Linux Professional Institute Certification na ITAcademy

Nakon završetka školovanja za karijeru u oblasti IT administracije ili programiranja, svim polaznicima ITAcademy omogućavamo da potpuno besplatno polažu za svetski priznatu Linux Professional Institute (LPI) sertifikaciju.

Naime, ITAcademy je LPI Approved Academic Partner, što garantuje ekspertski nivo stručnosti u radu sa Linux i open-source tehnologijama.

LPIC sertifikacija

Partnerstvo ITAcademy i Linux Professional Institute znači da je ITAcademy ispunila sve zahtevne uslove LPI programa i svojim polaznicima obezbedila najsavremeniju obuku, podržanu od ovog instituta.

The Linux Professional Institute Certification − LPIC je najviši stepen potvrde znanja i veština koje IT profesionalac treba da ima u radu sa Linux operativnim sistemima. Pored toga što predstavlja globalni standard za izdavanje uverenja i organizaciju za podršku karijere namenjenu profesionalcima za softver otvorenog koda, Linux Professional Institute (LPI) je i prvo i najveće sertifikaciono telo za Linux i softver otvorenog koda u svetu, koje je nezavisno od proizvođača softvera. Koliko je popularan, pokazuje i činjenica da je LPI dosad održao preko 700.000 ispita i izdao sertifikate profesionalcima u više od 180 zemalja.

U prilog tome da će vam posedovanje ove sertifikacije obezbediti siguran i dobro plaćen posao govori i činjenica da čak 92% poslodavaca sertifikovanim IT stručnjacima obezbeđuje veće početne plate. Uz to, gobalno gledano, oni koji poseduju sertifikat LPIC-2 na prvom su mestu i imaju najvišu platu u odnosu na one koji imaju druge Linux sertifikate, dok se oni sa LPIC-1 sertifikatom nalaze na drugom mestu.

U zavisnosti od oblasti koju ste savladali, možete odabrati sledeće sertifikacije:

The Linux Professional Institute sertifikacija za administratore

Nakon završetka školovanja na odseku za administraciju na ITAcademy, imate mogućnost da polažete za dva nivoa LPIC sertifikacije:

  • Junior Level Linux Professional (LPIC-1);
  • Advanced Level Linux Professional (LPIC-2).

LPIC-1

LPIC sertifikacija - LPIC 1 sertifikat

Sertifikat LPIC-1 omogućava vam verifikaciju znanja u okviru rada na Linux komandnoj liniji, kao i pomoću grafičkog korisničkog interfejsa (GUI). Obavljaćete zadatke održavanja sistema: pomoć korisnicima, dodavanje korisnika u veći sistem, bekap i vraćanje podataka i dr.

Za dobijanje LPIC-1 sertifikacije potrebno je položiti dva ispita: Exam 101 i Exam 102. Ovi ispiti pokrivaju mnoštvo znanja i veština koje IT profesionalac treba da poseduje u radu sa Linux operativnim sistemima.

LPIC-2

LPIC sertifikacija - LPIC 2 sertifikat

Sertifikat LPIC-2 podrazumeva da ste savladali administraciju OS Linux i da ste stekli napredna znanja u ovoj oblasti. Ovaj sertifikat verifikuje vaša znanja iz oblasti administracije Linux Web Servera bilo koje veličine, zatim planiranje, implementaciju, održavanje i vođenje brige o sigurnosti mešovitih mreža (Windows i Linux). Takođe, ovaj sertifikat pokriva i oblasti LAN servera (Samba), Internet Gateway servisa, kao i Internet Servera poput web servera i FTP servera.

Za dobijanje LPIC-2 sertifikacije potrebno je položiti dva ispita: Exam 201 i Exam 202. Kako biste dobili ovu sertifikaciju, potrebno je da polažete i za LPIC-1 sertifikaciju. Redosled polaganja ispita nije uslovljen. Ovi ispiti pokrivaju napredna znanja i veštine koje IT profesionalac treba da poseduje u radu sa Linux operativnim sistemima.

The Linux Professional Institute sertifikacija za programere

Nakon završetka školovanja na programerskim smerovima PHP Web Development ili Frontend JavaScript Development na ITAcademy, stičete znanja koja su vam potrebna za polaganje ispita u okviru Linux Professional Institute i dobijanje sertifikata:

  • Linux Professional Institute Web Development Essentials.

LINUX PROFFESIONAL INSITUTE WEB DEVELOPMENT ESSENTIALS

linux-web-development

Sertifikat Linux Professional Institute Web Development Essentials potvrđuje da poznajete najvažnije aspekte razvoja veb-aplikacija. Takođe, ovim sertifikatom demonstrirate fundamentalno razumevanje open-source platformi i tehnologija kao što su HTML, CSS, JavaScript, Node.js i SQL.

Ispit koji polažete kako biste stekli LPI Web Development Essentials sertifikat traje 60 minuta i sadrži 40 pitanja, u čijem su fokusu sledeće oblasti: razvoj softvera i veb-tehnologija, markiranje HTML dokumenta, stilizovanje CSS sadržaja, JavaScript programiranje i Node.js serversko programiranje.

Ova znanja dobijate na programerskim smerovima ITAcademy, a Linux Professional Institute Web Development Essentials sertifikacija predstavljaće vrednu potvrdu vaših IT veština, kojom ćete moći da se predstavite poslodavcu i koja će vas izdvojiti od konkurencije na tržištu rada.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se