Zašto da izaberete ITAcademy

Moderno školovanje u skladu sa zahtevima tržišta

ITAcademy prevazilazi jaz koji postoji između onoga što nudi tradicionalni obrazovni sistem i stvarnih potreba na tržištu.

Osnovna mana tradicionalnog obrazovanja jeste nedostatak prakse – studenti provode od pet do sedam godina baveći se teorijom, bez osvrta na njenu praktičnu primenu.

Dodatni problem predstavljaju loša tehnička opremljenost i zastareli nastavni programi koji nude neupotrebljiva znanja.

Nakon završenih studija, inženjeri se susreću s problemom zaposlenja. Savremenog poslodavca interesuje šta konkretno umeju da urade, a ne šta su završili.

U prvim delu obuke veću pažnju posvećujemo fundamentalnim, teorijskim znanjima, a u drugom delu – veštinama. Ovo znači da ćete, pošto završite školovanje na modernim programskim alatima i jezicima (Python, C#, JavaScript, PHP, Java, ASP.NET, SQL...), znati da programirate, dizajnirate svoju web stranicu, konfigurišete Linux server, administrirate bazama podataka, testirate softver...

Siguran put ka uspešnoj karijeri

Danas, u uslovima globalne konkurencije, informacione eksplozije, dinamičkog razvoja nauke i tehnologije, znanje je ono što razdvaja uspešne od neuspešnih. Pored tehničkih znanja na svim programima steći ćete i ostale veštine koje su neophodne ukoliko želite da se dobro zaposlite ili pokrenete sopstveni biznis.

Zanimljiv, tražen i dobro plaćen posao IT stručnjaka

Neverovatno brz razvoj informacionih tehnologija doveo je do pojave velikog broja novih zanimanja, poput programera, IT menadžera, administratora mreža, web dizajnera, developera mobilnih aplikacija, softver testera... A tu su i poslovi prodaje i marketinga IT proizvoda i usluga, internet marketinga. ITAcademy je nastala kao rezultat uočenih tendencija na tržištu i naglašene potrebe za stručnjacima ovih profila.

Naime, svi ekonomski i privredni pokazatelji u svetu govore da su najplaćeniji i najtraženiji poslovi upravo gore navedeni. Prosečna plata IT stručnjaka u inostranstvu, po zvaničnim podacima zapadnih zemalja, ide i do 8.000 evra mesečno. Deficit IT stručnjaka u Evropskoj uniji pokazuje tendenciju stalnog rasta. Iako se broj IT stručnjaka u EU povećao za skoro 60% u poslednjih 10 godina, pa trenutno 9 miliona ljudi radi u ovoj industiji, Evropska komisija želi da do 2030. godine dostigne čak 20 miliona zaposlenih IT stručnjaka širom EU.

Broj IT firmi u našoj zemlji premašio je 3.350, a one su zapošljavale preko 100.000 ljudi. Očekuje se da će njihov broj značajno porasti u budućnosti, s obzirom na to da strategija razvoja Srbije predviđa poprilična ulaganja u razvoj informatičke industrije.

Međutim, potencijal za zaposlenje je daleko veći – danas većina kompanija u svom poslovanju koristi računare i ima potrebu za kadrom koji će upravljati računarskom tehnologijom. S druge strane, malo je institucija pored ITAcademy koje nude adekvatno obrazovanje iz oblasti IT-a.

Koliko smo sigurni u obrazovanje koje vam pružamo i u vaše profesionalne sposobnosti, potvrđuje i veliki broj polaznika ITAcademy koji su zaposleni u kompaniji LINK group, osnivaču ITAcademy. Jer, za sebe želimo samo najbolje. One koji su stekli savremeno znanje koje odmah mogu da primene u praksi. Upravo zato zapošljavamo polaznike ITAcademy.

Korisnik na prvom mestu

Na ITAcademy sve je organizovano tako da vama bude lakše, lepše i zanimljivije. Nastavni program, način i uslovi rada našeg koledža prilagođeni su potrebama i stilu života mladih, mobilnih, dobro informisanih ljudi.

Da biste postigli maksimalne rezultate u učenju, mi koristimo sve mogućnosti savremene tehnologije: Distance Learning System, Online Testing System, redovno sprovodimo analize kvaliteta, prilagođavamo se potrebama polaznika, usvajamo realne predloge i kritike, a sve to da bismo poboljšali kvalitet rada. Mi ostajemo u kontaktu sa našim polaznicima i pošto završe obuku, s ciljem da im pomognemo u razvoju karijere kroz saradnju i konsalting.

Od početnika do profesionalca

Školovanje na ITAcademy je namenjeno kako apsolutnim početnicima tako i iskusnijim korisnicima informacionih tehnologija. Ovo znači da ne postoji definisan prag znanja potreban za upis. Potrebno je samo da se prijavite na vreme i uradite test procene znanja, koji služi raspoređivanju studenata prema nivou pokazanog predznanja. Prijemni ispit ne postoji.

Zasluženi sertifikat ITAcademy biće najbolji dokaz vaših kompetencija prilikom konkurisanja za posao. Osim toga, bićete u prilici da steknete međunarodno priznate sertifikate i Cambridge A&AS Level Computer Science ili Cambridge International A&AS Level Business sertifikate.

Odlični tehnički uslovi i opremljenost

Prva smo organizacija u našoj zemlji koja je razvila Distance Learning platformu (sistem za kreiranje online kurseva i distribuciju znanja putem interneta) koja primenjuje Computer Based Education (kompjuterski podržano učenje) i Web Based Training (obuka putem interneta).

Celokupni program školovanja prebacili smo u elektronsku formu, obogatili multimedijom i smestili na internet.

Kvalitetni predavači

Predavači na ITAcademy su vrsni stručnjaci, doktori nauka iz oblasti informacionih tehnologija, prirodnih nauka i menadžmenta. Članovi su najvećeg i najjačeg svetskog udruženja IT profesionalaca – IEEE CS (Institute for Electrical and Electronic Engineers Computer Society), vrhovne organizacije koja propisuje standarde i upravlja razvojem informacionih tehnologija na globalnom nivou. U pitanju je još jedan dokaz kompetentnosti i informisanosti predavača ITAcademy. Pored stručnosti, odlikuje ih predusretljivost, ljubaznost i orijentisanost ka polazniku. Njihov autoritet se ne izvodi iz hijerarhijske pozicije, već iz ličnih osobina i sposobnosti.

Međunarodni standardi i sertifikacija

Nastavne planove i programe studija za IT stručnjake na nivou Evropske unije propisuje CEPIS, a na nivou SAD-a IEEE (reč je o najvećim i najmoćnijim udruženjima IT profesionalaca na svetu). Ovi svetski prihvaćeni standardi za obrazovanje IT stručnjaka oličeni su u dokumentima EUCIP Syllabus (European Certification of Informatics Professionals) i CC (Computing Curricula).

Program ITAcademy je u skladu sa pomenutim svetskim i evropskim standardima, i to njihovim najnovijim verzijama – EUCIP Syllabus 3.0 i CC2005.

ITAcademy sarađuje i sa mnogim međunarodnim organizacijama, obrazovnim i profesionalnim institucijama: partnerstvo sa Microsoft-om donelo nam je pristup najnovijim informacijama, tehničku podršku, sve vrste raspoloživih MS softvera, Beta verzije i niz drugih pogodnosti. Članovi smo prestižnog evropskog udruženja EDEN (European Distance and e-Learning Network), koje povezje Distance Learning sisteme različitih organizacija u jedinstvenu mrežu. Članovi smo i Xperta – još jednog međunarodnog programa sertifikacije i predstvaljamo nacionalnog reprezenta za izdavanje Evropskog kompjuterskog pasoša… LINK group, odnosno ITAcademy kao njegov organizacioni deo, je Cambridge International School i ovlašćen je za izvođenje obuke i testiranje za Cambridge International sertifikate.

Ovo su činjenice koje govore o superiornom kvalitetu naše usluge. ITAcademy vam nudi obrazovanje na evropskom nivou i Cambridge International, Microsoft, Zend, Adobe, Autodesk, Google, CompTIA, Oracle, Linux, Cisco, Android ATC, CIM, IQN i ECDL sertifikate koji se priznaju svugde u svetu.

Neprekidno usklađivanje programa školovanja sa razvojem IT-a

Informacione tehnologije karakteriše izuzetno dinamičan razvoj. Čitavi koncepti se promene svakih nekoliko godina, a iz dana u dan taj period je sve kraći. Stoga se od institucija koje se bave edukacijom IT stručnjaka očekuje da neprekidno unapređuju i usklađuju programe rada sa razvojem informacionih tehnologija i novoizdatim silabusima IT udruženja. Na ITAcademy mi to upravo i činimo. Članstvo u međunarodnim organizacijama nas obavezuje da stalno pratimo nove trendove i neprestalno se usavršavamo, tako da naši polaznici imaju priliku da rade sa najsavremnijim programskim alatima koje koriste IT profesionalci širom sveta. I da uče samo ono što je aktuelno.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se