Besplatno za polaznike ITAcademy

Ebook Central - Preko 700 hiljada najboljih naslova na klik

Ebook Central

Studenti najpoznatijih svetskih univerziteta koriste bogatu Ebook Central bazu kao redovnu podršku učenju. Sada to možete i vi.

Nedovoljna dostupnost relevantne literature i mali broj prevoda sprečavaju stalni napredak svakog domaćeg IT stručnjaka. Onlajn biblioteka Ebook Central je probrana baza tekstova na engleskom jeziku, jedan od najrasprostranjenijih akademskih servisa poznate kompanije ProQuest, ćerke kopanije Cambridge Information Group.

Sve što treba da znate iz oblasti biznisa i IT-ja

Kompjuteri i IT: Više od 5.000 naslova iz oblasti koje pratite. Informacione tehnologije, veštačka inteligencija, kompjuterske igrice, kompjuterska arhitektura, grafika, upravljanje bazama podataka, operacioni sistemi i programiranje – više nećete morati da pretražujete internet i skidate sumnjive autore. Školovanje, ali i budući posao olakšaće vam Ebook Central profiltrirana ponuda značajne literature.

Biznis i ekonomija: Sve najnovije trendove iz poslovanja pronaći ćete u više od 17.000 knjiga; Ebook Central fundus pokriva veliki broj oblasti kao što su biznis, ekonomija, računovodstvo, menadžment, upravljanje ljudskim resursima, korporativna kultura, finansije, ekonomska politika, preduzetništvo, marketing i kapitalne investicije.

Lak interfejs za brzu i preciznu pretragu

Biblioteci Ebook Central pristupate putem DL platforme, u okviru sekcije Podrška učenju, ili putem Online servisa, u okviru opcije Biblioteka.

Snalaženje u ovoj online biblioteci je veoma lako. Kada otvorite početnu stranu online biblioteke, videćete uputstvo za korišćenje biblioteke i pretraživač, a zatim i podelu naslova po izdavačima i oblastima. Pored toga, izdvojene su najpopularnije knjige na Ebook Central u vidu preporuka za čitanje, ukoliko niste odlučili šta vas tačno zanima.

Napredni pretraživač omogućava vam brz odabir knjiga na osnovu unetih parametara, kao što su naslov knjige, ime autora ili godina izdavanja. Odabranu literaturu možete organizovati po ličnim virtuelnim policama, dostupnim u bilo kom trenutku. Vaše knjige možete označavati hajlajterom, na stranicama možete pisati beleške, a deo teksta može se i kopirati. 

Knjige možete čitati online, gde god da se nalazite, a možete preuzimati i delove knjiga u pdf formatu i čitati ih offline.

Ukoliko želite, možete kreirati i sopstveni Ebook Central nalog i preuzeti pdf cele knjige. Na taj način knjige možete pozajmiti na 14 dana, tako što ćete ih downloadovati na PC ili tablet, i čitati u Adobe Digital Editionu. Nalog se kreira kao i na većini drugih platformi, ostavljanjem svog imena, imejl adrese i određivanjem lozinke kojom ćete se ubuduće logovati na svoj Ebook Central nalog. Postoje tri jednostavna koraka prilikom pozajmljivanja knjige – najpre će vam tražiti da odredite uređaj na koji preuzimate knjigu, zatim da downloadujete program Adobe Digital Edition kako biste mogli da otvorite pdf, ukoliko to već nemate na računaru, i na kraju, da preuzmete knjigu i počnete sa čitanjem.

Najzanimljiviji naslovi iz različitih oblasti IT-ja

Izdvajamo samo neke od naslova koji će vam, kao polaznicima ITAcademy, biti interesantni i koji ce vas zaintrigirati da ih potražite na Ebook Central.

Principles of Object-Oriented JavaScript, Nicholas C. Zakas

Ova knjiga, kao svojevrsni vodič, namenjena je onima koji su već upoznati sa objektno orijentisanim programiranjem (OOP), ali žele tačno da znaju kako ovaj koncept funkcioniše u JavaScriptu.

Ona vam posebno može biti od koristi ukoliko poznajete programske jezike Java i C#, jer OOP koncept na drugačiji način funkcioniše u njima i možete se potpuno zbuniti kada sa ovih jezika pređete na JavaScript.

Naime, kod njih je sve zasnovano na principu klaca, dok sa JavaScriptom to nije slučaj. Zato je ovaj priručnik pravo malo blago i pomoći će vam da razrešite sve nedoumice i zaobiđete sve „slepe ulice” u ovoj oblasti.

CSS3 for dummies, John Paul Mueller

Ovaj interesantni priručnik polazi od toga da ste vi prezaposleni developer koji treba da napravi aplikaciju koja fantastično izgleda i to za juče, jer vam šef „diše za vratom”.

Takođe, polazi od pretpostavke da ne treba da budete umetnik da biste pravili sajtove koji izgledaju spektakularno, već vam je potrebna mala pomoć da pronađete prave prečice, jer je najveći deo posla već urađen.

Polazeći od toga koliko je vaše vreme dragoceno, ova knjiga će vam pomoći da brzo shvatite kako da koristite alate za kreiranje sjajnih aplikacija koje ispunjavanju sve zahteve korisnika, i da to za što kraće vreme primenite u praksi.

Autori tvrde da ćete se, kada jednom otkrijete tajne ove knjige, zapitati zašto se ljudi toliko žale da je teško raditi u CSS3. Kada budete završili ovaj priručnik, moći ćete da oduševite korisnika i vaš šef će misliti da ste proveli dane radeći na strani za koju vam je zapravo bilo potrebno svega nekoliko sati.

Startup Mixology: Tech Coctail vodič za izgradnju, rast i slavljenje uspešnog startupa, Frank Gruber

Osnovna poruka ove knjige je: „Promućkajte tržište ovim ključnim sastojcima uspešnog startapa”.

Jedan od osnivača kompanije Tech Coctail, „prekaljeni” preduzetnik i investitor koga smatraju čovekom sa najboljim vezama u poslu, objašnjava koji su osnovni sastojci za uspešan biznis i kako da vodite svoj posao, od ideje, preko finansiranja i marketinga, do postizanja željenih ciljeva.

On ne ulepšava stvarnost, već je prikazuje upravo onakvom kakva jeste- pokazuje kako izgleda kada je teško, kada ne dobijate pažnju koju zaslužujete, kada uvredite svoje potrošače ili kada ostanete bez novca, i predlaže vam šta da radite u takvim situacijama.

Za olakšavanje školovanja i sticanje preko potrebnih znanja – Ebook Central

Korišćenjem knjiga na ovaj način dobijate pristup mnogobrojnim svetski poznatim naslovima koje možete koristiti na mnogo načina: za citiranje, prilikom rešavanja radnih zadataka ili izrade završnih radova.

Uz to, na kraju svakog online kursa na ITAcademy, voditelj će vam preporučiti literaturu za dopunu znanja iz oblasti tog kursa, koju ćete naći upravo na Ebook Central. Zbog toga je Ebook Central veoma važan izvor novih znanja i resurs za vaše usavršvanje.

A uvek ostaje i mogućnost čitanja iz sopstvenog zadovoljstva. Iskoristite ovu mogućnost sada, jer kad završite školovanje od obaveza nećete imati mnogo slobodnog vremena. Čeka vas puno posla.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se