Kako izgleda 7 dana u životu ITAcademy polaznika?

Kako biste dobili najviše od svog školovanja na ITAcademy i za 12 meseci usvojili sva neophodna znanja i veštine za budući posao, potrebno je da stvorite rutinu u učenju koje ćete se pridržavati svakog dana.

A pošto se na ITAcademy koristi posebna metodologija učenja – Arhitektura saznanja, ovo znači da sa samo nekoliko sati dnevno možete postići ogroman napredak.

Ukoliko na pravi način iskoristite sve resurse koji su vam na raspolaganju na ITAcademy, uspeh će biti zagarantovan i vaša karijera u IT-ju moći će da počne odmah nakon školovanja. Stoga se potrudite da se svakog dana u nedelji posvetite nekoj od ovih aktivnosti.

ITAcademy polaznik

1. Praćenje pedavanja i online kurseva

Ako nastavu pohađate u učionicama, trebalo bi redovno da dolazite na predavanja koja se održavaju 2 do 3 puta nedeljno. Ali važno je da znate da nije dovoljno samo da se pojavite, neophodno je i da aktivno učestvujete i da, kada ste već izdvojili vreme da dođete na čas, budete koncentrisani i maksimalno posvećeni gradivu koje prelazite sa predavačem. Na taj način ćete brže i efikasnije usvajati znanja, a vreme koje ste proveli na predavanjima biće u potpunosti iskorišćeno. Ako se i desi da niste u mogućnosti da dođete na neko predavanje, uvek ga možete ispratiti preko Distance Learning platforme, uživo – preko Live streama, ili kasnije – gledanjem snimka iz Video arhive.

Ako pohađate nastavu na daljinu, takođe imate mogućnost online praćenja predavanja, postavljanja pitanja i učestvovanja u času. Vama predavanja iz učionice nisu obavezna, ali mogu predstavljati veoma korisnu dopunu online kursevima koje prelazite. Glavna prednost kod online školovanja je što sami možete da birate kada ćete pristupiti Distance Learning platformi i prelaziti online kurseve. Međutim, čuvajte se prokrastinacije. Pokušajte da odredite okvirno vreme koje ćete svakog dana izdvojiti za učenje, a ukoliko vam obaveze to dozvoljavaju, odredite i tačno doba dana koje ćete tome posvetiti. Na taj način izgradićete naviku i steći rutinu i nećete upasti u problem sa odlaganjem obaveza.

2. Rešavanje zadataka i vežbanje

Učenje na ITAcademy podrazumeva i redovnu proveru vašeg znanja. Stoga ćete često dobijati praktične zadatke i testove. Potrudite se da uvek na vreme završite obaveze koje ste dobili od predavača ili u okviru online kurseva kako biste bili sigurni da ste uspešno savladali pređeno gradivo i da ste spremni da pređete na narednu oblast u okviru gradiva.

A kada prođete kroz gradivo i odradite sve obaveze, uvek je dobra ideja da u praksi provežbate ono što ste naučili. Od svojih predavača možete zatražiti dodatne materijale za vežbu, a možete ih pronaći i samostalno, preko interneta. Mnogi ITAcademy polaznici se odluče da kroz vežbu u toku školovanja naprave svoj portfolio radova i projekata koji im kasnije predstavlja odličnu preporuku prilikom konkurisanja za posao ili praksu.

3. Rad na bonus kursevima

Ono zbog čega je školovanje na ITAcademy jedinstveno jeste što vam omogućava da, pored usvajanja usko stručnih znanja iz IT oblasti koju ste odabrali, možete da usvojite i brojne dodatne veštine koje će vam biti od izuzetnog značaja za karijeru bez obzira na to za koju se oblast usavršavate.

Stoga, kada imate vremena, kompletirajte besplatne BONUS kurseve kao što su oni u okviru Personal Development programa putem kojih ćete usvojiti korisne transverzalne veštine (motivaciju, koncentraciju, timski rad, kreativnost, kritičko razmišljanje i sposobnost rešavanja problema) ili kurseve engleskog i nemačkog jezika, koji će vam učiniti dostupnijom bogatu svetsku literaturu i doneti više šansi za posao sa inostranim kompanijama i klijentima.

4. Kontakt sa kolegama

Povezivanje sa kolegama, razmena iskustva i zajedničko učenje mogu značajno da povećaju efikasnost usvajanja znanja. Osim toga, i samo druženje pružiće vam preko potreban odmor i relaksaciju. Stoga budite u kontaktu sa svojim kolegama: pomažite jedni drugima, razmenjujte iskustva, mišljenja, utiske i materijale za učenje bilo na samim predavanjima, koristeći EduWall na DL platformi ili preko zvanične Facebook grupe za polaznike sa vašeg odseka.

5. Korišćenje bogate biblioteke

U IT-ju je najvažnije da ste u toku sa najnovijim aktuelnostima i znanjima iz ove dinamične oblasti. Zbog toga vam ITAcademy, pored toga što dobijate svu literaturu za izabrani program, potpuno BESPLATNO obezbeđuje i pristup velikoj biblioteci sa preko 500 najnovijih stručnih naslova iz svih oblasti koje školovanje na ITAcademy pokriva. Tu je takođe Ebook Central – napredna elektronska biblioteka sa preko 700.000 najkvalitetnijih naslova iz oblasti IT-ja, biznisa, marketinga… Koristeći ove bogate biblioteke, uspešnije ćete rešavati zadatke, citirati relevantnu literaturu prilikom izrade radova i biti u toku sa najnovijim informacijama iz IT-ja, čime ćete značajno unaprediti kvalitet svog znanja.

6. Učenje preko LINKeduTV-a

U okviru školovanja polaznici ITAcademy dobijaju i 18 mesečnih pretplata za LINKeduTV, jedinstvenu online obrazovnu televiziju na ovim prostorima. Sa 12 različitih edukativnih kanala iz najvažnijih oblasti savremenog poslovanja emisije ove televizije unaprediće vaše znanje, olakšati školovanje, motivisati vas i doneti vam najvažnija savremena znanja na potpuno drugačiji način.

7. Rad na realnim projektima

Radom na realnim projektima ne samo da ćete steći dragoceno iskustvo već ćete tako i obogatiti svoj portfolio i značajno povećati svoje šanse prilikom konkurisanja za posao. Školovanjem na ITAcademy imate pristup IT Practice centru, gde kroz rad na realnim projektima, uz podršku mentora, možete steći praktične veštine i videti iz prve ruke kako izgleda rad u najvećim IT kompanijama.

Takođe, dobro bi bilo i da samostalno tražite projekte na kojima možete da radite putem freelance platformi, gde, osim što ćete steći iskustvo, možete i zaraditi, ili da učestvujete u open-source projektima na kojima uz podršku iskusnijih kolega stičete praksu i ostvarujete kontakte.

Korak po korak do uspeha...

Lao Ce je rekao da putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom, slično tome i ishod vašeg 12-mesečnog školovanja zavisi od vaše organizacije svakog pojedinačnog dana. Stoga se trudite da maksimalno iskoristite svaki dan jer ćete samo tako stići do zacrtanog cilja i postati uspešan IT stručnjak.

Srećno!

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se