Kako obezbediti tražen, zanimljiv i dobro plaćen posao

Neverovatno brz razvoj informacionih tehnologija doveo je do pojave velikog broja novih zanimanja, poput programera, IT menadžera, administratora mreža, web dizajnera, developera mobilnih aplikacija... Sve traženiji su i stručnjaci za poslove prodaje IT proizvoda i usluga, kao i internet marketinga.

ITAcademy je nastala kao rezultat uočenih tendencija na tržištu i naglašene potrebe za stručnjacima ovih profila. Na ITAcademy sveobuhvatno se obučavaju budući IT stručnjaci usvajajući konkretna, praktična znanja i veštine za rad u dinamičnom IT okruženju bilo gde u svetu. Prestižni međunarodni sertifikati koje mogu dobiti po završetku školovanja, čine ih još konkurentnijm na internacionalnom tržištu rada.

Ne samo dobro plaćeni već i zanimljivi poslovi

Kada govorimo o IT poslovima, onda govorimo o velikoj oblasti sa mnoštvom ne samo dobro plaćenih već i zanimljivih poslova. Bez obzira na to da li ste više analitički tip ili kreativac, da li vas oduševljava izgled internet stranica i kompjuterskih aplikacija ili ono što je ispod „haube”, u IT-ju ćete naći posao koji će vas ispunjavati profesionalno, ali i omogućiti vam da ostvarite visoku zaradu.

Na ITAcademy u ponudi je šest odseka koji će vam omogućiti da steknete IT znanja i veštine.

Ukoliko vas privlači programiranje, izaberite neki od programa sa Programming Departmenta i postanite PHP, Java ili frontend JavaScript stručnjak, ekspert za Microsoft Windows i web platforme, softver developer ili softver inženjer.

Za kreativce koji uživaju u boji, liniji i zvuku, i žele da svoj smisao za lepo dobro i naplate, pravi izbor je Design & Multimedia Department. U zavisnosti od interesovanja, možete da izaberete neki od programa koji će vam omogućiti da steknete znanja za zanimljiv posao web ili grafičkog dizajnera, producenta za video i zvuk ili stručnjaka za multimedijalne umetnosti, TV, radio i internet produkciju.

Na Administration Departmentu steći ćete vredna i primenljiva znanja za učestvovanje u celokupnom procesu planiranja, projektovanja, konfigurisanja i održavanja celokupne mrežne infrastrukture pod Microsoft Windows Server ili Linux sistemima. Po završetku školovanja, imaćete znanja i veštine koje ćete moći da primenite na poslovima Network administratora, Microsoft ili Linux administratora.

dobro plaćen posao

Oni koji imaju preduzetničkog duha, a istovremeno ih zanimaju mogućnosti koje pružaju nove tehnologije, svoja interesovanja moći će da zadovolje na IT Business Departmentu. Znanja za zanimljive i dinamične poslove IT menadžera, marketing stručnjaka i eksperata za SEO i sadržaj steći ćete na nekom od mnogobrojnih programa:

Ukoliko vas interesuje crtanje, projektovanje i dizajniranje pomoću računara, na 3D Design i CAD Departmentu možete upisati neki od programa koji će vam omogućiti da steknete znanja i veštine koje ćete moći da primenite u pravljenju zanimljivih digitalnih predmeta. 

Još jedna od IT oblasti koje nude zanimljive poslove i projekte jeste razvoj aplikacija za mobilne telefone. Ukoliko sebe vidite u ovoj oblasti, onda je Mobile Development Department sjajan izbor. Specijalizujte se za Windows, Android ili iOS developera i kreirajte aplikacije koje će svi koristiti na svojim telefonima.

Dobro plaćeni poslovi nalaze se u IT-ju

Bez obzira na to da li želite da radite u svojoj zemlji ili vas zanima posao u inostranstvu, svi ekonomski i privredni pokazatelji u svetu govore da su najplaćeniji, najtraženiji, ujedno i zanimljivi poslovi upravo gorenavedeni. Informatička era u kojoj živimo govori da je IT ne samo budućnost već i sadašnjost mnogih velikih ekonomija. Upravo zbog značajne uloge koju IT ima, postoji velika potreba za kvalitetnim stručnjacima. Stoga je pravo vreme da se odlučite za karijeru u ovom sektoru.

IT je sjajan put za posao u inostranstvu

Ukoliko vas privlači mogućnost da živite u velikim svetskim gradovima, sa IT znanjima i veštinama koje stičete na ITAcademy posao u inostranstvu je realna perspektiva. Benefiti koje rad u stranoj zemlji donosi su veliki.

Prosečna mesečna plata IT stručnjaka po zvaničnim podacima zemalja na Zapadu iznosi više hiljada evra u zavisnosti od države. Takođe, stalni razvoj IT sektora dovodi do otvaranja novih radnih mesta u ovoj oblasti, dok obrazovni sistem ne može da zadovolji ove potrebe, tako da postoji stalni deficit IT stručnjaka, usled čega pojedine zemlje čak i „uvoze” kvalifikovane radnike iz inostranstva. Primera radi, svake godine se u IT industriji u Evropi zaposli više od 100.000 ljudi, a Evropska komisija procenila je da će do kraja ove godine biti čak 900.000 nepopunjenih radnih mesta u IT sektoru. Ovo je velika prilika za sve koji žele da žive i rade u inostranstvu, a međunarodni sertifikati koje možete dobiti na ITAcademy biće potvrda vašeg znanja širom sveta.

IT poslovi su dobro plaćeni i u Srbiji

Ukoliko su vaši planovi da ostanete i radite u zemlji, onda vam IT kvalifikacije otvaraju čitav niz mogućnosti u kojima stečeno znanje i veštine možete da primenite.

Broj IT firmi u Srbiji premašio je 8.000. One zapošljavaju više desetina hiljada ljudi, a podaci Startita pokazuju da je samo u prošloj godini osnovano oko 2.000 novih programerskih kompanija. I novootvorene i stare IT firme u proseku nude značajno veće plate od ostatka privrede. Očekuje se da će broj ovakvih kompanija dodatno porasti, s obzirom na to da Strategija razvoja Srbije predviđa velika ulaganja u razvoj informatičke industrije. Međutim, potencijal za zaposlenje je daleko veći. Danas, većina kompanija u svom poslovanju koristi računare i ima potrebu za kadrom koji će efikasno upravljati računarskom tehnologijom.

S druge strane, malo je institucija, pored ITAcademy, koje nude adekvatno obrazovanje iz oblasti IT-ja.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se