Testovi za zapošljavanje: Proverite da li posedujete veštine koje traže najbolji poslodavci

Ako ste nezaposleni ili ste u potrazi za novim poslom, a želite da proverite svoje znanje i sposobnosti i da se pripremite za proces zapošljavanja, na pravom ste mestu.

Danas je sasvim normalno da poslodavci pri selekciji kandidata za posao provere znanje i veštine koji su potrebni za poziciju za koju je konkurs otvoren. S obzirom na ovaj trend, u zavisnosti od radne pozicije možete očekivati da će Vas na testiranju za posao sačekati neki od sledećih testova:

  • Test inteligencije (IQ test)
  • Test ličnosti
  • Logički testovi
  • Test engleskog jezika
  • Psiho-test
  • Test znanja Microsoftovog Office paketa (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access i sl.)
  • Razni IT testovi
  • Testovi opšte informisanosti ili opšte kulture
  • itd.

Kako biste se što lakše pripremili za eventualni test za posao koji Vas može očekivati nakon konkurisanja, spremili smo Vam odabrane online testove iz nekoliko aktuelnih oblasti.

Ukoliko na osnovu rezultata uočite znatan nedostatak znanja u određenoj oblasti, a želite da konkurišete na radnu poziciju koja takva znanja traži, preporučujemo Vam da što pre počnete da ulažete u sebe i unapredite sve potrebne veštine. Jedino na taj način možete ostati u koraku sa današnjim modernim poslovanjem i zahtevima koji se menjaju velikom brzinom.

Takođe, vrlo je bitno da na testu za posao budete iskreni i realni, jer poslodavci u praksi mogu lako da provere nivo vašeg znanja.

U nastavku strane možete pronaći testove pomoću kojih možete besplatno proveriti nivo svog znanja u odabranim oblastima, nakon kojih ćete dobiti njihove rezultate. Većina pitanja pored odgovora ima objašnjenje, pa ćete možda naučiti i nešto novo. Ovakva kombinacija je sigurno najbolji način da se spremite za proveru znanja kod potencijalnog poslodavca.

POZNAVANJE RAČUNARA

Za sve niže radne pozicije biće dovoljno da imate osnovno znanje rada na računaru. Ono je danas sastavni deo „pismenosti” i podrazumeva se kod svakog zaposlenog. Uobičajena forma teksta koji se koristi u konkursu je „Potrebno poznavanje rada na računaru”.

Ukoliko ste završili neku obuku ili kurs računara, bilo bi poželjno da to istaknete prilikom procesa zapošljavanja.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Windows 10 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove korišćenja računara 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove korišćenja interneta 20 30 minuta Počni testiranje

OFFICE APLIKACIJE

U današnje vreme je nezamislivo biti zaposlen u modernoj kompaniji, a ne biti upoznat sa korišćenjem bar osnovnih Office aplikacija. Prilikom zapošljavanja skoro je sigurno da će kao jedan od uslova konkursa biti naveden poznavanje ovih programa, najčešće pod formom „Potrebno poznavanje programa iz MS Office paketa”.

Iz tog razloga smo Vam pripremili Excel test, dok su PowerPoint i Word test u pripremi. I za one kojima radno mesto može zahtevati obradu slika spremili smo jedan primer testa znanja iz ove oblasti.

Ukoliko ne posedujete znanje rada u Wordu, PowerPointu i Excelu, savetujemo Vam da što pre počnete da ga stičete, jer je ovo zaista minimum koji se traži prilikom selekcije kandidata.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Microsoft Word 20 30 minuta U izradi
Microsoft Excel 20 30 minuta Počni testiranje
Microsoft PowerPoint 20 30 minuta U izradi
Obrada slike 20 30 minuta Počni testiranje

TESTOVI IZ OBLASTI PROGRAMIRANJA

Programeri su danas vrlo traženi i prosto je nemoguće naći dobrog programera bez posla. Oni imaju dobre plate, često rade i kao freelanceri i tako zarađuju dodatni novac, a i često uživaju u pogodnostima koje nosi rad u modernim kompanijama. Klizno radno vreme, rad od kuće, neograničene količine hrane na poslu i team building događaji u inostranstvu su samo neke od pogodnosti koje moderne kompanije nude svojim zaposlenima. Zvuči primamljivo, zar ne?

Ali da bi pomenute pogodnosti bile opravdane i isplative, kompanije traže kvalitetne programere. Bez obzira na to da li ste se prijavili za senior poziciju ili programera početnika, da li konkurišete za Java, PHP, Python, C, Ruby ili neki drugi programski jezik, test za posao namenjen programerima će Vas sigurno čekati.

Da biste bili sigurni da ste spremni za taj trenutak, uradite neki od ponuđenih besplatnih online testova i saznajte koja Vas pitanja i zadaci mogu čekati na testu znanja i razgovoru za posao programera.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Osnove programiranja 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove programskog jezika PHP 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove programskog jezika C# (C Sharp) 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove programskog jezika Java 20 30 minuta Počni testiranje
SQL programiranje i administracija 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove Android programiranja 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove programskog jezika JavaScript 20 30 minuta Počni testiranje

TESTOVI ENGLESKOG JEZIKA

Mnogi od nas su sigurni u svoje znanje engleskog jezika, ali da li je ono baš toliko dobro? Da li se zasniva na učenju engleskog jezika koji smo svi prošli u školama ili ste stečeno znanje u međuvremenu unapredili?

Većina dobro plaćenih poslova na domaćem tržištu rada prosto zahteva dobro poznavanje ovog globalnog jezika, a da ne govorimo o tome ako želite da konkurišete za međunarodne kompanije i poslove.

Omogućili smo Vam da kroz ovaj besplatni online test engleskog jezika realno sagledate svoje znanje i uočite eventualne rupe u njemu. Oni su podeljeni u šest nivoa i svaki sadrži po 20 pitanja.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Engleski jezik – početni nivo 20 30 minuta Počni testiranje
Engleski jezik – osnovni nivo 20 30 minuta Počni testiranje
Engleski jezik – niži srednji nivo 20 30 minuta Počni testiranje
Engleski jezik – srednji nivo 20 30 minuta Počni testiranje
Engleski jezik – srednji nivo 20 30 minuta Počni testiranje

MARKETING I MENADŽMENT

Svi znamo koliko je teško naći pravu osobu koja bi se uklopila na radnu poziciju i u tim. Naročito ako su u pitanju menadžerske pozicije ili marketing odeljenja, koja treba konstantno da unapređuju promo aktivnosti i prodaju. Iz tih razloga, ako konkurišete za ove važne pozicije, možete očekivati teže zadatke prilikom provere znanja tokom procesa zapošljavanja i treba da budete spremni za njih. Dobri rezultati na ovim proverama Vam mogu doneti novo zaposlenje, bolju budućnost i veću platu.

Naziv online testa Br. pitanja Vreme za rad Pokretanje
Osnove odnosa sa javnošću (PR) 20 30 minuta Počni testiranje
Uspešno vođenje sastanaka 20 30 minuta Počni testiranje
Osnove marketinga 20 30 minuta Počni testiranje
Lični razvoj menadžera 20 30 minuta Počni testiranje
Menadžment i poslovna organizacija 20 30 minuta Počni testiranje
Prvi put menadžer (Započeti biznis) 20 30 minuta Počni testiranje
Telefonska prodaja 20 30 minuta Počni testiranje

Da bismo Vam dodatno pomogli u procesu zapošljavanja i pomogli Vam da prilikom selekcije baš Vi odskočite od ostalih kandidata, spremili smo Vam čitavu seriju tekstova koji obrađuju teme u vezi zapošljavanja i procesa selekcije kandidata za posao. Možete ih naći na ovoj strani, a preko njih se možete prijaviti i za BESPLATAN online CV kurs.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se