Da li su ITAcademy programi prilagođeni početnicima?

Jedna od najčešćih dilema budućih polaznika jeste da li su programi na ITAcademy koncipirani tako da ih mogu pratiti i potpuni početnici ili ipak zahtevaju određeni nivo predznanja.

Odgovor na ovo pitanje je krajnje jednostavan:

Svi programi koje možete pohađati na ITAcademy pogodni su za sve polaznike bez obzira na njihovo prethodno znanje. Dakle, čak i ukoliko ste apsolutni početnik, moći ćete da pratite predavanja i da za samo 12 meseci steknete neophodna znanja i veštine koji će od vas učiniti traženog IT-jevca.

ITAcademy programi prilagođeni početniku

Bez obzira na to da li ste tek na početku karijere ili želite da potpuno promenite karijeru i steknete sasvim nova znanja i veštine, za upis na ITAcademy ne postoji definisan prag znanja, sve što je potrebno je da se prijavite na vreme i odlučite se za program koji želite da pohađate.

Zbog čega su ITAcademy programi pogodni za početnike, ali i polaznike sa prethodnim iskustvom?

Jednostavno, kurikulum svakog programa kreiran je tako da početnicima na jednostavan i efektan način pruži osnovna znanja koja će im omogućiti dalje napredovanje u izabranoj oblasti kako školovanje bude odmicalo. S druge strane, iskusniji polaznici iskoriste ove uvodne časove da bolje utvrde osnove pre nego što počnu da nadograđuju svoje predznanje.

Zbog toga je školovanje na ITAcademy namenjeno podjednako apsolutnim početnicima i iskusnijim korisnicima informacionih tehnologija.

Eksperti i predavači koji su kreirali programe na ITAcademy procenili su da je za usvajanje vrednih i primenljivih veština i znanja iz ove oblasti dovoljno 12 meseci školovanja. Zapravo, brzina kojom početnici usvajaju znanja na ITAcademy izuzetno je visoka i nezabeležena na drugim institucijama. Tome, pored posvećenih predavača, naprednih programa i bogate opreme, doprinosi i jedinstvena Arhitektura saznanja, patentirani metod za brzo i kvalitetno učenje.

Stoga svi naši polaznici koji se ranije nisu susretali sa IT znanjima veoma brzo prelaze put „from zero to hero”.

Biti početnik ponekad može da bude i prednost

Kada započnete sa školovanjem na ITAcademy, jedinstven pristup koji se primenjuje na ovoj instituciji pomoći će vam da kroz samo nekoliko časova steknete osnovna znanja iz oblasti za koju ste se opredelili. Jednom kada započnete upoznavanje i usvajanje osnovnih znanja i pojmova, lakše i brže ćete usvajati kompleksnije stvari sa kojima ćete se susretati tokom školovanja.

Svi naši početnici na samom početku dožive zajedničko iskustvo: već nakon završenog prvog časa polaznik zna više od osobe koja je zakoračila u učionicu ili se ulogovala na DL platformu. Ovakav doživljaj svakome je jak motiv da nastavi i istraje jer može da vidi koliku promenu će doživeti za godinu dana takvih časova. Put od početnika do stručnjaka zaista je realnost.

Otkrićemo vam jednu tajnu koja će vam izgledati neverovatno, ali:

  • biti početnik u usvajanju IT znanja može zapravo biti i vaša najveća prednost.

Na osnovu iskustva naših predavača neki od najboljih polaznika upravo su oni koji pre upisivanja ITAcademy nisu imali nikakvog predznanja. Naime, nedostatak iskustva upravo je ono što ih tera da rade vrednije i napornije od ostalih, da pažljivije prate predavanja i da traže pomoć od predavača kad god se susretnu sa nekom nedoumicom. Zbog ovakvog rada i posvećenosti, oni brzo postižu visoke rezultate i izdvajaju se kao najbolji u svojoj grupi, što je za njih same često iznenađenje, ali i motiv da nastave još jače.

S druge strane, polaznici koji već imaju izvesno predznanje često upadnu u zamku koja se zove „ma lako ću ja to”. Oni ponekad smatraju da ne moraju dovoljno da paze jer su neke stvari već ranije naučili, pa se zbog toga manje trude i predavanja prate sa nedovoljnom posvećenošću. Međutim, vrlo brzo uvide da će, ukoliko nastave sa takvim pristupom, zaostati za drugima jer se u IT-ju ne živi od stare slave ni prethodnih znanja.

Ukoliko biste pitali vrhunske IT stručnjake šta je to što je neophodno za napredak i uspeh u ovoj oblasti, svi bi vam rekli jedno:

  • spremnost na vredan rad i trud daleko su presudniji od bilo kakvog eventualnog predznanja.

Stoga, ukoliko ste početnik, ne plašite se, već obećajte sebi da ćete dati sve od sebe i uspeh neće izostati.

Uostalom, saznajte iz prve ruke kakva su iskustva samo nekih od mnogih polaznika koji su ITAcademy upisali kao apsolutni početnici.

Uz podršku i vredan rad sve je moguće

IT je široka i kompleksna oblast koja se često mnogim početnicima učini toliko velika da je nikada neće savladati. Količina novih informacija može ih u početku pomalo i obeshrabriti. Međutim, već nakon nekoliko časova sa iskusnim predavačima skepsu zamenjuje uverenje da je uspeh ne samo moguć već i izvestan. Tako je Milan Živković kao početnik imao dilemu hoće li uspeti da za samo 12 meseci savlada nešto tako kompleksno kao što je Java:

ITAcademy programi - Milan Živković

Ja sam bio totalni početnik i počeo sam da učim od nule, imao sam strah od učenja i sumnjao u sebe, ali u svakom trenutku sve vaše nejasnoće mogu biti rešene zahvaljujući stručnim predavačima koji su uvek dostupni.” Sada, nakon završene ITAcademy, Milan je zahvalan svojim predavačima koji su ga motivisali i pružili mu veliku pomoć i podršku. Shvatio je da je ono za šta je mislio da je nemoguće ne samo realnost već njegova svetla budućnost: „Zbog ogromne želje da uspešno završim školovanje i steknem znanje za posao koji me ispunjava i koji je pritom dobro plaćen – trud se isplatio i ITAcademy sam završio sa 91% uspešnosti.

Kvalitetni predavači na ITAcademy nisu samo ljudi koji prenose znanja već i konstantna podrška svojim polaznicima na njihovom putu ovladavanja IT-jem. Upravo njihovu pomoć početnici ističu kao važnu za uspeh koji su postigli u školovanju:

ITAcademy programi - Aleksandra Stopa

Krenula sam kao potpuni laik, ali zahvaljujući sjajnim predavačima i programu koji je prilagođen, brzo sam stekla veliko samopouzdanje i sigurna sam da će mi znanje koje sam usvojila obezbediti uspešnu karijeru u svetu IT-ja”, ističe Aleksandra Stopa, a sa njom se slaže i njena koleginica Marica Lučić:

Kao polaznik, nisam imala puno iskustva, ali predavači su uvek bili spremni da pokažu i postupno objasne, tako da sam dosta napredovala i od njih naučila čak i više nego što sam očekivala – ubrzo sam naučila samostalno da napravim sajt.

Najveći broj početnika polaznika oduševljen je ne samo činjenicom da je za samo 12 meseci uspeo da savlada toliko znanja iz potpuno nove oblasti već što je upravo zahvaljujući tim znanjima uspeo da nađe posao u IT sektoru.

Takav je slučaj sa Aleksandrom Pirković, koja je upisala dizajn bez ikakvog predznanja, a nakon školovanja uspela da se zaposli u internacionalnoj kompaniji:

ITAcademy programi - Aleksandra Pirković

Nisam imala nikakvo znanje iz oblasti dizajna i odlučila sam da završim program New Media Design na ITAcademy. Sada radim u jednoj italijanskoj firmi za mobilnu telefoniju i povereni su mi poslovi održavanja celokupnog sadržaja za mobilne servise.” Slično iskustvo deli i Tijana Katanić, koja je zahvaljujući školovanju na ITAcademy otvorila sebi nove šanse u karijeri:

Nisam imala nikakvo predznanje pre nego što sam upisala ITAcademy, a sada već radim u struci. To je veliki napredak za mene! Veoma brzo su mi se otvorila nova vrata i prezadovoljna sam.

Svi programi na ITAcademy koncipirani su tako da omogućavaju nekome bez ikakvog predznanja da za samo 12 meseci stigne do naplativih veština. Ovo potvrđuje i iskustvo našeg uspešnog polaznika Stevana Tošića:

ITAcademy programi - Stevan Tošić

Biću iskren, program je bio adekvatan za moj početni nivo znanja, što je meni kao potpunom početniku savršeno odgovaralo. Stekao sam znanja i veštine, ali i želju za daljim usavršavanjem, što sam i uradio. Bio sam skeptičan nakon završavanja kursa da li ću naći posao u IT sektoru. Ipak sam uspeo.

Nisu svi početnici uplašeni, nekima nedostatak predznanja čini još uzbudljivijim IT putovanje i oduševljeni su novim stvarima koje svakoga dana uče. Kada imate tako pozitivan stav – otvorenost i radoznalost za sve što možete da naučite – onda je i uspeh zagarantovan, a to potvrđuje i iskustvo Andree Obradović iz Beograda:

ITAcademy programi - Andrea Obradović

Išla sam na predavanja na Akademiji uporedo sa fakultetom i uživala u učenju novih programa i stvari vezanih za dizajn. Za manje od godinu dana učestvovala sam u izradi novih grafičkih identiteta nekoliko velikih brendova u Srbiji i stekla iskustvo koje sam odmah mogla da iskoristim na projektima van Akademije. Učestvovala sam na online konkursima i dobijala poslove koji su mi se nudili kao dizajneru, i tako brzo počela da zarađujem. Nakon uspešnog završetka IT akademije stekla sam znanje i sigurnost i tako su mi se otvorila mnoga vrata za posao.

Jednostavno, da biste kao početnik uspeli, potrebno je da se trudite i da verujete, a upravo to je ono šta Irena Čalić, uspešni Print dizajner i bivši polaznik ITAcademy, poručuje svojim budućim kolegama:

ITAcadem programi - Irena Čalić

Oduvek sam htela da završim grafički dizajn i zato sam se obratila tamo gde sam bila sigurna da ću ostvariti svoj cilj – ITAcademy je pravi izbor za one koji žele dobre početke. Stekla sam znanja koja su mi omogućila da se samostalno bavim grafičkim dizajnom. Za one koji žele da steknu stručno znanje i veštine, ali i da sebi obezbede uspešnu karijeru i otvore mogućnosti zaposlenja u IT industriji, moja preporuka je da bez oklevanja upišu ITAcademy i steknu prestižne sertifikate koji će potvrditi ta znanja. Uz trud, zainteresovanost i pomoć predavača bićete najbolji!

Početnici, ne razmišljajte o tome gde ste, već gde želite da budete i uspeh će doći

Bez obzira na stepen predznanja, godinu dana je optimalno vreme da usvojite veštine i znanja koji su vam potrebni kako biste postali IT stručnjak. Ovo važi, kako smo već rekli, čak i ako krenete „od nule”. Sve što vam je potrebno za uspeh su odlučnost i vredan rad. Stoga, ukoliko ste početnik, nemojte se opterećivati pitanjima koliko toga (ne) znate, niti plašiti da li ćete sve moći da savladate, već razmišljajte o tome gde želite da stignete i zatim se hrabro zaputite ka tom cilju. Na tom putu ITAcademy, njen tim i predavači biće vaša čvrsta podrška koja će se pobrinuti da stignete kuda ste i krenuli.

Ne brinite, IT je za svakoga, bez obzira na stepen znanja i godine. Stoga ne oklevajte i započnite svoju uspešnu priču.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se