Dan  
IT devojaka na
academy
Dame u It-u

To nije pitanje, to je potreba!


Zbog svoje kreativnosti, analitičnosti, načinu razmišljanja, stručnjaci naglašavaju da su žene neophodne u IT svetu!

Zanima vas tehnologija, nauka, matematika? Bojite se da tu nema mesta za vas? Varate se!

Devojke, dođite u subotu, 26. maja, na IT događaj „Devojke u IT-ju” koji ITAcademy organizuje samo za vas! Saznajte od uspešnih žena iz IT sektora sve o ovoj perspektivnoj i najplaćenijoj oblasti, kao i zašto je to pravo mesto za vas!

Samo najbržih 100 može da prisustvuje!

Žene IT stručnjaci traženije
od muškaraca

Da li ste znale da trenutno u Srbiji ne postoji nezaposleni IT stručnjak? A da ih u Nemačkoj nedostaje 30 000? Možda ste to i znale. Ali verujemo da niste ovo – žene koje su stručnjaci u IT oblasti su TRAŽENIJE od muškaraca. U svetu, a pogotovo u našoj zemlji, još uvek vlada predrasuda da takav posao nikako nije za žene. Što je veoma pogrešno.

Samo neke od najuspešnijih žena IT sveta demantuju ovu tvrdnju i svakog dana ih je sve više. One ne samo da rade u IT-ju, nego su i na liderskim pozicijama.

Sheryl
Sandberg

je COO kompanije
Facebook

zarada 15.5 miliona $

Susan
Wojcicki

je CEO kompanije
YouTube

njeno bogatstvo 410 miliona $

Marissa
Mayer

je CEO kompanije
Yahoo

njeno bogatstvo 540 miliona $

Angela
Ahrendts

je COO kompanije
Apple

zarada 73.1 miliona $

Virginia
Rometty

je CEO kompanije
IBM

zarada 32.7 miliona $

Safra
Catz

je CEO kompanije
Oracle

zarada 53.2 miliona $

Koga ćete slušati?

ITAcademy organizuje IT dan za sve zainteresovane devojke u cilju da im još više približi ovu najtraženiju oblast. Imaćete priliku da od najuticajnijih i najuspešnijih ljudi iz naše zemlje čujete njihova iskustva u IT svetu, ali i da saznate zašto ste vi u toj oblasti neophodne.

#
Tatjana Savić, Project Manager at Relax Gaming

Tatjana stvara igrice u jednoj od najpoznatijoj gaming firmi kod nas. Godinama je vodeći programer i odlučuje kako će krajnji produkt izgledati. Saznaćete sve o njenom iskustvu, izazovima i predrasudama sa kojima se susretala tokom karijere, o tome kako je uspela i zbog čega smatra da je ženama mesto u IT-ju.

#
Milica Ignjatović, Mobile Developer at Holycode

Milica je zadužena za IOS i Android aplikacije u jednoj od uspešnijih IT kompanija kod nas koja radi samo za inostrane klijente. Posle IT školovanja, iskustvo je gradila u nekoliko IT firmi u Srbiji. Od nje ćete čuti zašto je IT posao iz snova, da li su žene u ovoj sferi retkost i zašto bi trebalo da ih je više.

#
Maja Nedeljković, Software Engineer

Maja već nekoliko godina radi kao uspešan IT stručnjak i zna kako je devojkama koje rade u najperspektivnijim poslovima današnjice. Ona će vam objasniti i zašto je predrasuda da je IT oblast isključivo za muškarce i šta to žene imaju što je neophodno za ovakvu vrstu posla. Maja će vas ohrabriti da ne odustajete od svojih snova!

#
Natalija Zdravković, JavaScript developer, TNation

Natalija uspešno radi na brojnim projektima u kompaniji koja sarađuje sa američkom korporacijom i želi da, pored iskustva koje ima kao žena programer, prenese svoje impresije o IT oblasti, jer je uspela da iz hemijskog inženjerstva pređe u IT struku, u kojoj je potpuno pronašla sebe.

#
Neda Bunijevac, JavaScript developer, Levi9

Neda Bunijevac je JavaScript developer u jednoj od najuspešnijih kompanija u Srbiji. Ovo je njeno prvo profesionalno iskustvo i tokom svoje prezentacije preneće vam impresije o poziciji devojaka u IT-ju, ali i njenom razvojnom putu u okviru industrije. Neda je apsolvent Matematičkog fakulteta i jedan od najmlađih članova Levi9 kolektiva.

#
Slađana Stošić, predavač na ITA junior programu

Slađana je višegodišnji stručnjak u poslovnoj informatici i e-biznisu, a svoja znanja već godinama prenosi deci, jer predaje informatiku. Iz ugla jednog ženskog profesora na IT programima saznaćete njena iskustva, ali i zašto je potrebno što više devojaka u ovoj sferi, koje to benefite donosi za njih i kako je ona prihvaćena među kolegama.

#
Aleksandra Prokopijević, zamenica direktora ITHS-a

Aleksandra je dugogodišnji predavač i pedagog, vrsan stručnjak u svojoj oblasti i veoma cenjen profesor među učenicima. Kao nastavnik u IT školi, najbolje može da oceni koliko su devojčice zastupljene i koliko su zainteresovane za IT. Saznaćete kako se devojčice snalaze u IT oblasti, njihova iskustva sa sociološkog i pedagoškog gledišta.

#
Danijela Grujić, predavač na ITS-u

Danijela je posle završenih studija na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije ITS počela da radi kao student-demonstrator na predmetima Grafički i Web dizajn. Sada je saradnik u nastavi, rukovodi projektima i organizuje dodatne aktivnosti za studente. Od Danijele ćete saznati kako da najbolje gradite svoju IT karijeru!

#
Nadica Žarkić, studentkinja ITS-a; Bojana Jovanović, studentkinja ITS-a; Katarina Serafin, maturantkinja ITHS-a

Od studentkinja Visoke škole strukovnih studija ITS-a i učenice Srednje škole za informacione tehnologije ITHS saznaćete zbog čega su se opredelile za IT oblast, koja su njihova iskustva u školovanju i zašto bi definitivno preporučile i drugim devojkama da pođu njihovim stopama. Rado će odgovarati na sva pitanja i nedoumice učesnica događaja.

Zašto da izaberete IT oblast?

Ceo svet je u potrazi za ženskom perspektivom u tehnologiji. Istraživanja pokazuju da su devojke pasionirani korisnici tehnologije, ali da su u ovoj oblasti premalo zastupljene. A to, naglašavaju stručnjaci, može da ostavi ogromne posledice po budućnost tehnološke inovacije.
Devojke su neophodne iz mnogo razloga.

POTRAŽNJA ZA STRUČNJACIMA

Tehnologija se toliko brzo menja, da se otvara sve više radnih mesta u ovoj oblasti. Devojke su još uvek neiskorišćeni talenat koje mogu da unesu razne inovacije.

SIGURAN POSAO

Devojke koje se odluče za IT oblast verovatno nikad neće ostati bez posla. Osim toga, ženama u IT-ju je lakše da se izdvoje, jer ih kao kvalitetnog inženjera ili programera lakše uoče.

ŽENSKA KREATIVNOST

Da li ste se nekad zapitale kako bi tehnologija izgleda a da se njom bave žene? Kako tehnologiju kreiraju muškarci, ona će više i privući muškarce, što je 50% populacije. Propuštaju se sve one kreacije, rešenja koje bi napravile dame.

KUPOVNA MOĆ

Žene kupuju više od muškaraca. I to nije novost. Ali jeste da žene više kupuju i IT stvari. Ako rade u IT firmi, njihovo iskustvo i neprestana potreba da kupuju će biti veoma cenjena i presudno će uticati na izgled i namenu krajnjeg proizvoda.

VIŠE ŽENA MANJE DISKRIMINACIJE

Žene koje i rade u IT svetu, napuštaju svoje poslove, jer im nije prijatno da rade samo u muškom okruženju ili zato što zarađuju manje od njih. Ako bi više žena radilo, onda bi bilo manje diskriminacije i osećale bi se sigurnije.

KOMUNIKATIVNOST

Žene komuniciraju direktno, efektivno i veoma otvoreno. Čak i ženska ranjivost u IT poslu ima prednost. Lakše se vezuju, lojalnije su i uklanjaju barijere. A takve su i kad pred sobom imaju problem koji treba rešiti. Osećaj ih vodi do stvaranja sjajnih stvari.

Ako imate devojčicu od 15 godina i dečaka od 15 godina i oboje imaju ista interesovanja i IT veštine, zapitajte se ko bi se od njih dvoje pre odlučio za kompjutersku nauku. Generalno svi u okruženju smatraju da IT nije posao za devojke!

Uspešne žene iz IT sveta vam služe za primer. Obezbedite jednake opcije za sve. Radite ono što volite!

Prijavite se besplatno!

Prijavite se besplatno za učešće na IT događaju koji se samo za vas organizuje a koji će se održati u subotu, 26. maja, u prostorijama ITAcademy, u Ulici cara Dušana 34, Zemun. Požurite, mesta su ograničena na 100 učesnica.

 

Ukoliko ne budete u prvih 100, ne brinite! ITAcademy vam omogućuje da ovaj IT događaj pratite preko Livestreama.

Prijavi se što pre!

#