Prijavite se na besplatni kurs „Brand Design – od nule do finalne prezentacije”

Kreativna ste osoba i oduvijek ste se željeli upustiti u svijet dizajna, ali ne znate koji prvi korak napraviti? Radite u marketing sektoru, ali želite da podignete kvalitet svog rada, ovladate upravljanjem dizajnerskim alatima i učestvujete u procesu brendiranja i dizajna od početka do kraja? Sada je pravo vrijeme da donesete pravu odluku za svoju IT karijeru!

Iskoristite posebnu priliku ITAcademy da potpuno besplatno savladate osnovne principe grafičkog dizajna u procesu kreiranja brenda, te na praktičan način, korištenjem dva neophodna dizajnerska alata, Adobe Photoshopa i Adobe Illustratora, pređete put brendiranja kroz izradu različitih promotivnih materijala, pa sve do finalne prezentacije sopstvenog dizajna!

Besplatni trosedmični kurs „Brand Design – od nule do finalne prezentacije” počinje 8. novembra, a kroz cijeli proces, ispraćen praktičnim radom u najpopularnijim dizajnerskim programima, vodit će vas iskusni grafički dizajner – Haris Delimustafić.

Iskoristite jedinstvenu priliku da početak novembra označi početak izgradnje tražene i profitabilne IT karijere! Rezervišite svoje mjesto na vrijeme i pridružite se na besplatnom kursu u moderno opremljenim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu.


Prijavite se!

GDJE?

ITAcademy (Zmaja od Bosne 16, Kubus D, Sarajevo)

TRAJANJE?

24 časa

ŠTA?

„Brand Design – od nule do finalne prezentacije”

KAKO?

Popunite prijavu i osigurajte mjesto!

KO?

Predavač Haris Delimustafić

Korak po korak do finalne prezentacije

Cilj ovog besplatnog kursa jeste da uspješno ovladate cijelim procesom brendiranja i dizajna, od samog početka do krajnjih dizajnerskih rješenja, prezentacije i izrade osnovne knjige grafičkih standarda. Kreiranje raznih varijacija kvalitetnog logotipa, proizvodnja i usklađivanje paleta boja, stvaranje i proširivanje standarda brendiranja, dizajn i izgled oglasa, dizajn memoranduma i vizitkartica, te prilagođavanje za print i digitalnu primjenu, samo su neke od stavki koje ćete naučiti. Savladat ćete temeljne korake u procesu brendiranja:

 • osnovne principe grafičkog dizajna u procesu kreiranja brenda;
 • kako doći do inspiracije – izrada moodboarda;
 • standarde brendiranja;
 • osnove rada u dva Adobe programa (Adobe Photoshop i Adobe Illustrator);
 • izrađivanje i predstavljanje logotipa i brenda;
 • izrađivanje dizajna svih vrsta dizajna/layouta, uključujući oglase preko cijele stranice, banere i digitalnu grafiku;
 • dizajn i izgled plakata i bilborda;
 • dizajn printanih materijala, uključujući vizitkartice, memorandume i koverte;
 • pripremanje svih vrsta datoteka za print, bleed, pantone tinte, specifikacije oglasa, crop i bleed oznake…;
 • prilagođavanje izgleda brenda u svim dizajnerskim medijima;
 • prezentovanje završenog dizajna.

Predavač Haris Delimustafić, stručni grafički dizajner, podijelit će sa vama lično iskustvo dugogodišnjeg rada, razjasnit će vam zašto je ova IT oblast izuzetno tražena, a uz njegove savjete i jasne smjernice steći ćete praktično znanje u Adobe Photoshopu kako biste kreirali privlačnu prezentaciju kroz razne mockupove, oglase, flajere, bilborde, kao i u Adobe Illustratoru kako biste kreirali vektorski logotip za brend.

 

Na putu do profitabilne karijere grafičkog dizajnera

Besplatni kurs u organizaciji ITAcademy u Sarajevu će vam sigurno dati znanje i uvid u stvaranje cijelih dizajnerskih paketa za male i velike klijente. Osim što ćete proći kroz cijeli ciklus brendiranja, na kursu vas očekuju i fantastična atmosfera na interaktivnim predavanjima u savremeno opremljenim laboratorijima ITAcademy, zlatni savjeti stručnog predavača za izgradnju karijere u oblasti informacionih tehnologija i precizna uputstva za freelancing.

Za samo 10 mjeseci praktičnog školovanja uz eksperte u oblasti dizajna bićete osposobljeni za rad u istaknutim alatima, ovladati savremenim metodama, a kao kruna vašeg uspjeha biće internacionalno priznato zvanje grafičkog dizajnera, potvrđeno od strane najveće softverske korporacije za dizajn i multimediju – Adobe System. Program je osmišljen tako da još u toku školovanja steknete punu podršku i iskustvo rada na realnim projektima, kao i da se povežete sa klijentima u renomiranim firmama u posebnom Dizajn studiju, a tu su i Centar za razvoj karijere i mnogobrojne povlastice. Pogledajte kako su brojni polaznici promijenili svoj život i zašto su se odlučili za modernu edukaciju. Odlučite se i vi za promjenu već sada i osigurajte svoju budućnost profitabilnim poslom u internacionalnim kompanijama ili kao freelancer, odluka je isključivo na vama!

Vaš predavač: Certifikovani dizajner sa bogatim portfoliom i impresivnom listom klijenata

Više od 6 godina radi na poziciji grafičkog dizajnera, gdje je stekao iskustvo rada na različitim projektima prvenstveno za marketing, izdavaštvo i branding. Trenutno je zaposlen u multinacionalnoj kompaniji i njegovi radovi su dio marketing kampanja, kako na lokalnom tako i na svjetskom tržištu. Pored uspješne karijere, Haris je nastavio svoje obrazovanje na fakultetu za informacione tehnologije i u oblasti web dizajna. Ljubav prema dizajnu, stalno usavršavanje i želja za napredovanjem doveli su ga do uloge mentora gdje će novim generacijama kreativaca pomoći da ostvare zavidan nivo znanja i uspješnu karijeru u ovoj uzbudljivoj oblasti.

Ne propustite šansu da počnete sa osvajanjem svijeta dizajna na besplatnom kursu „Brand Design – od nule do finalne prezentacije”

Prijave su otvorene još:

00Dana 00Sati 00Minuta 00Sekundi

Prijavite se i na vrijeme obezbijedite mjesto među budućim IT kreativcima!

Broj mjesta je ograničen!