Potpuno besplatno izradite svoju prvu web aplikaciju i zakoračite u svijet programera!

Da li ste se ikada zapitali koji alati se koriste i kako izgleda proces izrade web aplikacije? Na koji način se projektuju i implementiraju moderne web aplikacije?

ITAcademy nudi posebnu priliku da potpuno besplatno savladate osnovne programske jezike za izradu web aplikacija, predstavite svoje ideje, učestvujete u njihovom kreiranju i postanete vlasnik svoje prve funkcionalne web aplikacije!

Kako bi izradili aplikaciju, programeri moraju dobro poznavati osnovne programske jezike koji služe kako bi zamišljeni projekat pretvorili u funkcionalnu web aplikaciju i uspješno vladati njima. U tom procesu neophodno je poznavanje HTML (HyperText Markup Language) prezentacijskog jezika, CSS (Cascading Style Sheets) stilskog jezika, kao i nezamjenjivog JavaScript programskog jezika i vodećeg ReactJS Java Frameworka, koji omogućava izradu korisničkih interfejsa na naprednim web aplikacijama.

Besplatni trosedmični kurs „Moja prva web aplikacija”, omogućit će vam da na praktičan način savladate najpoznatije programerske alate uz Marinu Bošnjak, iskusnog Frontend Developera, i kreirate svoju prvu interaktivnu web aplikaciju.

Iskoristite jedinstvenu priliku da početak augusta označi početak izgradnje tražene i profitabilne IT karijere! Zato rezervišite svoje mjesto na vrijeme i pridružite se na besplatnom kursu koji počinje 15. augusta u moderno opremljenim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu!


Prijavite se!

GDJE?

ITAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo)

TRAJANJE?

24 časa

ŠTA?

„Moja prva web aplikacija”

KAKO?

Popunite prijavu i osigurajte mjesto!

KO?

Predavač Marina Bošnjak

ŠTA ĆETE NAUČITI?

Na besplatnom kursu ITAcademy upoznat ćete se sa pojmom web development, imat ćete priliku da savladate osnovna znanja i vještine koji su neophodni u izgradnji interaktivnih web aplikacija, radite u poznatim programskim jezicima, kreirate svoju personalnu web aplikaciju i na potpuno unikatan način zakoračite u IT svijet. Naučit ćete i savladati ono što mora znati svaki Frontend Developer:

  • proces razvoja interaktivnih web sajtova i aplikacija;
  • najkorišteniji moderni i jednostavni programski jezik koji omogućava kreiranje složenih projekata – JavaScript;
  • ReactJS – najpopularniji JavaScript Framework za korisnički interfejs (UI), koji čini aplikacije brzim, fleksibilnim i pojednostavljenim;
  • osnove standardizovanog jezika HTML-a, koji se primjenjuje za definisanje strukture tekstova, medija i ugrađenih objekata u okviru web stranica, aplikacija i elektronske pošte;
  • fundamentalne dijelove stilskog CSS jezika, pomoću kog se definiše prikazivanje HTML elemenata, uređuje izgled i raspored na web aplikaciji ili stranici.

Marina Bošnjak, stručni Frontend Developer, razjasnit će vam zašto je programerska IT oblast najtraženija, a uz njene savjete i jasne smjernice uspješno ćete kreirati svoju prvu web aplikaciju! Stečeno programersko znanje i tehnike moći ćete odmah predstaviti u svojoj biografiji, kao i na različitim digitalnim platformama, primjeniti u praksi i započeti usavršavanje za izgradnju sopstvene programerske karijere!

 

Na putu od sna do Jave

Iskoristite besplatni kurs da započnete profesionalno usavršavanje u oblasti programiranja, savladate JavaScript, najkorišteniji programski jezik, i druge neophodne alate koji će vaše snove o visoko plaćenom poslu pretvoriti u javu! Na kursu vas očekuju:

  • fantastična atmosfera na interaktivnim predavanjima u savremeno opremljenim laboratorijima ITAcademy;
  • zlatni savjeti stručnog predavača i njihovo primjenjivanje kroz rad na praktičnim primjerima;
  • korištenje najpopularnijih programerskih alata za izradu interaktivne web aplikacije;
  • mogućnost nastavka usavršavanja i certifikovanja po specijalnim uslovima.

Ovaj kurs će vam obezbijediti savršenu podlogu za vaše dalje usavršavanje na programu Frontend JavaScript Development, gdje ćete za samo 10 mjeseci u potpunosti savladati vodeće tehnologije za definisanje web sadržaja na najnaprednijem nivou, što će potvrditi svjetski priznati certifikati koje ćete steći kroz potpuno prilagođenu online ili tradicionalnu edukaciju na ITAcademy. Veliko iskustvo iz oblasti developmenta steći ćete zahvaljujući radu u programu Programming Factory, koji će vam osigurati preporuke renomiranih kompanija i povezivanje sa klijentima, i Centru za razvoj karijere, te brojnim drugim benefitima, uz koje ćete po završetku školovanja steći zvanje Frontend Developera. Sa lakoćom ćete ostvarivati osnovne dvije uloge Frontend Developera: obezbjeđivanje funkcionalnosti i interaktivnosti svih elemenata na web stranici ili aplikaciji i dizajn korisničkog interfejsa, koji će biti prilagođen različitim uređajima i korisnicima. Jedinstvena praktična edukacija će vam omogućiti da pronađete visoko plaćen posao programera u prestižnim kompanijama ili da radite kao freelancer!

Više o predavaču

Marina Bošnjak je završila master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu (Odsjek za računarstvo i informatiku), kao nosilac priznanja Srebrna značka Univerziteta. Ima više od šest godina iskustva u IT svijetu, a trenutno radi na poziciji Senior Frontend Developer u kompaniji Dapresy. Pored tehničkih, posjeduje i dobre prezentacijske vještine, te je više od 4 godine radila kao asistent na fakultetu. Pored posla kojim se bavi na ITAcademy, predavač je i na brojnim IT konferencijama, gdje se posebno može istaći Microsoftova NetWork konferencija.


Ne propustite šansu da zakoračite u svijet programera na besplatnom kursu „Moja prva web aplikacija”

Prijave su otvorene još:

00Dana 00Sati 00Minuta 00Sekundi

Prijavite se na vrijeme.

Broj mjesta je ograničen!