WordPress kurs

Od svog nastanka 2003. godine WordPress je vrlo brzo postao najpopularniji content management system (skraćeno CMS) što u prevodu znači sistem za upravljanje sadržajem. Iako je u početku WordPress zamišljen kao blog platforma njegova uloga vremenom je postala znatno bitnija, pa se WP danas može naći i kao osnova mnogih blogova, ali i sajtova drugačije namene kao i raznih web aplikacija.

Korisnicima WordPressa uz pomoć raznih drugih CMS rešenja omogućeno je da mnogo jednostavnije kreiraju web sajtove. Upravo zato kao najosnovnija znanja potrebna za ovaj kurs navode se jezici HTML i CSS koji su zapravo temelj za čitav web dizajn. Ipak, osim toga na kursu WordPressa upoznaćete se i sa osnovama programskih jezika JavaScript i PHP koji su takođe veoma zastupljeni na webu.

Važno je istaći da vam za rad u WordPressu nije neophodno poznavanje svih do sada pomenutih jezika, ali ćete sa druge strane njihovom upotrebom od WP aplikacije moći da izvučete mnogo više. Takođe, bitno je naglasiti da WordPress nije konkurent ovim jezicima i da se ne može porediti sa njim jer je zapravo sastavljen od njih.

Jednostavno rečeno poređenje WP aplikacije i gore pomenutih jezika bilo bi isto što i poređenje delova automobila sa samim, kompletno sastavljenim automobilom. Inače, glavni razlog za ogromnu popularnost koju je dostigao WordPress krije se pre svega iza izuzetno prilagođenog i pojednostavljenog radnog okruženja koje svim korisnicima omogućava da sa lakoćom kreiraju sadržaj na web sajtovima.

Opis i ciljevi kursa WordPress

Kao polaznik ovog kursa imaćete priliku da se upoznate sa svim osnovama HTML i CSS jezika. Znanja koja steknete omogućiće vam da savladate osnovne pojmove, ali i naučite kako da postavite kompletan WordPress sajt na pravom serveru, kao i na lokalnom okruženju.

Saznaćete sve što vam je potrebno da biste kreirali stranice i naučiti šta zapravo znače post i page unosi. Usvojene veštine će vas osposobiti da kreirate navigaciju sajta, da upravljate korisnicima i nivoima pristupa, kao i da stvorite detaljnu sliku o tome kako se postavljaju neophodni elementi modernih sajtova.

Da biste bili u prilici da efikasno usvajate nova znanja i aktivno učestvujete u predavanjima potrebno je da posedujete osnovno predzanje o HTML i CSS jezicima. Iz ovog razloga kurs koji se preporučuje pre WordPressa jeste upravo Uvod u HTML i CSS na kome ćete steći sve neophodne veštine uz pomoć kojih ćete se dalje usavršavati sa lakoćom. Osim toga, poželjno je da poznajete i programske jezike JavaScript i PHP, iako ovaj kurs možete pratiti i bez poznavanja pomenutih jezika.

Početna predavanja na kursu poslužiće vam da se bolje upoznate sa pojmom WordPressa i saznate koje je njegova osnovna funkcija. Nakon što saznate zašto je WordPress stekao toliku popularnost širom sveta, naučićete i kako da ga instalirate, a zatim ćete se upoznati i sa njegovim radnim okruženjem. U sledećim lekcijama naučićete kako se unosi i administrira sadržaj na WordPressu, a nakon toga ćete steći i detaljnu sliku o svim tehnikama koje se koriste za podešavanje sajtova.

Na kraju kursa imaćete znanja koja ćete moći da iskoristite kako bi uz pomoć WordPress sistema kreirate najmodernije i funkcionalnije web sajtove. Jednostavno bićete spremni da poptuno samostalno instalirate WordPress, podesite ga za upotrebu prema sopstvenim potrebama i na kraju ispunite sadržajem kojim želite. Pored toga, ovladaćete i veštinama koje su vam neophodne da bi upravljali plugin elementima i temama.

Zašto treba da savladate WordPress?

Predavač Vuk Ninić objasniće vam šta vas očekuje na kursu WordPressa i ukratko vam predstaviti zašto je važno da ga pohađate. Pogledajte video i informišite se o tome šta ćete naučiti tokom predavanja kao i sa kojim sve pojmovima ćete se upoznati kroz ovaj kurs. Takođe, ovaj video otkriva vam na koji način ćete moći da iskoritite stečna znanja i šta ćete sve moći da radite nakon uspešno završenog kursa.

WordPress Kurs

Plan i program predavanja

1. Uvod u WordPress

  • Šta je WordPress i čemu služi?
  • Kako se instalira WordPress CMS?
  • Detaljno upoznavanje sa radnim okruženjem WP

2. Šta sve čini WordPress i kako se kreira njegov sadržaj?

  • Upoznavanje sa osnovnim tipovima sadržaja i njihovim unosom na sajt
  • Upravljanje ili administracija sadržaja kroz CMS

3. Podešavanja sajta kroz WP aplikaciju

  • Šta su pluginovi i na koji način se koriste?
  • Upoznavanje sa temama i vizuelnim uređenjem sadržaja uz pomoć CMS.  
  • Detaljno upoznavanje sa navigacijom i njenim brojnim funkcionalnostima
  • Upoznavanje sa sistemom za upravljanje koji korisnicima definiše nivoe pristupa i privilegija na sajtu.

Polaznici kursa word press

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Zimski upisni rok je u toku!

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.