Zaboravite godinu rođenja, bitno je kom veku pripadate

Budućnosti su potrebni novi, digitalni lideri. Ovo je vaša prilika da promenite svet i stvorite sebi život kakav ste oduvek želeli.

Svetska ekonomska kriza je na mnogo načina označila kraj jedne ere i početak druge. Moglo bi se reći da je naš novi vek počeo tek posle 2008. godine. Ogroman broj preduzeća je propao. Veliki broj multinacionalnih korporacija, vedeta starog sistema, uveliko preispituje postojeću strukturu i načine poslovanja. Neki se adaptiraju na novo vreme, a neki ne. Jedan broj se gasi, drugi preživljava.

Novi lideri za novo vreme

Nekada je bilo dovoljno biti uporan i vredan da bi se čovek solidno pozicionirao i imao sigurnost. Danas, nažalost, ne. Potrebno je mnogo više. Potrebno je konstantno biti „uključen“ i pametno rizikovati. Rizik je nova sigurnost, a igranje na sigurno – rizik.

Amerika nam svojim mladim liderima daje dobar primer u kom pravcu svet ide. Šta su Mark Cukerberg, osnivač Fejsbuka i Leri Pejdž, koosnivač Gugla, nego klinci sa idejom koju su umeli, usudili se i istu uspeli da realizuju.

Alternativno obrazovanje, za razliku od akademskog, znači „upotrebno“

Mi danas živimo novu renesansu. Inovacija postaje predominantni preduslov za opstanak na tržištu ili pokretanje biznisa. Ali, za inovaciju vas niko ne obrazuje. Kruti školski sistem odoleva bilo kakvom pomeraju ka novom. Novi metodi učenja i umrežavanja, koji za cilj imaju negovanje vaših ideja, njihov razvoj, ali i plasman ne postoje u kurikulumu nijedne državne obrazovne institucije. Srećom, alternativno rešenje postoji.

Svaka nova decenija nosi nove izazove

Korpus veština za uspeh u XXI veku učimo od lidera. A adaptabilnost se izdvojila kao ključna. Svedoci smo rapidnih promena iz dana u dan. Spremnost na brzo usvajanje i još bržu primenu novih znanja je ključna.

Adaptabilnost kao jedini zahtev

Kao programer morate biti agilni i podjednako pratiti promene u alatima i u samom sistemu u koji se vaš rad implementira. Kao administrator morate se podjednako usavršavati u postojećim, a istovremeno pratiti najnoviji softver i hardver. Kao dizajner morate pratiti trendove koji neprestano idu na preskok. Jedan dan je retro ponovo in, a sutradan su moderni minimalizam i jednostavnost jedini zahtev tržišta.

Vi ne samo da morate biti u stanju da ove trendove ispratite – vi morate biti u stanju i da ih predvidite.

A ako ste dovoljno vredni, talentovani i uporni, uz malo sreće i dobro obrazovanje, u današnjem svetu možete otići korak dalje – možete kreirati trendove.

Nova škola za nove IT lidere

Generacija koja je vladala svetom u proteklih 25 godina polako nestaje. Obrazovanje i navike koje su stekli su istekli. Lideri digitalne ere uče na njihovim greškama i iskustvo istorije implementiraju u nove modele.

Budućnost edukacije u domenu informacionih tehnologija je u shvatanju i prihvatanju modela novih preduzeća. A nova preduzeća su vezana za inicijative pojedinaca.

Preduzetnici novog doba su mladi ljudi željni znanja koji prate trendove, a poznaju i koriste savremene informacione tehnologije za umrežavanje, sticanje kontakata, promociju i plasman svog rada. IT je osnovni motor iza njihovih uspeha i glavni razlog za isti.

Digitalna pismenost se podrazumeva, od vas se očekuje ekspertiza

Bilo da ste programer, dizajner ili administrator, bilo da ste na studijama ili profesionalac, vaša dnevna rutina vezana je internet i informacione tehnologije. Upravo su one omogućile pojedincu naše renesanse da se iskobelja iz stega starih korporativnih modela i stvori priliku da svoje ideje plasira i lansira samoinicijativno.

Facebook, Airbnb, Amazon – neki od najvećih brendova koji olakšavaju živote milionima širom sveta ne bi postojali bez IT podrške i inicijative pojedinca.

Zbog svega toga, ukoliko želite da bude konkurentni na IT tržištu, potrebno je da se osposobite za veštine uspešnog preživljavanja u realnom poslovnom kontekstu.

 

Veštine i znanja koje novi IT lideri moraju imati

Brzina

Osposobite se da brzo mislite, pratite i razumete IT trendove i donosite odluke.

 

  Umrežavanje

  Naučite da nađete put do pravih mentora i stvorite sopstveno „pleme“.

 

Marketing

Učinite da oni koji ne znaju ko ste to saznaju. I još više, neka znaju da su im vaša pomoć i znanje neophodni. Tako od sebe stvarate brend.

 

 Liderstvo

Naučite da druge „zarazite“ svojom idejom. Steći ćete i sledbenike i kredibilitet.

 

Rad u timu

Individualistička paradigma klasičnog obrazovanja ne uči timskom radu a, paradoksalno, ne osposobljava ni za preuzimanje lične inicijative. Svaki uspešan IT profesionalac zna da je ostvarenje njegove ili njene autentične ideje neraskidivo povezano sa komunikacijom i sposobnošću rada u timu.

Adaptabilnost

Naučite da razumete nove tehnologije kroz suvereno vladanje postojećim. Nemojte se bojati novog.

 

 

Načini rada idealne škole za XXI vek prate vreme u kome živite:

Vaše obrazovanje mora biti:

Efikasno

Pohađanjem jednogodišnjeg intenzivnog programa štedite vreme, a postižete isti rezultat kao da ste na standardnom akademskom programu.

 

Prepoznatljivo

Stičete sertifikat koji prepoznaju strani i domaći poslodavci.

 


Konkretno

Osim studija slučaja i individualnih zadataka, tražite školu koja vas uključuje u timski rad na projektima. Pre nego što završite sa formalnim obrazvanjem, morate steći empirijsko iskustvo u rešavanju specifičnih problema kroz nove poslovne strategije.

 

Doneli ste odluku?

Ako do sada niste bili sigurni, sada znate da se sve IT veštine mogu naučitii. Znate da to možete i vi, možda i bolje od drugih. Takođe znate kakav program treba da tražite i kako da prepoznate da li je neka škola za vas ili ne. Znate sve, vaše je samo da izaberete kada ćete krenuti putem uspešne karijere. Nema razloga da oklevate. Danas je moguće uspeti brže nego ikad. Zato, što pre započinite uspešnu karijeru IT profesionalca

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. je otvoren.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se