Česta pitanja na intervjuu za posao

Najčešća pitanja koja se postavljaju u toku intervjua za posao imaju cilj da potencijalnom poslodavacu pomognu da što više sazna o prijavljenim kandidatima i da ih što bolje upozna kako bi procenio ko bi od njih mogao najbolje da obavljao posao. Česta pitanja na razgovoru za posao odnose se na sve kandidate podjednako, jer su opšteg tipa i, iako otkrivaju specifičnosti svakog kandidata posebno, ona se ne oslanjaju preterano na činjenice iz CV-ja.

Opšta pitanja obično služe za procenu vaše profesionalne ličnosti, osobina, kvaliteta i slično.

Pored njih, tu su takođe i zanimljiva pitanja za razgovor koja poslodavac postavlja kako bi vas opustio i saznao nešto više o tome kakva ste ličnost van posla, kako se slažete sa drugim ljudima, šta je to što vas motiviše...

Sastavili smo za vas najčešća pitanja za posao, podeljena po tipovima, kao i savete sa primerima kako da što bolje odgovorite na njih.

opšta pitanja

Uopštena pitanja o vama

 1. Recite nešto više o sebi.

  Ovo pitanje je najčešće na razgovoru za posao i istovremeno deluje kao najlakše. Ipak, u tome je upravo njegova zamka. Ne dozvolite da se i vi uhvatite u nju. Pripremite se.

  Šta je prikladno da kažete, koliko tačno treba da podelite sa poslodavcem, koje detalje iz života (ličnog ili profesionalnog) treba da ispričate?

  Pre svega, kako je ovo obično prvo pitanje na intervjuu za posao, ono je vaša šansa da zainteresujete poslodavca tako što ćete mu pružiti dve-tri relevantne informacije o sebi i tako pokazati zašto ste prava osoba za poziciju.

  Dakle, ovo nije prilika da nekome ispričate svoju kompletnu autobiografiju (ma koliko interesantna ona bila), već da kažete nekoliko relevantnih stvari iz svoje profesionalne karijere.

  Ova jednostavna formula pomoći će vam da odgovorite sjajno na ovo pitanje i zainteresujete poslodavca za vas:

  Koristite Sadašnjost–Prošlost–Budućnost formulu kada izlažete stvari iz svoje karijere. Šta to znači?

  Recite u nekoliko rečenica gde sada radite. Potom čime ste se bavili u prošlosti i koje ste veštine stekli. Završite time zašto biste voleli da radite na ovoj poziciji.

  Npr. možete reći:

  „Trenutno sam zaposlen/a u ACME groupu, pre toga sam radio/radila u BLC kompaniji, gde sam stekao/la iskustva i veštine u radu sa klijentima različitih profila i imao/la prilike da vodim tim od 15 ljudi. Iako sam zadovoljan/na poslom koji trenutno obavljam, voleo/la bih da dobijem šansu da radim na višem nivou i u većoj firmi, zbog čega sam veoma uzbuđen/a zbog eventualne prilke u vašoj firmi.”

Opšta pitanja za posao koja se tiču vaših profesionalnih osobina, vrlina i mana

 1. Koje svoje profesionalne osobine smatrate najdragocenijim?

  Stručnjaci za intervjue za posao savetuju da se držite tri pravila kada odgovarate na ovo pitanje. Pre svega:

  a) Budite tačni: govorite o svojim stvarnim prednostima i sposobnostima, a ne o onima za koje pretpostavljate da vaš poslodavac želi da čuje;

  b) Budite relevantni: istaknite one osobine koje su važne za poziciju na koju konkurišete;

  c) Budite konkretni: nemojte govoriti u frazama ili uopšteno.

  Kao bonus koji će potencijalnog poslodavca oduševiti: ilustrujte ove osobine nekim stvarnim primerom iz vašeg dosadašnjeg poslovnog iskustva.

 2. Koje su Vaše slabosti?

  Ovo je pitanje koje niko od nas ne voli da čuje. A ono što dodatno komplikuje stvari je da je ovo jedno od najčešćih pitanja na intervjuu za posao. Zato se dobro pripremite.

  Pre svega, šta poslodavac želi da sazna na ovaj način?

  Kao prvo: potencijalne mane koje će vas sprečiti da se na pravi način uklopite u njegovu kompaniju.

  Međutim, više od toga, on nastoji da vidi da li ste samosvesni i da li znate koje su vaše slabe tačke koje možete da popravite.

  Dakle, kada odgovarate na ovo pitanje, izbegavajte dve stvari:

  a) Ne navodite mane koje će vas automatski diskvalifikovati iz konkursa (npr.: „Nikad ne mogu da ispoštujem zadate rokove”).

  b) Ne recite da nemate nijednu manu. Ne pretvarajte se da ste savršeni jer to nije niko, čak ni vaš poslodavac. Tako samo rizikujete da vas doživljavju kao nadmenog ili gledaju sa podozrenjem.

  Dakle, koji je najbolji način da odgovorite na ovo pitanje?

  Setite se neke svoje mane, a onda ispričajte kako ste radili na tome da je prevaziđete. Npr.: recite poslodavcu da ste imali tremu od javnog nastupa i da ste rešili da je prevaziđete tako što ste upisali kurs iz komunikacija i da ste sada dosta bolji u tome, ali da još uvek napredujete.

  Na ovaj način uverićete poslodavca da ste ne samo osoba koja je svesna svojih sposobnosti, vrlina i mana nego i osoba koja je spremna da uradi sve kako bi se dalje razvijala i napredovala. A to je zaposleni koga svaki poslodavac želi.

Pitanja o hobijima

 1. Kako provodite slobodno vreme?

  Ovo takođe spada u zanimljiva pitanja za razgovor. Prema rečima menadžera za zapošljavanje Miča Fortnera, poslodavci postavljaju ovo pitanje na intervju za posao kako bi videli da li se kandidat uklapa u atmosferu kompanije, kao i da bi mu dali priliku da se otvori i pokaže svoju ličnost.

  Dakle, ukoliko vam neko postavi ovo pitanje na razgovoru, potpuno je u redu da se otvorite i kažete šta vas zaista pokreće, koji su vaši hobiji i interesovanja. Naravno, budite poluprofesionalni (ukoliko volite da popijete piće sa drugarima, recite to, ali nemojte govoriti kako jedva čekate petak da se napijete i da ste do ponedeljka mamurni).

Najčešća pitanja za posao koja se tiču profesionalnih interesovanja

 1. Koje oblasti Vas posebno zanimaju?

  Kada odgovarate na ovo pitanje, nastojte da istaknete oblasti vezane za poziciju na koju konkurišete. Možete takođe govoriti i o oblastima koje se indirektno tiču te pozicije, a o kojima još uvek nemate dovoljno znanja. Ono što ipak imate jeste želja za njihovim upoznavanjem. Tako ćete pokazati poslodavcu da ste osoba koja razmišlja i o svom profesionalnom napretku.

  Pored toga, povežite svoje profesionalno interesovanje za određene oblasti sa aspiracijama i vrednostima koje negujete. Npr, ukoliko se bavite programiranjem video-igrica, možete reći:

  „Oduvek sam voleo da igram video-igre. Međutim, nije me zadovoljavalo da budem samo konzument, već sam želeo da postanem stvaralac. Na taj način mogao sam da kreiram uzbudljive svetove u kojima će uživati mnogi. Tako se moja strast za igranjem pretvorila u strast za stvaranjem, zbog čega sam rešio da postanem programer.”

 2. Šta smatrate svojim najvećim dosadašnjim uspehom i zbog čega?

  Umesto da pričate o svojim vrlinama, manama, željama, ovo pitanje je prilika da na konkretan način pokažete poslodavcu kakvi ste na poslu. Zato i ne čudi što je to jedno od najčešćih pitanja na razgovoru za posao.

  Da biste odgovorili dobro na njega, pre svega setite se nekog svog poslovnog uspeha. Prvo svom poslodavcu opišite šta je bio vaš zadatak, a zatim mu pokažite kako ste, zahvaljujući svojoj inicijativi, rešili zadatak iznad očekivanja (npr. na taj način firma je uštedela 25% sredstava i 10% radnih sati).

Pitanja koja treba da pokažu kakvi ste na poslu

 1. Da li se bolje snalazite kada radite u timu ili individualno?

  Većina današnjih poslova i kompanija zapravo podrazumevaju rad u timu na različitim projektima. Zbog toga je poslodavcu važno da osoba koju zapošljava nema probleme u komunikaciji sa drugim ljudima. Dakle, kada čujete ovo pitanje od poslodavca na razgovoru za posao, on vas u stvari pita:

  Da li ste timski igrač?

  Postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da vaš odgovor bude dobar:

  a) Navedite neki primer iz nedavne prošlosti gde ste se istakli svojom saradnjom sa kolegama;

  b) Budite relevantni: vodite računa da je primer povezan sa sličnim poslom kojim se bavi kompanija u kojoj konkurišete ili da se može primeniti i u njenom slučaju;

  c) Dodajte vrednost: nemojte samo pokazati kako se uklapate u timski rad, već pokušajte da pronađete primer kako ste unapredili i poboljšali rad u timu.

 2. Kako podnosite rad pod pritiskom?

  Današnje poslovanje podrazumeva rad sa kratkim rokovima, pritiskom i stresom. Poslodavac želi da zna da može da se osloni na vas u takvim trenucima.

  Dakle, odgovorite tako da mu pokažete da možete da se nosite sa pritiskom na pozitivan način i da vas ništa ne može zaustaviti kada je ispunjenje zadatog cilja u pitanju.

  Ipak, nemojte se zaustaviti samo na tome.

  Podelite sa poslodavcem neke od svojih taktika za savladavanje stresa i pritiska. Npr.: „Kada je rok za izvršenje posla kratak, pre svega sagledam obim zadataka, vreme potrebno za njihovo izvršenje, i potom čitav projekat podelim na mikroceline koje rešavam jednu po jednu.”

  Da biste oduševili potencijalnog poslodavca, dodajte ovo za kraj:

  Ispričajte ilustrativnu priču iz svog radnog iskustva o tome kako ste uspešno savladali neku stresnu situaciju. Na taj način potkrepićete svoje tvrdnje realnim primerom, a to je ono što svakog poslodavca zapravo i zanima.

 3. Koji je Vaš idealan posao?

  Ovo je zanimljivo pitanje svakog razgovora, ne samo za posao. I na njega je lako odgovoriti kada ćaskate sa svojim prijateljima i poznanicima. Jednostavno: pustite mašti na volju.

  Međutim, kada je u pitanju razgovor za posao, stvari postaju komplikovanije. Znate da se svaki vaš odgovor procenjuje. Morate biti pametni.

  Šta kažu savetnici za zapošljavanje?

  Kada govore o dobrom poslu, oni ga vide kao kombinaciju vaših veština, interesovanja i vrednosti. Umesto maštanja, povežite svoje veštine (one koje posedujete, kao i one koje želite da razvijate), interesovanja i vrednosti sa vašim idealnim poslom. Na taj način imaćete priliku da govorite o sebi i svojim kvalitetima, kao i da se predstavite poslodavcu kao osoba koja ozbiljno razmišlja o svojoj karijeri.

  Evo kako da to uradite:

  a) Veštine. Možete reći nešto ovako: „Pomenuo sam Vam već svoje iskustvo u rešavanju ______ problema. Moj posao iz snova omogućio bi mi da istovremeno primenjujem i dalje razvijam te veštine. Takođe, želeo bih da se usavršim u ______, tako da bi idealan posao morao da mi pruži priliku i za to.”

  b) Interesovanje. Pokušajte sa nečim ovakvim: „Od kako sam stekao sertifikat na ITAcademy, moja strast je grafički dizajn, a to je povezano sa mojim ranijim interesovanjem za umetnost i crtanje, tako da bi idealni posao morao svakako da zadovolji ove moje težnje.”

  c) Vrednosti. Nastojte da vrednosti vašeg idealnog posla povežete sa vrednostima kompanije u kojoj konkurišete. Npr.: „Pružanje ljudima mogućnosti za celoživotno obrazovanje i konstantan lični i profesionalni napredak jeste jedna od stvari do kojih mi je jako stalo i moj idealni posao bi morao da uključuje mogućnost rada na tim stvarima. Posebno mi je drago što vidim da su to takođe vrednosti i vaše kompanije. Zbog čega sam veoma zahvalan na prilici da konkurišem.”

 4. Gde vidite sebe za pet godina?

  Kao u odgovoru na svako pitanje, i ovde je savet da pre svega budete iskreni.

  Međutim, ono što potencijalni poslodavac želi da zna jeste:

  a) Da li imate realistička očekivanja;

  b) Da li ste ambiciozni;

  c) Da li pozicija odgovara važim aspiracijama i ciljevima?

  Kako da odgovorite na ova pitanja?

  Najbolji način je da realistički razmislite gde bi vas pozicija za koju vas intervjuišu mogla odvesti i odgovorite u tim okvirima. Ukoliko ta pozicija nije put do ostvarenja svih vaših karijernih planova, možete reći da niste sigurni šta budućnost nosi, ali da mogućnost rada u toj kompaniji vidite kao važno iskustvo koje vam može pomoći u oblikovanju budućnosti.

 5. Zašto napuštate trenutni posao?

  Kada pripremate svoje odgovore na moguća pitanja za posao, trebalo bi da znate da poslodavac gotovo uvek postavlja ovo pitanje.

  Većina ljudi oseća nelagodu kada treba da odogovori na njega. I dok postoji mnogo načina da se odgovori, pre svega u odnosu na vašu situaciju, jedan pristup osiguraće da vaš odgovor zadovolji potencijalnog poslodavca:

  - Budite pozitivni

  Nemojte loše govoriti o svom prethodnom ili trenutnom poslodavcu, čak iako imate razloga za to. Umesto toga, recite kako želite da dobijete šansu gde će vaši potencijali i kvaliteti moći da budu u potpunosti iskorišćeni i poziciju na kojoj ćete moći da se razvijate. Npr.: „Želeo/la bih da budem deo kreiranja proizvoda od samog početka pa sve do njegove prodaje i znam da ovde mogu da dobijem takvu priliku.”

  Međutim, šta da radite ako ste sa prethodnog posla otpušteni?

  Jednostavno: budite iskreni i nemojte komplikovati. Sasvim je u redu da kažete da ste bili otpušteni.

Pitanja koja pokazuju koliko dobro ste upoznati sa firmom u kojoj konkurišete

 1. Kako ste čuli za konkurs?

  Ovo je relativno jednostavno pitanje, koje se obično postavlja pri početku razgovora za posao. Potrudite se da odgovor na njega bude kratak i koncizan.

  Međutim, ovo je takođe i vaša prilika da se izdvojite od drugih kandidata tako što ćete pokazati svoje uzbuđenje zbog mogućnosti rada u kompaniji.

  Ukoliko ste za poziciju čuli od prijatelja koji radi u toj kompaniji, nemojte se libiti da kažete to. Navedite ime prijatelja i odeljenje u kome radi.

  Npr.: „Bio/la sam veoma zainteresovan/a kada sam od svog prijatelja koji radi u računovodstvu vaše firme čuo da ste otvorili konkurs za poziciju koja bi bila idealna za mene.”

  Ukoliko ste konkurs za posao videli na nekom od sajtova za zapošljavanje, recite tako i podelite šta vas je zainteresovalo za tu konkretnu poziciju.

 2. Zbog čega ste zainteresovani za rad baš u našoj firmi?

  Ovo pitanje spada u najčešća na razgovoru za posao. I to nije slučajno. Kompanija želi da zaposli ljude koji su strastveni u radu i koji zaista žele da budu deo tima. Zbog toga je važno da ih svojim odgovorom ubedite da vi to jeste.

  Ukoliko u svoj odgovor uključite ova tri koraka, oduševićete na intervjuu za posao:

  a) Izrazite strast za radom u kompaniji;

  b) Povežite svoje veštine i interesovanja sa pozicijom;

  c) Pokažite kako je to u vezi sa vašom karijerom.

  Možete reći:

  „Smatram da je omogućavanje obrazovanja za sve veoma važno i oduševljen/a sam načinom na koji vi to radite, zbog čega bih voleo/la da budem deo vašeg tima. Takođe, volim da radim sa ljudima i organizujem posao, tako da mislim da bih te svoje potencijale ostvario/la na pravi način na poziciji menadžera. Trenutno tražim nove izazove u karijeri i mogućnost za profesionalni napredak i stoga sam uveren/a da bi ovo bio pravi put za moj razvoj.”

 3. Koliko ste upoznati sa radom naše firme?

  Ovo je pitanje na koje ne treba da odgovorite deklamujući stranicu „O nama” kompanije u kojoj ste došli na razgovor za posao. Svaki kandidat može da pročita i razume misiju firme.

  Trik je u nečemu drugom:

  Treba da se povežete sa tom misijom, da pokažete kako se vaši lični ideali poklapaju sa vrednostima koje neguje firma u kojoj konkurišete. Drugim rečima, budite lični, pokažite da vam je stalo.

  Kako da to uradite?

  Možete početi rečenicom koja pokazuje da razumete ciljeve i vrednosti kompanije. Ostavićete dobar utisak ukoliko koristite neke od ključnih reči i fraza sa njihovog sajta. A onda postanite lični.

  Koristite rečenice ovog tipa: „Lično sam privučen opštom misijom i vrednostima kompanije jer i sam verujem da je veoma važno…”

Pitanja koja pokazuju šta vi možete doneti firmi?

 1. Zbog čega mislite da ste Vi najbolja osoba za ovaj posao?

  Ukoliko čujete ovo pitanje tokom intervjua za posao, imate sreće. Ovo je dobra prilika da prodate sebe, istaknete vrline i prednosti u odnosu na druge kandidate.

  Kako da to uradite?

  Pre svega, pokažite poslodavcu šta mu sve donosite. Istaknite svaki benefit koji će imati ukoliko vas zaposli. Kada god raspiše konkurs za posao, poslodavac zapravo ima problem koji želi da mu neko reši. Zato:

  Pokažite mu kako možete rešiti probleme sa kojima se kompanija suočava.

  Nemojte samo stati na tome.

  Poslodavac želi da čuje i šta vi imate od toga. Naime, ukoliko u isto vreme pokažete i zbog čega vi želite posao, to će biti znak poslodavcu da ćete biti posvećeni i motivisani da obavljate taj posao na duže staze. To je ono što svaki poslodavac želi da čuje.

  Još jedan način da odgovorite na ovo pitanje jeste da istaknete svoje prednosti u odnosu na druge kandidate. Pod pretpostavkom da se takmičite protiv kandidata koji imaju slično obrazovanje i radno iskustvo kao i vi, dobar način da se izdvojite od ostalih jeste da istaknete svoju posvećenost poslu. Da biste ovo uradili, potrebno je da dobro poznajete posao i kompaniju i da to demonstrirate prilikom interjvua. Dakle, obavite istraživanje.

  Na ovaj način pokazujete poslodavcu da poznajete posao i kompaniju, ali i da vam je zaista stalo da radite na toj poziciji.

Pitanja koja se tiču vaših očekivanja od posla

 1. Šta očekujete od ovog posla?

  Iako je ovo pitanje pre svega o vama, da biste impresionirali eventualnog poslodavca, morate odgovoriti tako da mu pokažete da ozbiljno shvatate poziciju za koju vas intervjuiše.

  Ovo ćete uraditi ako pratite tri koraka:

  a) Povežite pitanje sa svojim poslovnim veštinama. Istaknite kako smatrate da je pozicija savršena prilika da ispoljite veštine koje ste do sada stekli.

  b) Pokažite svoju motivaciju. Poslodavac ne želi da plata bude jedini razlog zašto radite za njega. Razmislite zašto bi rad na toj poziciji bio uzbudljiv za vas sa profesionalne tačke gledišta.

  Insistirajte na dugoročnim ciljevima. Stavite do znanja poslodavcu kako se ta pozicija i uopšte rad u firmi uklapaju u vaše dugoročne profesionalne planove.

 2. Šta biste prvo uradili na poslu ako bismo vas primili?

  Ovo pitanje je vaša prilika da pokažete potencijalnom poslodavcu da ste ozbiljno razmišljali o poziciji, kompaniji i svojoj ulozi u njoj.

  Počnite tako što ćete mu reći koje bi vam informacije bile potrebne za početak, sa kojim delovima kompanije biste morali da se upoznate, sa kojim zaposlenima biste želeli da pričate. Potom iznesite predlog neke od vaših prvih akcija.

  Naravno, ukoliko dobijete posao, poslodavac može odlučiti da vaš prvi zadatak bude nešto sasvim drugo. Međutim, na ovaj način mu pokazujete ne samo da ste razmišljali o poziciji već i da ste osoba koju odlikuje samoinicijativa.

Pitanja o plati

 1. Kojom platom biste bili zadovoljni?

  Najčešće pitanje na razgovoru za posao i za mnoge kandidate jedno od najtežih. Koja je prava cifra, kako da ne potcenite svoj rad, ali i da ne odvratite potencijalnog poslodavca previsokim zahtevima?

  Zapravo, vrlo jednostavno: Do your research!

  Istražite preko interneta kako se kreću plate za vašu poziciju i radno iskustvo u sličnim firmama. Ukoliko poznajete nekog ko radi u kompaniji u kojoj konkurišete, probajte od njega da dobijete informaciju o platama. Kada saznate raspon zarada, bićete bliži tome da iznesete ponudu.

  Međutim:

  U većini firmi, o plati se pregovara. Čak i kada znate koji je to raspon novca koji dobijaju ljudi na poziciji sličnoj vama, kako da znate koju cifru da stavite na sto?

  Ovaj trik će vam obezbediti odličnu startnu poziciju u pregovorima:

  Tražite najvišu sumu do koje ste došli istraživanjem. Međutim, ujedno budite i fleksibilni i otvoreni za pregovore. Na taj način šaljete jasnu poruku svom poslodavcu: da su vaše veštine vredne, ali da ste spremni da pregovarate.

Ovo su samo neka od čestih pitanja na razgovoru za posao. Redosled kojim se postavljaju određuje osoba koja vodi intervju. Takođe, na jednom razgovoru neće vas pitati sva pitanja, pa je potrebno i da svoje odgovore prilagođavate konkretnoj situaciji. Mi smo vam dali savete i primere kako da odgovorite na neka od najčešćih pitanja na razgovoru za posao. Vaše je da se pripremite i da dobro promislite o svakom od njih. Na taj način, bićete spremni i opušteniji tokom samog intervjua.

A sad je red na vas

Nakon što vam postavi sva pitanja koja je hteo, poslodavac vas može pozvati da i vi pitate ono što vas interesuje vezano za poziciju i kompaniju u kojoj konkurišete. Nemojte olako shvatati ovaj deo razgovora za posao: vaša pitanja poslodavcu važna su koliko i vaši odgovori jer govore o vama - o tome koliko ste se dobro pripremili i koliko razumete funkcionisanje kompanije, odnosno pozicije za koju konkurišete.

Dakle, pripremite se unapred. Izbegavajte pitanja na koje odgovori postoje na zvaničnom sajtu firme ili ste ih saznali tokom razgovora za posao.

Donosimo vam listu potencijalnih pitanja koja možete postaviti na intervjuu. Vodite računa da svako od ovih pitanja prilagodite situaciji i konkretnom razgovoru, a ne da ih postavljate mehanički.

Pitanja poslodavcu tokom intervjua:

 •     Šta se desilo sa osobom koja je do sada obavljala ovaj posao?
 •     Zbog čega je raniji zaposleni napustio ovo radno mesto?
 •     Da li je reč o novoj poziciji u Vašoj firmi?
 •     Koje kvalitete smatrate da je potrebno da poseduje kandidat za ovo radno mesto?
 •     Koja bi bila moja zaduženja na ovom poslu?
 •     Koji su najveći problemi sa kojima bih se suočavao u poslu?
 •     Kakve su mogućnosti napredovanja u Vašoj kompaniji?
 •     Šta je potrebno da naučim a što bi mi pomoglo da brže i uspešnije obavljam posao?
 •     Kome bih bio odgovoran za svoj posao?
 •     Postoji li period probnog rada? Koliko traje?
 •     Da li bih radio sam ili sa drugim ljudima?
 •     Da li imate neku literaturu o Vašoj firmi koju bih mogao da dobijem?
 •     Kako bi moj učinak bio ocenjivan na ovom radnom mestu?
 •     Kakvo bih imao radno vreme?
 •     Mogu li da vidim prostor u kome bih radio?
 •     Koje ciljeve biste voleli da vidite ostvarene u ovom poslu?

Naravno da nećete biti u prilici da postavite sva ova pitanja, najčešće imate vremena za najviše tri pitanja, pa zato pažljivo odaberite. Ono što je uvek dobra ideja je da pitate poslodavca da vam razjasni neke nedoumice u vezi sa vašim potencijalnim poslom.

CV kurs

Na kraju ovog teksta donosimo vam još nekoliko zanimljivih članaka na sličnu temu. Nadamo se da će vam pomoći u vašoj pripremi za razgovor za posao. Srećno!

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se