizovati algoritme, otkrivati pogreške, poboljšavati performanse aplikacija i predviđati buduće potrebe korisnika, sada AI alati i okviri omogućavaju programerima da automatizuju procese, generišu kod i poboljšaju učinkovitost razvoja softvera, i to za samo nekoliko minuta. Upoznajte se sa beskrajnim mogućnostima vještačke inteligencije na besplatnom seminaru ITAcademy, na kojem ćete naučiti:

  • šta je zapravo AI (vještačka inteligencija);
  • koje su glavne AI tehnike;
  • u čemu se ogleda pristup AI-ju zasnovan na pravilima i logici;
  • šta je machine learning (jedna od najmoćnijih tehnika AI-ja);
  • šta su tranzicijski hibridni sistemi;
  • koja su ograničenja AI-ja.

Spoznat ćete ogromni uticaj AI-ja na razvoj programiranja i drugih IT oblasti i saznati kako svjesno pristupiti AI-ju, prepoznati ograničenja, kvalitet, tačnost i pouzdanost AI modela i uskladiti njegovu upotrebu s etičkim i sigurnosnim standardima. Stečeno znanje i dragocjeni savjeti iskusnog profesionalca Emira Puške zasigurno će vam poslužiti za vaš karijerni napredak – moći ćete ih odmah implementirati na svom radnom mjestu ili potpuno promijeniti pravac svoje karijere i početi da radite kao visoko plaćeni developer!

 

Budite u korak sa vremenom

Iskoristite besplatni seminar da otkrijete pravac razvoja AI tehnologija i saznate koja IT zanimanja će dominirati u budućnosti, biti najtraženija i donositi najveće finansijske prihode. Istovremeno, steći ćete uvid u sveobuhvatnu sliku mogućih primjena AI-ja koje će preoblikovati tržište rada. Upoznat ćete se s predikcijama o evoluciji IT radnih mjesta, uključujući stvaranje novih pozicija i mogući nestanak zanimanja. Usvojit ćete vještine koje su vam potrebne za početak ostvarivanja vaših najambicioznijih ideja i pronaći ćete svoje mjesto u dinamičnom IT svijetu! Nije važno vaše trenutno znanje o AI alatima, jer je ovaj seminar prilagođen svima – od potpunih početnika do iskusnih IT stručnjaka. Cilj seminara je pružiti vam cjelovitu sliku o razvoju i uticaju AI programa na programiranje, kao i osnovu za početak vlastite avanture u uzbudljivom IT sektoru. Na seminaru vas očekuju:

  • fantastična atmosfera na interaktivnim predavanjima u savremeno opremljenim laboratorijama ITAcademy;
  • dinamične prezentacije, panel-diskusije, realni primjeri i korisni savjeti na osnovu profesionalnog iskustva predavača;
  • mogućnost da po specijalnim uslovima nastavite profesionalno usavršavanje i karijeru u oblasti programiranja.

Imat ćete jedinstvenu priliku povezati se s drugim strastvenim profesionalcima, razmijeniti ideje, stvoriti nove poslovne veze i postati dio IT tima koji će oblikovati budućnost tehnologije.

Vaš predavač: Emir Puška

Emir Puška je završio studij na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i po zanimanju je magistar elektrotehnike. Po završetku studija radio je u programskom jeziku Java na razvoju desktop, web i mobilnih aplikacija, a paralelno je radio i kao nastavnik stručnih predmeta u tehničkoj školi. Posjeduje višegodišnje iskustvo iz planiranja, razvoja i implementacije ERP sistema za automobilsku industriju i druge grane industrije u programskom jeziku Java, kao i iz tehnologija poput okruženja za razvoj web aplikacija u programskom jeziku Java kao što su GWT (Google Web Toolkit) i GXT. Radio je sa relacionim i nerelacionim bazama podataka, kao što su MySql, SQLite, Redis i MongoDB. Razvijao je Android aplikacije i ima bogato iskustvo kao predavač na temu razvoja mobilnih aplikacija.


Ne propustite šansu da besplatno prisustvujete seminaru „AI & Software Development”.

Prijave su otvorene još:

00Dana 00Sati 00Minuta 00Sekundi

Prijavite se na vrijeme!

Broj mjesta je ograničen!