Java Programiranje – postani vrhunski Java programer

Java kurs
Nastava
tradicionalna ili online
Trajanje
2 semestra
Fond časova
312 časova
Diplome i sertifikacija
Oracle Certified Associate: Java SE 5/SE 6, Java SE 7 Programmer, Java SE 8 Programmer
Oracle Certified Professional: Java SE 7 Programmer, MySQL 5.6 Database Administrator, MySQL 5.6 Developer
Oracle Certified Master: Java SE 6 Developer, Java EE 6 Enterprise Architect
Oracle Certified Expert: Java EE 6 Java Persistence API Developer, Java EE 6 Web Component Developer, Java EE 6 Web Services Developer
Cambridge International A&AS Level Computer Science
PRIJAVITE SE

Java je programski jezik koji se koristi za izradnju i razvoj velikog broja aplikacionih softvera i njegovu implementaciju u najrazličitija multiplatformska okruženja. Java programiranje je jedno od najzastupljenijih danas, posebno imajući u vidu sve veću primenu u izradi aplikacija za mobilne telefone i tablet uređaje kroz Android operativni sistem. Java platforme imaju široku upotrebu u programiranju i primenjenim softverskim rešenjima, koje se kreću od najjednostavnijih digitalnih uređaja, mp3 plejera, mobilnih telefona, pa sve do kompleksnih web servera i korporativnih aplikacija.

Prema podacima TIOBE Coding Standard kompanije, koja se bavi istraživanjem indeksa popularnosti programskih jezika, od nastanka pa do danas Java programski jezik već osam godina drži vodeću poziciju. Stoga je Java programski jezik odličan izbor za ulazak u profesionalni svet programera.

Java programiranje za platu od 600 do 2.400 evra

Glavni razlog za popularnost ovog programskog jezika leži i u dobroj zaradi Java developera. Plata Java programera u okruženju kreće se u granicama od 600 do 2.400 evra. U inostranstvu je to mnogo više. 

Brojna i različita su radna mesta gde Java programer može naći zaposlenje. Bilo koje veće preduzeće koje poseduje IT službu ima potrebu za osobom koja će održavati ili kreirati nove aplikacije. Prvenstveno su to banke, osiguravajuće kuće, investicione kompanije, preduzeća iz oblasti telekomunikacija itd.

Godinu dana učenja – tri vrste Java programa

Za samo godinu dana steći ćete odgovarajuća znanja i veštine koje su neophodne za razvoj tri vrste Java programa: aplikacija na računaru, servleta na web serveru i Java Web Start aplikacija koje se izvršavaju u okviru čitača weba, poznatijim kao Java apleti. Uz jasne opise, mnogo dinamičnih praktičnih primera i profesionalnih tehnika, ovaj program će Vam pomoći da pravite napredne aplikacije za što kraće vreme. Kao profesionalac.

Stvorite kvalitetnu i dobro naplativu aplikaciju

Po završetku ovog programa bićete sposobni da razvijate J2EE aplikacije, znaćete da održavate stanje klijenta koristeći Session mehanizam, koristite Java Beanove, kreirate i koristite Java tag biblioteke. Ovladaćete principima bezbednosti, bićete sposobni za primenjivanje filtera, Design patterna.

 

Java Development — plan i program 2017/2018.

SEMESTER I

No. Code Class No. of classes
1 JCP Java Core Programming 36
2 AJP Advanced Java Programming 28
3 JWP Java Web Programming 20
4 JWS Java Web Services and XML 20
5 ORH Object/relational mapping/Hibernate 28
6 CJS Core JavaScript Programming 12
7 EL1 English Language 1 online

SEMESTER II

No. Code Class No. of classes
8 GUI Java GUI Programming 32
9 SWE Software Engineering 12
10 SQL MySQL Programming and Administration 32
11 IHC Introduction to HTML and CSS 24
12 SF Spring Framework* Live stream
13 CCS Cambridge Computer Science* online
14 EL2 English Language 2 online
15 FCE FCE/BEC Vantage** online
16 PRJ Project /

*Izborni predmet.

** Pripremne kurseve za polaganje FCE ili BEC Vantage ispita mogu pohađati samo polaznici koji su završili English Upper Intermediate Level.

+ PERSONAL DEVELOPMENT PROGRAM

U okviru školovanja na Java Development programu besplatno dobijate i jedinstveni paket profesionalnih veština - Personal Development Program, koji će vam osigurati napredak u karijeri i izdvojiti vas kao lidera među stručnjacima u vašem poslu. Saznajte više o ovom obrazovnom programu i planu po kome se izvodi.
 

Kako izgledaju predavanja?

Predavanja su interesantna i prilagođena predznanju polaznika. Ono što je značajno jeste da je polaznicima u toku svakog predavanja predmet izučavanja predstavljen ne samo teorijski već i praktično, na mnoštvu zanimljivih primera. Na ovaj način polaznici prolaze put od osnova do naprednog programiranja kroz 3 vrste Java programa. Poseban korpus predmeta obučava za administriranje MySQL servera, a polaznici će naučiti i kako da razvijaju softvere sa punom kontrolom.

Nastava za ovaj program se odvija u tradicionalnoj i e-learning varijanti.

Izaberite: U učionici ili online

Zbog velikog interesovanja za Java programiranje, pored online predavanja putem najsavremenije Distance Learning platforme, pokrenuli smo i poseban program tradicionalne nastave.

Ovaj program realizuje se u savremenim računarskim laboratorijama sa računarima najnovije generacije, po standardu međunarodnog ispitnog centra Cambridge univerziteta. Predavanja su zasnovana na praktičnim primerima, minimumu teorije i maksimumu prakse, po posebno prilagođenom planu i programu za direktnan rad sa polaznicima. Učenje je bazirano na zadacima i projektima, čime se veoma brzo osposobljavate da samostalno obavljate budući posao. 

 

Obezbedite sebi međunarodno priznate sertifikate:

ORACLE SERTIFIKATI

Nakon završetka ovog smera, moći ćete da polažete za Oracle sertifikat iz Java programiranja i da steknete stručne nazive:

 • Oracle Certified Associate, Java SE 5/SE 6
 • Oracle Certified Associate, Java SE 7 Programmer
 • Oracle Certified Associate, Java SE 8 Programmer
 • Oracle Certified Professional, Java SE 7 Programmer
 • Oracle Certified Master, Java SE 6 Developer
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Java Persistence API Developer
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Component Developer
 • Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Services Developer
 • Oracle Certified Master, Java EE 6 Enterprise Architect
 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.6 Database Administrator
 • Oracle Certified Professional, MySQL 5.6 Developer

CAMBRIDGE SERTIFIKATI

Polaznici Java Development programa imaju mogućnost da polažu ispit za sticanje Cambridge International sertifikata najvišeg ekspertskog nivoa, koji predstavlja međunarodno priznatu garanciju relevantnih znanja u oblasti informacionih tehnologija:

 • Cambridge International A&AS Level Computer Science

Takođe, nakon kompletiranja Java Development programa na ITAcademy, možete dobiti i jedan od dva sertifikata:

 • Sertifikat ITAcademy o odslušanom Java Development programu
 • ITAcademy Certified Java Developer sertifikat

 

Da li ima mesta na Java Development programu? Proverite, upisni rok je u toku

upis na Java kurseveDa saznate sve o upisu, kliknite ovde.