Pretvorite svoj kreativni dar u dobro plaćeno zanimanje

Design & Multimedia Department

Design & Multimedia Department

Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Programi
Print & Graphic Design Program
Web Design Program
Video & Motion Graphic Design Program
New Media Design Program
Diplome i sertifikacije
Adobe Certified Professional (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects, Adobe Animate)
Adobe XD Credential
LINK English, LINK German
ITAcademy Certified Professional
PRIJAVITE SE

Školovanjem na Dizajn i multimedija odseku spremićete se za kreativan rad kroz upotrebu računara i najnovijih programa za dizajn.

Upoznaćete se sa principima dizajna i obradom multimedijalnog materijala.

Program obuhvata oblasti grafičkog dizajna, vizuelnih komunikacija, multimedije, interaktivnosti, produkcije i dinamičkih vizuelnih principa.

Savladaćete napredne metode i tehnike obrade digitalne slike, zvuka, videa, tehnike ilustrovanja, animiranja i komponovanja interaktivnog multimedijalnog sadržaja.

Kompletna obuka se vrši na alatima iz najnovije Adobe CC kolekcije.

Kada spojite prirodan osećaj za estetiku i pravilno rukovanje alatima (23 nova alata) za dizajn, otvoriće Vam se uzbudljive mogućnosti zaposlenja, kreiranja i istraživanja lične umetnosti.

Školovanje na Dizajn i multimedija odseku izvodi se na četiri programa:

Web Design

Na ovom programu ćete naučiti načine izrade i postavljanja web prezentacija, uz teorijski uvod, a potom i rad sa konkretnim alatom za kreiranje prezentacija. Pravićete web prezentacije, kao i dinamičke animirane sajtove. Uz to, polaznici će se upoznati sa osnovama HTML jezika, CSS stilovima, Java Scriptom, itd. Cilj programa je da Vas osposobi da samostalno izrađujete atraktivne web sajtove, da ih postavljate i održavate.

Print & Graphic Design

Na ovom programu ćete naučiti sve o dizajnu ambalaže, dizajnu štampanog promotivnog materijala, plakata, bilborda, poslovne galanterije, dizajnu aplikacija za tekstil, pripremi za štampu, dizajnu korporativnog identiteta, prelomu knjiga i brošura, grafičkoj opremi za knjige. Na programu se obrađuju osnovni elementi za rad u programu Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign, kao i u mnogim drugim popularnim alatima.

Video & Motion Graphic Design

Na ovom programu upoznaćete savremene metode video-montaže, postprodukcije reklama i uvodnih špica. Naučićete da kreirate specijalne efekte, Motion Graphic i video-animacije. Pored ovih veština, upoznaćete se sa teorijom pokretnih slika i vizuelnim jezikom, koji se koristi na filmu, televiziji i u video-umetnosti. Sve ovo radićete u najnaprednijim programima za obradu videa i zvuka: Adobe Premiere i Adobe After Effects.

New Media Design

Program upućuje u teoriju multimedijalnih umetnosti, ali i praksu TV, radio i internet produkcije. Naučićete i web dizajn, kao i obradu video materijala. Na smeru New Media Design savladaćete alate za animaciju, uz čiju pomoć ćete moći da kreirate proste i složene animacije. Izučićete savremene metode video montaže i raditi na projektima postprodukcije reklama i uvodnih špica u Adobe Premieru.

Da biste pogledali plan i program za odsek Design & Multimedia, prvo izaberite jedan od četiri navedena programa specijalizacije. 

Dizajn i multimedija: Zaposlite ITAcademy polaznike

Šta ćete savladati?

Veštine kojima ćete uspešno vladati po završetku Design & Multimedia programa su:

  • rad sa najnovijim softverima kompanije Adobe,
  • realizacija dizajnerskih koncepata i rešenja, korišćenjem kompjuterskih aplikacija,
  • mogućnost multimedijalnog, kreativnog izražavanja, korišćenjem digitalnih tehnologija,
  • interaktivna naracija i dinamička vizuelizacija u interaktivnom okruženju,
  • izrada materijala za vizuelnu komunikaciju, poput brošura, promotivnih materijala, knjiga, novina, multimedijalnih prezentacija, web stranica.

Kako izgledaju predavanja?

Nastava se može pohađati na dva načina: tradicionalno i online. Tradicionalni način pohađanja nastave podrazumeva praćenje nastave u prostorijama ITAcademy, koje su opremljene najsavremenijom opremom za lako i efikasno sticanje znanja. 

Online nastava podrazumeva da polaznici sami biraju mesto, vreme i tempo učenja, koje se odvija na Distance Learning Systemu, platformi za online učenje, koja je dostupna polaznicima 24 časa dnevno.

Predavanja su koncipirana tako da polaznici, pored praktičnih znanja iz oblasti korišćenja softverskh paketa (poput Adobe Illustratora, Adobe Photoshopa, Adobe Dreamweavera) dobiju i sva potrebna teoretska znanja iz oblasti dizajna, digitalne animacije, multimedijalnih interaktivnih koncepata u digitalnom okruženju. 

Cilj programa je da ovladate veštinom komunikacije koja upotrebljava slike da bi se prenela informacija i privukla željena grupa klijenata. Međunarodna Adobe sertifikacija na kraju će predstavljati krunu vašeg rada.

Usavršavanje u ITAcademy Dizajn studiju

Kao polaznici Design & Multimedia Departmenta imaćete priliku da se usavršavate u ITAcademy Dizajn studiju i da steknete neophodno iskustvo u samostalnom radu sa renomiranim klijentima.

U okviru Dizajn studija radićete na mnogobrojnim projektima i učestvovati u izradi vrhunskih dizajnerskih rešenja, uz konstantnu pomoć ITAcademy mentora i koordinatora. Tako ćete naučiti i kako se gradi karijera i kako se postaje traženi i cenjeni dizajner. Saznajte više o ITA Dizajn studiju »

Gde ćete moći da radite?

Sve je veći broj radnih mesta u savremenom IT poslovanju koja su tesno povezana sa dizajnom i koja zahtevaju poznavanja ove oblasti.

Moći ćete da se zaposlite u marketing agenciji kao dizajner, art direktor ili production artist. Možete da radite i u izdavačkoj kući, štampariji, postprodukciji. Tražena zanimanja su još: montažer, dizajner zvuka, dizajner specijalnih efekata, web dizajner...

Konačno, moći ćete da osnujete svoj studio ili da se zaposlite u nekom od poznatih web dizajn studija i bavite se izradom web prezentacija i dizajnom na internetu.

Kvalitetni predavači

Nastavu izvode visokoobrazovani profesori i predavači — eksperti u svojim oblastima. Pored toga, predavači koji realizuju obuku za stručne predmete iz Adobe programa su i sertifikovani Adobe treneri. Svaki od predavača će rado izaći u susret svim pitanjima i nedoumicama polaznika na smeru Design ITAcademy. Uvek su tu da daju savet i podstaknu Vašu kreativnost.

Bonus paket veština za vašu savršenu karijeru – Personal Development Program

U okviru školovanja na ITAcademy, osim stručnih znanja, dobićete i poseban paket veština koje će vam koristiti u svakom poslu i najznačajnije su za uspeh u karijeri, Personal Development Program (PDP)

Dobijate višemesečnu praktičnu obuku gde ćete razviti transverzalne veštine koje će vas izdvojiti na tržištu rada, paket radionica iz različitih oblasti ličnog i profesionalnog razvoja, mentorski rad sa predavačima i konsultantima, plan razvoja karijere, zvanično uverenje o završenom programu i stečenim veštinama, preporuku mentora i 12 meseci konsultantske podrške u razvoju karijere.

Šta dalje?

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

UpisDa saznate sve o upisu, kliknite ovde