Šta je dobro da znate o ITAcademy ako želite da se profesionalno bavite računarima

ITAcademy je međunarodna škola za najtraženije IT profesije, sa sedištem u mirnom delu Beograda. 

Organizacioni je deo kompanije LINK group Professional Education, osnovane 1998. godine. Radi po zvaničnom ovlašćenju Cambridge odeljenja za međunarodne ispite i vodećih svetskih IT sertifikacionih programa. Osnovana je pod šifrom delatnosti: 8559 (stara šifra delatnosti: 120190.02, 80420.01), naziv delatnosti: Ostalo obrazovanje.

Naša želja za vas je prilično jednostavna: da vam pomognemo da savladate IT veštine pomoću kojih ćete lakše ispuniti lične ambicije. Odlično zarađivati, takođe. Pošto školovanje na ITAcademy ima naglasak na savladavanju praktičnih veština, redovno investiramo u resurse i znanja koja našim polaznicima omogućavaju da postanu visoko plaćeni profesionalci, stručnjaci, bez obzira da li je reč o programiranju, dizajnu, administraciji ili IT menadžmentu.

Centralni prostor ITAcademy se prostire na 1200 kvadratnih metara u Zemunu, a u Nirnbergu u Nemačkoj održavamo konstantno uključene servere za 24-satnu podršku polaznicima i profesorima.

Prostor ITAcademy se sastoji od sala i učionica, opremljenih laboratorija, digitalnih servisa, stalno aktivne Distance Learning platforme za polaznike koji uče na daljinu, administrativnih kancelarija, biblioteke i spoljašnjeg prostora sa bazenom, za odmor i druženje.

Kakvo je iskustvo profesora?

Školovanje na ITAcademy je visoko stručno: naš tim iza sebe ima preko 180 hiljada radnih sati razvoja softverskih i dizajnerskih projekata. Među profesorima od kojih usvajate znanja su doktori nauka, magistri, specijalisti. Imamo preko 110 objavljenih stručnih radova u IT publikacijama i zvaničnim izdanjima IT asocijacija. Česta su gostujuća predavanja na IT simpozijumima i tribinama, kao na primer gostovanja na Telecommunications Forum-u TELFOR ili JISA konferencijama. 

Profesori na ITAcademy su članovi najvećeg svetskog udruženja IT stručnjaka IEEE Computer Society koja okuplja nekoliko stotina hiljada IT profesionalaca. 

Školovanje je praktično i korisno za stvaranje jakih profesionalnih veza: među preduzećima i institucijama koja su iskoristila razvojna rešenja i usluge timova koji rade za ITAcademy su i Komercijalna banka, Volksbanka, Beocity, DDOR Novi Sad, Dunav osiguranje, Europrojekt, Fidelinka, Knjaz Miloš, Futuraplus, većina domaćih fakulteta, uključujući Ekonomski, Arhitektonski, Medicinski, Pravni, Poljoprivredni, preduzeće Galenika, četiri vladina instituta, četiri ministarstva, Telenor, Interspeed, Lukoil, L’Оreal, Pepsi, Porsche, Olympus, Siemens, i mnogi drugi. 

Kvalitet predavača je dokazan na svetskom nivou: na primer, jedan od projekata koje su naši stručnjaci razvijali je e-Government softver kreiran po zvaničnim kriterijumima sigurnosti vladinih softvera zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Saznajte više o profesorima na ITAcademy.

Kakva je metodologija predavanja na ITAcademy?

Arhitektura saznanja – ITAcademyZa savladavanje novih veština koristimo proces „arhitektura saznanja, koji na pravilan način koristi sve savremene medije za prenos znanja. Rezultat je brže preuzimanje novih informacija. 

Ova nova metodologija omogućava tri do četiri puta veće angažovanje tokom predavanja i učenja tako da je moguće da u roku od 12 meseci preuzmete veštine za koje je ranije bilo potrebno dve do četiri godine. Bez obzira da li se školujete tradicionalno ili učenjem na daljinu.

Predavanja su bogata sadržajem, primerima, informacijama. Školovanje traje godinu dana, u učionicama i salama ITAcademy za tradicionalno pohađanje nastave ili korišćenjem Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

Kako garantujemo kvalitet nastave i školovanja?

Visok kvalitet školovanja je garantovan članstvima i partnerstvima sa međunarodnim organizacijama i najuglednijim svetskim IT kompanijama i institucijama.

Microsoft Partner

Dugogodišnje partnerstvo sa kompanijom Microsoft i status Microsoft Partner, potvrđuju najviši nivo stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama. Microsoft Partner Network Gold kompetencija polaznicima obezbeđuje najnovije MS tehnologije, tehničke podatke i druge prednosti.

Cambridge International School

U avgustu 2005. godine postali smo Cambridge International School, što polaznicima ITAcademy omogućava sticanje jednog od najpriznatijih međunarodnih sertifikata. Cambridge International sertifikat otvara vrata za uspešnu karijeru, omogućava lični i profesionalni razvoj.

CompTIA partner

ITAcademy je zvanični CompTIA Authorized Partner, što polaznicima garantuje najmoderniju obuku i priliku da usvoje najaktuelnija znanja i veštine za početak ili unapređenje IT karijere.

Zahvaljujući ovom partnerstvu polaznicima smerova Network Administration, Microsoft Administration i Linux Administration omogućeno je da se na najkvalitetniji i najbrži način pripremite za sticanje svetski priznate CompTIA sertifikacije.

Autodesk Training Center

ITAcademy je autorizovani Autodesk Training Center (Autodesk ATC) za sticanje prestižnih sertifikata iz oblasti dizajna i projektovanja. Naši polaznici se školuju prema programu koji je usklađen sa zvaničnim Autodeskovim principima obuke, koristeći najnovije softverske pakete ove kompanije.

Autodesk Learning Partner

Pored toga što je autorizovani Autodesk Training Center, ITAcademy je i zvanični Autodesk Authorized Academic Partner i pruža obuku i resurse predavačima, studentima i obrazovnim institucijama za korišćenje modernih softverskih alata za 2D i 3D dizajn, i sticanje svetski priznatih Autodesk sertifikata.

ATC Authorized Training Center

ITAcademy LINK group Professional Education je prvi i jedini autorizovani Android ATC training center u Srbiji. Zahvaljujći partnerstvu sa Advanced Training Consultants organizacijom, naši polaznici imaju mogućnost da dobiju neke od sve traženijih sertifikata kada je reč o programiranju za Android.

LPI Approved Academic Partner

ITAcademy je LPI Approved Academic Partner, što polaznicima garantuje ekspertski nivo stručnosti u radu sa Linux i open-source tehnologijama. Ovo partnerstvo svedoči da je ITAcademy ispunila sve zahtevne uslove LPI programa i svojim polaznicima obezbedila najsavremeniju obuku, koju ovaj institut podržava.

SEO Power Suite training partner

Kompanija LINK group Professional Education je licencirani korisnik SEO PowerSuite softvera, vodećeg alata u SEO industriji. SEO PowerSuite ima više od pola miliona korisnika širom sveta, među kojima su i polaznici ITAcademy. PRO licenca našim polaznicima omogućava besplatno korišćenje najnaprednijih funkcija koje doprinose boljem ranigranju web stranica na internet pretraživačima.

Accredited Study Center

Osnivač ITAcademy, kompanija LINK group Professional Education, je akreditovani Study Center čuvenog Chartered Institute of Marketing (CIM) iz Velike Britanije, prestižnog međunarodnog instituta za profesionalnu sertifikaciju i edukaciju stručnjaka iz oblasti marketinga i biznisa. 

CIM je ugledna institucija koja više od 100 godina okuplja profesionalce iz oblasti marketinga i danas ima vodeću ulogu u sertifikaciji stručnjaka. CIM sertifikati su priznati u celom svetu, najbolja su potvrda znanja i stručnosti iz marketinga i onome ko ih poseduje donose značajnu konkurentsku prednost. 

The Institute of Commercial Management (ICM)

ITAcademy LINK group Professional Education je početkom 2013. godine postala prvi i jedini Exam Preparation Partner za International Qualifications Network (IQN) u Srbiji.

The Institute of Commercial Management (ICM)

The Institute of Commercial Management (ICM) vodeća je obrazovna organizacija iz Velike Britanije za stručnu i profesionalnu sertifikaciju iz oblasti biznisa, administracije, finansija, prava i informaciono-komunikacionih tehnologija. ICM programi kvalifikacija su međunarodno priznati, a regulisani su po principima i standardima Kancelarije za regulaciju kvalifikacija i ispita Velike Britanije (Ofqual).

European Council for Business Education (ECBE)

Kompanija LINK group Professional Education je članica European Council for Business Education (ECBE), međunarodne organizacije za akreditaciju i vrednovanje kvaliteta programa poslovnih studija širom Evrope. Misija organizacije ECBE je da prepozna, podstakne i akredituje one obrazovne institucije koje kontinuirano uvode inovacije u nastavni proces i koje su postigle izvrsnost u svome radu.

Kao član ovog uglednog saveta sa sedištem u Belgiji, našim studentima i polaznicima obezbeđujemo najviši nivo kvaliteta nastave, uz dužnost i odgovornost da konstantno usavršavamo program i usaglašavamo ga sa realnim potrebama na globalnom tržištu rada.

ECDL

LINK group Professional Education je 2003. godine postao akreditovani međunarodni centar za obuku i testiranje, ovlašćen od strane ECDL fondacije (European Computer Driving Licence). To garantuje da smo u organizacionom, tehničkom, kadrovskom i svakom drugom smislu ispunili standarde koji važe u Evropskoj uniji.

ECDL predstavlja sistem sertifikacije znanja iz oblasti IT-a priznat u više od 160 zemalja sveta. U program našeg školovanja implementirana je najnovija verzija ECDL Syllabusa 4.0.

ECDL

Pearson Education Ltd. najveća je organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu za verifikaciju kvalifikacija (UK awarding organization), sa tradicijom dugom gotovo dva veka, koja u okviru svog portfolija ima globalno priznate akademske i stručne kvalifikacije, kao što su Edexcel, BTEC, EDI i druge.

Pearson VUE

Pearson VUE je lider među internacionnalnim test centrima i kao takav ekskluzivan provajder zvaničnih ispita za kompanije: Adobe, Oracle, CompTIA, Cisco Systems i mnoge druge, čije su diplome, sertifikati i licence kao dokaz kompetencije najvišeg nivoa postale standard i uslov svih IT kompanija u 165 zemalja širom sveta.

PSI

PSI Services je globalni lider u oblasti ljudskih resursa, sa preko 70 godina iskustva u organizovanju testiranja koje stručnjacima obezbeđuje uspeh na akademskom i ličnom nivou. U više od 160 zemalja, PSI organizuje programe testiranja koji su ključni za svaki sektor, sa izvanrednim rezultatima u oblasti informacionih tehnologija, sertifikacije, avijacije, finansija, zdravstvene zaštite i proizvodnje.

Certiport

Certiport, kao jedan od nekoliko najvećih svetskih test centara, ovlašćen je za testiranje i kompletan proces sertifikacije za veliki broj najuticajnijih institucija, čiji su sertifiati, diplome i licence potvrda stručnosti najvišeg nivoa. Status Testing centra koji ITAcademy poseduje obezbeđuje privilegiju polaganja samo polaznicima.

LINK group Professional Education ispunjava stroge standarde opremljenosti i kvaliteta i akreditovani je međunarodni testing centar čime svojim polaznicima obezbeđuje pripadnost najuticajnoj mreži potvrđenih profesionalaca. Dodatno, mogućnost polaganja ispita u zvaničnim test centrima kao što je ITAcademy je ekskluzivno pravo samo polaznika ITAcademy programa. Ova činjenica obezbeđuje sigurnost da će na ispitu uvek biti samo ljudi, Vaše kolege, koje ste tokom školovanja sretali a ispiti će se obavljati u učionicama i zgradi ITAcademy u kojoj ste prethodno pohađali nastavu.

Na ovaj način, polaznici imaju optimalne uslove za polaganje ispita, i zbog toga je prolaznost ITAcademy polaznika na ovim ispita izuzetno visoko rangirana.

Iskustvo vođenja ITAcademy u Srbiji motivisalo nas je na odvažan potez proširenja poslovanja i na region. Sa ponosom se možemo pohvaliti uspešnom poslovanju u Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Republici Moldaviji. ITAcademy u Bosni i Hercegovini (www.it-akademija.com) ima sedišta u Sarajevu i Banja Luci. LINK Academy koja posluje na teritoriji Rumunije (www.link-academy.com) pruža obrazovanje u oblasti informacionih tehnologija u dva grada, Bukureštu i Temišvaru. LINK Academy u Republici Moldaviji se nalazi u Kišinjevu.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se