Resursi za profitabilnu karijeru: Centar za razvoj karijere na ITAcademy

centar za razvoj karijere

Završeno školovanje za razvoj stručnih veština je vaš prvi, ali i najvažniji korak. Međutim, mi ne želimo da vam predamo samo veštine. Naš cilj je da pomognemo da nova znanja dobro naplatite. To je jedini način da uživate u njihovoj upotrebi. Da bismo vam u tome pomogli, školovanjem na ITAcademy dodatno besplatno dobijate pristup našim profesionalnim resursima za razvoj karijere.

Od kontinuirane obuke u veštinama predstavljanja, pregovaranja i liderstva, preko rada na realnim projektima radi sticanja referenci, pa sve do korišćenja naših privrednih kanala za dolazak do kompanija u kojima biste uživali da radite, bićete kompletno opremljeni za nastavak karijere.

U stvari, to je jedan od ključnih razloga zašto je školovanje na ITAcademy toliko praktično.

Ne dobijate samo veštine i zvanja, već i alate za ubedljivo predstavljanje onoga šta umete i možete. Šteta je da bude drugačije i da neko sa manje znanja i sposobnosti prođe bolje od vas, samo zato što je „glasniji“.

Takođe, preko Centra za razvoj karijere, od stručnjaka različitih profila i preko informacija sa našeg sajta, dobijate uvid u dešavanja i stanje na tržištu rada. Dodatno, spojićemo vas sa najkvalitetnijim poslodavcima.

Postoji pet osnovnih razloga zbog kojih školovanjem na ITAcademy ne stičete samo znanja i veštine za uspešnu IT karijeru, već obezbeđujete i resurse za razvoj dugogodišnje uspešne karijere:

1. Napredujete na poslovnom, ali i na ličnom planu

Iskustva sa poslodavcima pokazuju da je za poslovni uspeh neophodno i usavršavanje ličnih veština i dodatnih sposobnosti, kao što su veštine javnog nastupa, izlaganja, liderstva, zatim, self-marketing, primena kreativnosti, neverbalna i online komunikacija, sposobnost dobrog pamćenja, praćenje trendova u različitim oblastima i slične.

Upravo zbog toga smo za sve polaznike ITAcademy pripremili 50 vaučera za stručne i profesionalne seminare Centra za razvoj karijere, koje možete da iskoristite kada god želite.

Seminari se održavaju subotom kako biste mogli da im prisustvujete i uskladite ih sa vašim ostalim obavezama. A ukoliko ne možete lično da prisustvujete seminarima u prostorijama ITAcademy, omogućili smo vam da ih pratite uživo, putem live streama, preko interneta ili sa mobilnog telefona i tableta.

Ovaj jedinstveni paket vaučera koristiće vam da se profesionalno orijentišete i da unapredite svoje profesionalne kvalifikacije i povećate samopouzdanje u pogledu razvoja svoje karijere, bez obzira za koju oblast na ITAcademy se opredelite. Teme su raznolike, sadržaji izuzetno bogati, saveti koje ćete čuti vrlo korisni i sigurni smo da će svako pronaći mnoštvo seminara za svoj ukus.

Osim toga, pauze tokom seminara idealna su prilika za networking – za upoznavanje novih ljudi, druženje, komunikaciju, razmenu mišljenja i povezivanje sa ljudima koje zanima ista oblast kao i vas. Ova poznanstva mogu se pretvoriti u značajne poslovne veze. Zato, iskoristite priliku da sretnete nove ljude u neformalnom okruženju, subotom, kada svi imaju nešto više vremena nego obično, i proširite svoju mrežu profesionalnih poznanstava. Jer, kažu da je čovek bogat onoliko koliko ljudi poznaje.

Pažljivo birajte teme koje vas interesuju, imate dovoljno vremena da unovčite sve vaučere. Iskoristite priliku da se usavršavate, jer to je ono što poslodavci danas najviše cene.

Dodatno organizujemo niz događaja za razvoj konkurentnosti naših polaznika kao što su AdIT, TEDx, prisustvo na sajmovima zapošljavanja, radionice koje Vas čine idealnim kandidatom za posao, i sl.

Smatramo da je to, zajedno sa kursevima koje pohađate na osnovnom programu, kompletan program za dugu i uspešnu karijeru. Znanja koja ovde budete usvojili koristiće vam ma koju oblast da odaberete na ITAcademy.

2. Zajedno biramo zanimanje koje odgovara vašim interesovanjima

Pravilan odabir posla kojim ćete se baviti podjenako je bitan kao i rad koji uložite u učenje. Pogrešan izbor vas može koštati. Zato smo oformili tim i metodologiju koja će vam omogućiti da donesete dobre karijerne odluke i odaberete odgovarajuće zanimanje. Na raspolaganju su vam resursi i podrška u samostalnom donošenju ispravnih poslovnih odluka, stručna procena ličnosti, sposobnosti, interesovanja, očekivanja i motiva.

3. CV po standardima Instituta za sertifikaciju HR menadžera

Kada kompanije raspišu oglas za posao, prosečno dobiju 250 radnih biografija. U vreme krize, kakva je danas, često i mnogo više. Na oko 50% ovih biografija stručnjaci iz sektora ljudskih resursa ne potroše više od 60 sekundi, pojedinačno. Znamo koje su to ključne tačke u CV-u koje će obezbediti da on ostane zapažen kod HR menadžera. To je zato što radimo po metodologiji Instituta za sertifikaciju HR menadžera iz Virdžinije u USA. Centar za razvoj karijere pruža pomoć u izradi radnih biografija i omogućava da baš Vaš CV privuče pažnju poslodavca i učini da pređete u naredni selekcioni krug. U međuvremenu možete pročitati i nekoliko tekstova na tu temu koje smo Vam pripremili: Šta je CV, Namena CV-a, Delovi CV-a, Čitanje CV-a između redova, Propratno i motivaciono pismo, Kako napisati CV na engleskom i nemačkom jeziku, Intervju za posao, Opšta pitanja, Pitanja o obrazovanju i ciljevima, Pitanja o radnom iskustvu, Neprilična pitanjaKako se obući za razgovor za posao i Drugi krug razgovora za posao.

4. Dobijate pristup HR sektorima preko 100 vodećih kompanija

Kroz partnerstvo sa domaćim i stranim kompanijama, obezbeđujemo lakše zaposlenje ili napredovanje u poslu. Neke od kompanija sa kojima sarađujemo su i: Delta Generali, Societe General banka, McCann Erickson, ComTrade, Orion Telekom, Zepter, Nestle... Proces je jednostavan, bićete prioritetno obavešteni o novim konkursima u velikim kompanijama i time obezbediti dobru startnu poziciju u odnosu na druge kandidate. I još nešto, broj kompanija sa kojima radimo, zahvaljujući našem ambicioznom timu, neprekidno raste.

5. Resursi za stabilnu karijeru dostupni godinama i nakon završetka školovanja

Mi zastupamo ideju o doživotnom učenju. Tu ideju zastupa ceo razvijeni svet. Naš cilj je da vam pružimo resurse za stalno napredovanje koje prati neprekidno uzlaznu karijeru. Zato smo svakom našem polazniku omogućili da besplatno koristi usluge Centra za razvoj karijere i nakon završetka školovanja.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je u toku.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se