Prednosti zapošljavanja sertifikovanih IT stručnjaka

Iskustvo kompanija sa najmanje 25% IT sertifikovanih zaposlenih pokazuje:

  • 15% povećanje iskorišćenosti vremena i budžeta na razvoju projekata,
  • 17% smanjenje potrošnje na ad hoc spoljnu IT podršku,
  • 18% smanjene učestalosti "praznog hoda" u radu,
  • 14% povećanje zadovoljstva IT krajnjih korisnika.

Prema najnovijem Microsoftovom istraživanju, svaki dolar uložen u informatičku edukaciju u vrlo kratkom vremenskom periodu vraća se trostruko.

Kako je informatička delatnost izrazito inovativna i napredna, a kvalitetan informatički kadar redak, od strateškog je interesa za preduzeća da ulagažu u edukaciju IT kadrova. ITAcademy obrazuje kadrove po najsavremenijim principima i u oblastima koje su u žiži interesovanja IT stručnjaka.

Kvalitet informatičkog kadra koje obrazuje ITAcademy ogleda se kroz niz međunarodnih IT sertifikata koje oni poseduju:

Takođe, možete odabrati polaganje za sertifikate ukoliko ste polaznik smerova Java programiranje (Oracle sertifikat) ili PHP programiranje (Zend sertifikat). Edukacija IT stručnjaka, bez obzira na njihov početni kvalitet, mora biti konstanta kako bi preduzeće bilo u stanju da kvalitetno odgovori na izazove konkurencije. Kvalitetno edukovani IT kadar potpuno je nezavistan od delatnosti preduzeća, dakle, potreban je svima.

Prema određenim procenama, svakih nekoliko godina 50% stručnog IT znanja zastari, odnosno nužno ga je dopuniti novim, svežim informacijama kako bi i dalje bilo primenjivo. Ukoliko u firmi rade sertifikovani IT stručnjaci, period prilagođavanja na nove tehnologije se znatno smanjuje, kao što se smanjuje i potrošnja na ad hoc spoljnju IT podršku.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se