Diplome i sertifikati za visoko plaćene poslove

Diplome i sertifikati na ITAcademy

Svako od stručnih zvanja koje dobijate na ITAcademy priznato je na svetskom nivou, u Srbiji posebno.

To je zato što obuku i polaganje finalnih ispita organizuje ITAcademy, a diplome i sertifikati se direktno šalju sa adresa odeljenja za međunarodne ispite Cambridge Univerziteta, Microsofta, Adobea i CompTIA, iz Engleske, Holandije i Sjedinjenih Američkih Država.

Zvanja koja dobijate imaju istu težinu kao da ste ih stekli u jakim IT centrima u Evropi ili Americi. Iz našeg iskustva, sa ovim papirima u ruci stičete priznat autoritet u zemlji. Osim realnih veština koje dobijate, rang vaših novih zvanja otvara vam vrata preduzeća koja nude odlično plaćene poslove, visoku zaradu.

To je zbog toga što ITAcademy radi na najvišem nivou partnerstava sa vodećim IT institucijama i kompanijama i, kao takva, jedina je institucija na Balkanu i jedna od malobrojnih u Evropi koja ima sva ova ovlašćenja. Inače, odeljenje za međunarodne ispite Univerziteta u Cambridgeu je deo Cambridge Assessmenta, najveće evropske agencije za ocenjivanje.

Dva od mnogih razloga zašto imamo tu privilegiju jesu kvalitet projekata koje su naši timovi izvršili i metodologija „arhitektura saznanja” koju koristimo za izvođenje nastave, čime obezbeđujemo visok nivo stručnosti polaznika, bez obzira da li se školujete tradicionalno ili učenjem na daljinu.

ITAcademy sertifikat je siguran dokaz vašeg znanja

ITAcademy sertifikat predstavlja zvaničnu potvrdu vašeg znanja i međunarodno priznati dokument kojim unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šanse za napredovanje u karijeri i ujedno stvarate osnovu za dalje usavršavanje. ITAcademy sertifikat se izrađuje u saradnji sa Narodnom bankom Srbije i ima čak 8 nivoa zaštite, što ga čini jednim od najzaštićenijih sertifikata na svetu. Saznajte više.

ITAcademy sertifikati

Šta vam donosi posedovanje ovih papira?

Sticanje zvanične industrijske diplome ili sertifikata govori da imate realne, profitabilne veštine i znanja. U odnosu na kolege koje nemaju ovakav dokaz svoje stručnosti, prednost pri zaposlenju ili vođenju sopstvenog posla je velika. 

Prema rezultatima istraživanja koje je uradila korporacija Microsoft, više od polovine IT menadžera otkrilo je da je industrijska diploma najpouzdaniji način za utvrđivanje nivoa znanja i veština programera, dizajnera i administratora, kao i da je glavni kriterijum za zapošljavanje u većini kompanija. Pri tom, veštine koje dobijate sticanjem ovih zvanja veoma su realne. Čak 63% menadžera i direktora tvrdi da su sertifikovani pojedinci produktivniji od njihovih nesertifikovanih kolega. Skoro polovina ispitanih IT stručnjaka otkrilo je da su, zahvaljujući svojim ozvaničenim stručnim veštinama, dobili povećanje plate.

Nije stvar u papiru, već u činjenici da sticanje industrijskih zvanja podrazumeva da imate realnu sposobnost koja je visoko profitabilna.

Koju diplomu i sertifikate dobijate uspešnim završetkom školovanja na ITAcademy?

U zavisnosti od odseka, stičete veliki broj industrijskih diploma i sertifikata za naprednu upotrebu računarskih tehnologija. Istovremeno stičete autoritet da vašu novu stručnost odlično naplatite. 

Za polaznike na Programming i IT Business odsecima:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Cambridge
 • Cambridge International A&AS Level Business
 • Cambridge A&AS Level Computer Science

Sticanjem sertifikata stručnih jednogodišnjih studija Cambridge Universitya nasleđujete autoritet i ugled jednog od najstarijih univerziteta na svetu. Sposobnost naplate vaših novih veština, takođe. Više o Cambridge sertifikatima.

Za polaznike na odsecima Programming i Mobile Development (MS Web / Desktop / Mobile Development):

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Microsoft programming
 • MCAF: Microsoft Certified Azure Fundamentals

Microsoft je jedna od najvećih IT kompanija na svetu, što znači da su i sertifikati koje izdaje izuzetno cenjeni kod poslodavaca, a pun autortitet i priznanje imaju i u Srbiji. Zahvaljujući Microsoft sertifikatu, koji možete steći nakon školovanja na odsecima na ITAcademy – Programming i Mobile Development, istaći ćete se na tržištu rada i imati siguran dokaz da posedujete potrebne veštine i znanje Microsoft programera. Više o Microsoft sertifikatima i zvanjima za profesionalno programiranje.

Za polaznike na odseku Design & Multimedia:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Adobe
 • ACP Visual design using Photoshop
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC
 • Adobe XD Credential

Adobe System je najveća softverska korporacija koja proizvodi programe za dizajn i multimediju. Zbog toga njihova ekspertska zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umetnosti ili poslovnoj primeni. Ova zvanja su u potpunosti priznata u Srbiji. Više o Adobe ekspertskim i profesionalnim zvanjima za dizajnere.

Za polaznike na odseku Administration:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - CompTIA
 • CompTIA A+ Certified IT Professional
 • CompTIA Network+ Certified IT Professional
 • CompTIA Security+ Certified IT Professional
 • CompTIA Linux+ Certified IT Professional

ITAcademy je zvanični CompTIA Authorized Partner, što polaznicima garantuje najmoderniju obuku i priliku da usvoje najaktuelnija znanja i veštine za početak ili unapređenje IT karijere. CompTIA je vodeći svetski provajder brend-neutralnih IT sertifikata. Kompanije kao što su Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco priznaju CompTIA sertifikaciju, a Dell, Intel, Lenovo, CompuCom, Ricoh i drugi ovu sertifikaciju zahtevaju kao neophodan i glavni uslov pri zapošljavanju. Više o CompTIA sertifikaciji.

Za polaznike na odseku Administration:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Microsoft admin
 • MCA: Azure Administrator Associate
 • MCA: Teams Administrator Associate
 • MCA: Messaging Administrator Associate

Microsoftovi sertifikati za administratore spadaju u najvrednije svetske Network sertifikate, sa punim autoritetom i priznanjem u Srbiji. Microsoft sertifikat, koji nakon završenog školovanja na odseku Administration možete dobiti potpuno besplatno, biće garancija za vaše usvojeno znanje iz sistemskog i mrežnog administriranja i efikasno korišćenje mrežne infrastrukture kao jednog od najvrednijih IT resursa danas. Više o Microsoft sertifikatima i zvanjima za profesionalnu administraciju.

Za polaznike na odseku Administration:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Cisco
 • Cisco CCNA

Cisco sertifikati su jedni od najpriznatijih potvrda znanja među administratorima.

Bićete u mogućnosti da razvijete praktično znanje o radu modernih TCP/IP mreža, savladate komande i tehnike koje se koriste da bi se rešavali problemi konekcija ka hostovima, raditi na Cisco switchevima i routerima, praviti backup i restore konfiguracione datoteke i upravljati mrežnom opremom, a najbolja potvrda toga biće posedovanje Cisco sertifikata CCNA. Više o Cisco CCNA sertifikaciji.

Za polaznike na odseku Programming (Java Development):

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Oracle
 • Oracle Certified Associate
 • Oracle Certified Professional

Oracle sertifikat za Java programiranje je prestižni sertifikat, priznat širom sveta, koji se bazira na važnim ulogama u razvoju softverskih aplikacija i kreiranju poslovnih sistema. Za IT stručnjake i menadžere, Oracle Java sertifikat potvrđuje najveći stepen znanja i iskustva, kao i ekspertsko zvanje koje zadovoljava visoke standarde IT industrije. Više o Oracle Java sertifikatima.

Za polaznike na odseku (PHP Web Development / Frontend JavaScript Development) Programming:

linux certifikat
 • Linux Professional Institute Web Development Essentials

ITAcademy je LPI Approved Academic Partner, što garantuje ekspertski nivo stručnosti u radu sa Linux i open-source tehnologijama. Ovo partnerstvo potvrđuje da je ITAcademy ispunila sve zahtevne uslove LPI programa i svojim polaznicima obezbedila najsavremeniju obuku, podržanu od ovog instituta. Inače, Linux Professional Institute (LPI) je i prvo i najveće sertifikaciono telo za Linux i softver otvorenog koda u svetu, koje je nezavisno od proizvođača softvera. Sertifikacija za programere koju izdaje Linux Professional Institute biće garancija da poznajete najvažnije aspekte razvoja veb-aplikacija. Više o LPI Web Development Essentials sertifikaciji.

Za polaznike na smeru Software Testing and QA:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - ISTQB
 • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level

ISTQB® je neprofitno udruženje koje okuplja stotine međunarodnih stručnjaka za testiranje softvera. Ova organizacija je kreirala najuspešniju šemu za sertifikaciju softver testera sa više od 720.000 izdatih sertifikacija u 129 zemalja širom sveta. Više o ISTQB® sertifikaciji.

Za polaznike 3D Design & CAD Departmenta:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Autodesk
 • AutoCAD Certified User/Professional
 • Autodesk 3ds Max Certified User
 • Autodesk Revit Architecture Certified User/Professional
 • Autodesk Revit Structure Certified Professional
 • Autodesk Inventor Certified User/Professional

Autodesk je multinacionalna softverska korporacija, lider u oblasti 3D softvera za dizajn, projektovanje i kreiranje digitalnih sadržaja. ITAcademy vam, kao autorizovani Autodesk Training Center, omogućava da se školujete po zvaničnim Autodeskovim principima obuke i da steknete neke od akreditovanih sertifikacija koje će vašem radu obezbediti kredibilitet. Autodesk sertifikati su pouzdana potvrda vaših znanja i veština koja će poslodavcima garantovati vaš profesionalizam, ćak i van granica naše zemlje. Više o Autodesk sertifikatima

Za polaznike na odsecima Programming i Mobile Development (MS Web / Desktop / Mobile Development):

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Unity
 • Unity Certified User Programmer

Pored toga što ćete se po završetku obuke na MS Dev programima na ITAcademy osposobiti da uz najpopularniji game engine današnjice razvijate interaktivne video-igre i aplikacije, imaćete priliku i da postanete vlasnik svetski priznatog sertifikata za programere koje izdaje kompanija Unity Technologies. Više o Unity sertifikaciji.

Za polaznike na odseku Programming (AI & Python Development):

Python Institute sertifikacija
 • Python Institute Certified Entry-Level Python Programmer
 • Python Institute Certified Associate in Python Programming

Python Institute je nezavisan neprofitni projekat koji je pokrenula organizacija Open Education and Development Group (OpenEDG) kako bi promovisala Python programski jezik i pružila podršku profesionalcima iz ove oblasti na globalnom nivou. Veoma cenjeni sertifikati koje Python Institute izdaje programerima širom sveta omogućavaju da dođu do najbolje plaćenih i najinteresantnijih poslova u ovoj oblasti. Više o Python Institute sertifikaciji.

Za polaznike na odseku Programming (AI & Python Development):

Information Technology Specialist sertifikacija
 • Certiport IT Specialist Python

Information Technology Specialist sertifikacija je još jedan od načina na koje polaznici AI & Python Development programa imaju priliku da potvrde stečene IT veštine i istaknu se na tržištu rada. Ovaj sertifikat veoma je cenjen kod poslodavaca svuda u svetu zato što ga izdaju direktno Certiport i Pearson VUE, vodeći svetski provajderi sertifikacionih ispita, a predstavlja potvrdu širokog spektra vaših sposobnosti – od prepoznavanja i pisanja Python koda do otklanjanja bagova. Više o Information Technology Specialist sertifikaciji.

Za polaznike na odseku (Linux) Administration:

linux certifikat
 • Junior Level Linux Professional (LPIC-1
 • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2)

Linux Professional Institute (LPI) je prva svetska organizacija koja pomaže korisnicima prilikom profesionalne upotrebe Linux operativnih sistema. Njihova sertifikacija LPIC potvrđuje kompetentnost i znanje IT profesionalaca u ovoj oblasti. Prati Linux Standard Base i druge relevantne standarde i konvencije. Bićete u mogućnosti da polažete za dva nivoa LPIC sertifikacije: LPIC-1 i LPIC-2. Više o LPIC sertifikaciji.

Za polaznike na IT Business Departmentu:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - CIM
 • Foundation Certificate in Marketing
 • CIM Level 6 Digital Diploma in Professional Marketing

Chartered Institute of Marketing (CIM) iz Velike Britanije je prestižna međunarodna institucija za profesionalnu sertifikaciju marketing stručnjaka. Sticanje specijalističkih znanja, kao i fleksibilna mogućnost sertifikacije čini program Chartered Institute of Marketing jedinstvenim na tržištu. ITAcademy je akreditovani CIM centar i po završetku školovanja možete steći zvanične CIM diplome i sertifikate. Saznajte više.

Za polaznike na IT Business Departmentu:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - ICM
 • ICM Diploma (single subject) in Business Management and Administration
 • ICM Diploma (single subject) in Project Management
 • ICM Diploma (single subject) in Public Relations
 • ICM Diploma (single subject) in Sales and Sales Management
 • ICM Diploma (single subject) in Freelance and Feature Writing
 • ICM Diploma (single subject) in Entrepreneurship Development and Enterprise

ICM programi kvalifikacija su međunarodno priznati, a regulisani su po principima i standardima Kancelarije za regulaciju kvalifikacija i ispita Velike Britanije (Ofqual). Više o ICM sertifikatima.

Za polaznike na smeru Android Application Development:

Sertifikati za visoko plaćene poslove - ATC
 • Android Certified Application Developer
 • Android Certified Application Engineer

Organizacija Advanced Training Consultants bavi se edukacijom iz oblasti Android programiranja na globalnom nivou sa ciljem da pruži sertifikovana znanja usmerena ka savremenom tržištu.

Android ATC je prva sertifikacija za razvoj aplikacija na Android platformi. Ona garantuje Vašu stručnost i veoma je cenjena od strane poslodavaca. Više o Android ATC sertifikaciji.

Za polaznike na smerovima Frontend JavaScript Development i PHP Web Development:

 • W3Schools JavaScript Developer Certificate
 • W3Schools PHP Developer Certificate

W3Schools je najveća online platforma za web developere na svetu, koja svojim korisnicima pruža mnoštvo tutorijala i korisnih referenci o jezicima za web razvoj kao što su: HTML, CSS, JavaScript, PHP, SQL i drugi. Znanja koja usvojite na programima Frontend JavaScript Development i PHP Web Development omogućiće vam da steknete prestižne sertifikate koje dodeljuje W3Schools i koji su među poslodavcima širom sveta veoma cenjeni. Više o W3Schools sertifikaciji.

Za polaznike na smeru Frontend JavaScript Development:

 • CIW JavaScript Specialist

Certified Internet Web (CIW), svetski program za sertifikaciju u oblasti IT i veb tehnologija, pokrenula je zajednica veb-dizajnera i programera pre više od 30 godina. Do danas preko 210 hiljada IT i veb stručnjaka poseduje ove profesionalne sertifikate. Posedovanje ovog sertifikata predstavljaće jedinstvenu potvrdu veština, kojoj klijenti veruju, i biće najbolji dokaz o vašoj stručnosti za trenutno i buduće zaposlenje. Više o CIW JavaScript Specialist sertifikaciji.

Vredan dodatak sertifikatu – sve vaše kompetence na jednom mestu

Uz sertifikat ITAcademy i ostale diplome i sertifikate, koje možete steći nakon uspešno završenog školovanja, dobićete i poseban dodatak koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy. A ukoliko želite, uz ovaj dodatak možete dobiti i učinak koji ste ostvarili na svakom predmetu, izražen u procentima.

Ovaj važan dokument predstavlja dokaz svih znanja i veština koje ste preuzeli tokom školovanja i odličnu kvalifikaciju za potencijalne poslodavce koja će im ukazati na sve što umete da radite.

TESTING CENTRI

ITAcademy ispunjava stroge standarde opremljenosti i kvaliteta i akreditovani je međunarodni testing centar, čime svojim polaznicima obezbeđuje pripadnost najuticajnoj mreži potvrđenih profesionalaca.

Na ovaj način, polaznici imaju optimalne uslove za polaganje ispita, i zbog toga je prolaznost ITAcademy polaznika na ovim ispitima izuzetno visoko rangirana.

Pearson VUE

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Pearson VUE

Pearson VUE je jedan od najvećih svetskih test centara koji je ekskluzivan provajder zvaničnih ispita za kompanije: Adobe, Oracle, CompTIA, Cisco Systems i mnoge druge, čije su diplome, sertifikati i licence kao dokaz kompetencije najvišeg nivoa postale standard i uslov svih IT kompanija u 165 zemalja širom sveta. Mogućnost polaganja ispita u VUE test centru na ITAcademy je ekskluzivno pravo samo polaznika ITAcademy programa.

Certiport

Sertifikati za visoko plaćene poslove - Certiport

Certiport je jedan od svetskih lidera među test centrima, ovlašćen za testiranje i kompletan proces sertifikacije za veliki broj najuticajnijih institucija i organizacija, čiji su sertifikati, diplome i licence potvrda stručnosti najvišeg nivoa.

Status Testing centra koji ITAcademy poseduje obezbeđuje ekskluzivnu privilegiju polaganja samo našim polaznicima.

PSI Services

Sertifikati za visoko plaćene poslove - PSI

PSI Services je globalni lider u oblasti ljudskih resursa, sa preko 70 godina iskustva u organizovanju testiranja koje stručnjacima obezbeđuje uspeh na akademskom i ličnom nivou.

U više od 160 zemalja, PSI organizuje programe testiranja koji su ključni za svaki sektor, sa izvanrednim rezultatima u oblasti informacionih tehnologija, sertifikacije, avijacije, finansija, zdravstvene zaštite i proizvodnje.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se