Kursevi programiranja u Banjaluci

Ako živite u Banjaluci i želite unaprijediti svoje vještine, te napraviti korak dalje u svojoj karijeri, predlažemo vam ITAcademy. Ako ste posebno zainteresovani za tehnologiju i sanjate o mogućnosti da dobro zarađujete radeći ono što volite, onda su kursevi programiranja u Banjaluci idealan izbor za vas!

ITAcademy u Banjaluci nudi obrazovne programe koji će vam omogućiti sticanje ne samo međunarodno priznatih diploma, koje će vam olakšati pronalaženje posla iz snova, nego i praktičnog znanja uz najmodernije načine predavanja! To će vam pomoći da se lakše zaposlite i budete korak ispred drugih!

Za sve one koji žele da steknu nove vještine iz programiranja ili unaprijede postojeće, ITAcademy nudi niz programerskih kurseva koje možete pratiti iz Banjaluke. Ovi kursevi su osmišljeni tako da pruže praktična znanja i vještine iz različitih programskih jezika, neophodne za uspješnu karijeru u IT industriji.

Personalizovani pristup učenju je jedna od istaknutih karakteristika kurseva programiranja na ITAcademy. Kursevi su osmišljeni tako da zadovolje individualne potrebe polaznika, pružajući im mogućnost da uče svojim tempom i dobiju personalizovane povratne informacije iskusnih instruktora.

Tradicionalno ili online praćenje nastave – izbor je na vama!

ITAcademy pruža jedinstvenu priliku pojedincima da unaprijede svoje poslovne vještine. Bilo da ste srednjoškolac koji istražuje karijerne mogućnosti, student koji stiče diplomu ili profesionalac koji teži napredovanju, ITAcademy nudi širok spektar programa prilagođenih vašim potrebama koje možete pratiti iz Banjaluke!

Također, ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanjima, možete iskoristiti prednosti ITAcademy platforme za online učenje, koja vam omogućava da pratite nastavu sa bilo koje lokacije. Bez obzira na to da li ste više za kafu na Trgu Krajine ili za svoj omiljeni kafić u Gospodarskoj ulici, uz ITAcademy i svoj laptop ili tablet možete ostvariti svoj puni potencijal i raditi na ostvarenju svojih karijernih ciljeva, i sve to bez napuštanja svoje zone komfora!

Ako preferirate klasičan pristup učenju i vjerujete da ćete tako lakše savladati gradivo,  naše moderno opremljene prostorije  pružaju sve neophodne pogodnosti za neometano učenje.

ITAcademy traži ambiciozne polaznike iz Banjaluke

Tražimo zainteresovane osobe iz Banjaluke koje žele unaprijediti svoje znanje iz programiranja kroz stručna usavršavanja. Naši IT programi pripremaju polaznike za uspješnu karijeru u IT svijetu, uključujući i veoma tražene oblasti kao što je PHP programiranje. S obzirom na sve veću potražnju za stručnjacima u ovoj oblasti, naš kurs PHP programiranja pruža polaznicima priliku da savladaju neophodne vještine i postignu uspjeh uz visoku platu.

Nakon uspješno završenog kursa PHP programiranja, naši polaznici će imati priliku da steknu prestižni ZEND certifikat, koji je cijenjen širom svijeta. Također, osobe iz Banjaluke koje se odluče za naš kurs Java programiranja će moći produbiti svoje znanje iz programiranja web stranica, koje je danas veoma traženo, i tako povećati svoje šanse za uspješnu karijeru u ovoj oblasti.

Kursevi programiranja na ITAcademy raspoređeni su na 10 različitih departmana

Među najtraženijim programskim jezicima današnjice su Java, PHP, JavaScript i Python. Svaki od ovih jezika ima specifične karakteristike i primjenu u različitim oblastima. Bez obzira na to šta želite da postignete, mi smo tu da vam pomognemo da odaberete pravi programski jezik koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Python

Python je ugledan programski jezik, cenjen zbog svoje jednostavnosti i preglednosti. Primarno se upotrebljava u oblastima mašinskog učenja i analize podataka, ali je također vrlo koristan za kreiranje skripti i automatizaciju ponavljajućih zadataka. Njegova široka paleta modula i okvira (frameworks) ga čini potentnim alatom za nauku o podacima i razvoj vještačke inteligencije.

Raznolik spektar modula i frameworka koji su dostupni za Python čini ga izuzetno prilagodljivim alatom za obradu podataka i razvoj umjetne inteligencije.

Zanima vas Python? Pogledajte naš Python Development program.

Java

Za one koji su zainteresovani da grade karijeru radeći na ozbiljnom razvoju softvera za velike, uspješne kompanije, kursevi Java programiranja mogu biti izvrstan izbor.

Java je poznata po svojoj pouzdanosti (obezbjeđuje jasniji rad i lakšu minimizaciju grešaka), dok njena prilagodljivost omogućava efikasan razvoj softvera uz minimalne troškove. Pored toga, prenosivost Jave omogućava obradu koda na različitim računarima i sistemima.

Također, Java se često koristi za razvoj Android mobilnih aplikacija i igara, kao i za izgradnju cloud-based sistema. Široka primjena u razvoju softvera za preduzeća i rasprostranjenost aplikacija zasnovanih na Javi čine poznavanje ovog programskog jezika vrijednom vještinom za programere i veoma poželjnim alatom za preduzeća.

Java vam djeluje kao zanimljiv programski jezik? Pogledajte naš Java Development program.

JavaScript

Ukoliko vas razvoj web stranica zanima više od razvoja softvera, učenje najpopularnijeg programskog jezika vam može omogućiti da naučite kako da kreirate profesionalne frontend interaktivne i dinamične sajtove.

JavaScript je neophodan za razvoj frontend frameworkova, uključujući React i Angular, koji su široko korišteni u izgradnji modernih web aplikacija. Koristeći JavaScript, programeri mogu stvarati interaktivne forme, animacije i kompletne web aplikacije.

S obzirom na njegovu široku primjenu u modernom web razvoju, ovladavanje JavaScriptom je neophodna vještina za ambiciozne web developere. Kako internet nastavlja da raste i evoluira, poznavanje JavaScripta postaje sve važnije za one koji žele razvijati visokokvalitetne web stranice i aplikacije.

Zanima vas frontend? Pogledajte naš Frontend JavaScript Development program.

PHP

PHP (Hypertext Preprocessor) predstavlja široko korišten backend skriptni jezik za web razvoj. Koristi se u kombinaciji kako sa HTML-om i CSS-om za kreiranje interaktivnih i dinamičnih web aplikacija, tako i sa sistemima za upravljanje bazama podataka kao što je MySQL za kreiranje snažnih backend sistema i funkcionalnih baza podataka.

PHP je idealan izbor ako ste zainteresovani za kreiranje sopstvenih društvenih mreža (poput Facebooka, YouTubea itd.) ili sistema za upravljanje sadržajem (CMS) kao što je WordPress.

Pored toga, PHP posjeduje mnoge sličnosti sa JavaScriptom; web programeri koji poznaju oba jezika i znaju upravljati razvojem sajtova kako u frontendu tako i u backendu nazivaju se full-stack web developeri.

Uzbuđuje vas programiranje u ovom jeziku? Pogledajte naš PHP Web Development program.

Software Testing & QA

Testiranje softvera i osiguranje kvaliteta (QA) predstavljaju ključne dijelove procesa razvoja softvera. Kursevi za testiranje softvera obuhvataju razumijevanje procesa provjere i validacije kako bi se osiguralo da softver zadovoljava postavljene zahtjeve i da nema grešaka.

S druge strane, QA osigurava visok kvalitet procesa razvoja softvera. To uključuje prepoznavanje, implementaciju i pridržavanje standarda kvaliteta tokom životnog ciklusa razvoja softvera kako bi se osiguralo da konačni proizvod zadovoljava zahtjeve kupaca i da nema grešaka. Kurs za QA također obuhvata upravljanje rizicima i testiranje sigurnosti kako bi se osiguralo da je softver siguran i spreman za upotrebu.

Zanima vas ova oblast? Pogledajte naš Software Testing and QA program.

Software Development

Razvoj softvera predstavlja proces dizajniranja, kreiranja i održavanja softverskih aplikacija. Kursevi u ovoj oblasti obuhvataju različite aktivnosti, počevši od faze dizajna softvera, pa sve do njegove implementacije za krajnje korisnike.

Ukoliko vam razvijanje softvera djeluje uzbudljivo, pogledajte naš Software Development program.

Microsoft Web Apps Development

Proces razvoja Microsoft web aplikacija podrazumijeva dizajniranje i programiranje web aplikacija korištenjem Microsoft tehnologija i alata kao što su programski jezici C# i JavaScript.

Microsoft nudi različite alate i okvire koje programeri mogu iskoristiti za izradu web aplikacija koje se pokreću u browseru ili hibridnih aplikacija na više platformi.

Ovi kursevi će vam pružiti sveobuhvatnu obuku o korištenju Microsoft tehnologija za razvoj web aplikacija, pokrivajući sve faze – od dizajna do implementacije.

Ukoliko vas privlači ova oblast, pogledajte naš Microsoft Web Apps Development program.

Microsoft Desktop Apps Development

Programiranje Microsoft desktop aplikacija fokusira se na dizajn i programiranje aplikacija za desktop uređaje, koristeći različite Microsoft tehnologije i alate. Ovaj program akcenat stavlja na stvaranje desktop aplikacija koje su funkcionalne i imaju različite prednosti, kao što su velika brzina, pouzdanost i bogatstvo funkcija.

Kursevi u ovom programu će vam pomoći da naučite kako koristiti Microsoft alate za razvoj desktop aplikacija, pokrivajući sve faze od dizajna do implementacije.

Ukoliko vas zanima razvijanje desktop aplikacija pomoću Microsoft alata, pogledajte naš Microsoft Desktop Apps Development program.

Microsoft Development

Microsoft nudi širok spektar alata i okvira koje programeri mogu koristiti za razvoj različitih softverskih aplikacija, uključujući web, desktop, mobilne i aplikacije bazirane na cloudu.

Interesuje vas Microsoft Development? Pogledajte naš Microsoft Development program.

Software Engineering

Softversko inženjerstvo predstavlja proces sistematičnog i disciplinovanog pristupa u dizajniranju, razvoju, testiranju i održavanju softverskih aplikacija.

Program obuke iz softverskog inženjerstva pokriva korištenje inženjerskih principa i tehnika za stvaranje softvera koji je pouzdan, efikasan i jednostavan za održavanje.

Ukoliko vas razvoj softvera zanima, pogledajte naš Software Engineering program.

Unaprijedite svoje potencijale i obezbijedite sebi posao iz snova

Ako želite upisati kurseve programiranja, imate opciju tradicionalne ili online obuke. Prvi korak je da odaberete program koji vas zanima i koje vještine želite naučiti. ITAcademy nudi jednogodišnje obrazovanje iz programiranja, koje predstavlja najbolju opciju za vas. Pregledajte ponudu kurseva i saznajte više o prednostima upisa jednogodišnjeg programa.

Odaberite program na ITAcademy koji će vam omogućiti da iskoristite svoj puni potencijal, unaprijedite svoje programerske vještine, izborite se za visoku platu i posao koji želite, te da zavolite svoj posao!

Kako upisati kurseve programiranja u Banjaluci?

Za prijavu, možete popuniti formular na ovom linku ili nas nazvati na broj +387 (0)51/303-520 radnim danima od 9 do 20 sati. Nakon što podnesete prijavu, razgovarat ćete sa savjetnikom za upis na ITAcademy, koji će vam pružiti sve informacije u vezi s vašim obrazovanjem.

Možete nas i posetiti na adresi Jovana Dučića 14 u Banjaluci.

Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme

Imajući u vidu početak upisnog perioda, ograničen je broj raspoloživih mjesta. Provjerite dostupnost slobodnih pozicija u odjeljenju koje vas zanima, iskoristite ovu priliku i prijavite se odmah.

U nastavku možete pregledati raspoložive pozicije po odjeljenjima.

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Letnji upisni rok je u toku. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što prije se upišete, cijene školovanja su niže.

Na ovaj način nagrađujemo polaznike koji pokazuju spremnost i odlučnost. Možete izabrati da se obrazujete u učionici ili putem Distance Learning platforme preko interneta. Oba načina školovanja ispunjavaju visoke standarde pet vodećih svjetskih univerziteta. Iskoristite ovu priliku i odaberite način obuke koji vam najviše odgovara.

Vaša ušteda do 800 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
31.7.2024.*
Puna cijena 12 rata 15 rata
Online školovanje 1699 2500  150 132
Tradicionalno školovanje 1799 2500  158 139

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »