12 FREE mobilnih aplikacija za obradu fotografija koje morate imati

 
Pomoćni alati koji mogu biti korisni u kreiranju vizuelnih sadržaja

 

Bez obzira da li ste dizajner ili tek planirate da se bavite dizajnom, autor bloga u potrazi za kvalitetnim i zanimljivim fotografijama, ili jednostavno kreativac koji voli da ono što zabeleži fotoaparatom na svom telefonu učini još lepšim, sigurni smo da će vam aplikacije u nastavku biti od pomoći.

 

WhatTheFont

Svima nam se često dešava da u novinama ili na internetu vidimo fantastičan font i da se zapitamo o kom fontu je reč. Uz WhatTheFont odgovor na ovo pitanje ćete dobiti veoma brzo, jer vam ova aplikacija pruža mogućnost da brzo i lako identifikujete misteriozni font na fotografiji koju snimite. Servis za identifikaciju MyFonts već 10 godina pomaže korisnicima da razreše ovakve enigme. Probajte i vi.

 

Koji je ovo font? 

 

Merriam-Webster

Pravopisna greška u konačnoj verziji vašeg dizajna može da vam naruši kredibilitet, čak i ako niste lično priložili tekst koji se pojavljuje. Uz opciju pretraživanja glasom, možete da birate da li ćete nalog za pretragu izdati pismeno ili usmeno.Dovoljno je da preuzmete aplikaciju Merriam-Webster.

 

 Greške u pravopisu nikad nisu poželjne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FxCamera

Ova besplatna aplikacija pretvara kameru vašeg telefona u moćno fotografsko oruđe. Na raspolaganju vam je dijapazon od preko 40 filtera, kao i opcija automatskog poboljšavanja kvaliteta. Postoji šest različitih foto editing efekata za intenziviranje pojedinih aspekata vaše fotografije. Toycam efekat čini boje na vašoj fotografiji izraženijim, symmetric kreira slike u ogledalu, a fisheye izobličuje vašu fotografiju na poseban način.

 

 Brojni filteri i foto editori u besplatnoj verziji aplikacije

 

Snapseed

Asocijacija TIPA proglasila je ovaj foto editor za najbolju mobilnu foto aplikaciju u 2012. godini. Njegovi filteri i podešavanja su u stanju da pretvore običnu fotografiju u delo od kog zastaje dah. Uz mnogo različitih opcija za efekte, podešavanja i poboljšanja, vaše fotografije mogu izgledati kao umetničke slike.


Najbolji alat za uređivanje fotografija u 2012 

 

BeFunky Photo Editor

Na prvi pogled, ime mu je možda malo starinsko, ali specijalni efekti i ramovi koje nudi ova aplikacija se možda najbolje i mogu opisati kao – fanki. BeFunky se može dičiti ogromnim brojem efekata i uz njega možete provesti mnogo kreativnih sati. Probajte.

 

Specijalni efekti za fotografije u editoru BeFunky

 

Dash of Color Free! Za iOS i Android

Kao što mu naziv sugeriše, ovaj besplatni app dodaje dašak boje bilo kojoj crnobeloj fotografiji. Jednostavni, ali dobro rešeni interfejs omogućava vam da lako naglasite ključne elemente svoje fotografije. Ova aplikacija će obaviti odličan posao bez obzira da li želite pozadinu u boji, a fokus u crnobeloj tehnici, ili obrnutu varijantu.


Uređivanje boja na fotografiji u Dash of Color 

 

Photobucket za iOS i Android

Mnogi dizajneri vole Photobucket. Lako organizujte svoje fotografije u albume, i pokažite ih porodici i prijateljima kroz Photobucket ili ih podelite preko Facebooka, Twittera ili emaila. Ova aplikacija vam pruža veliko uživanje.


Omiljen alat za dizajniranje fotografije 

 

Adobe Edge Inspect

Kroz ovaj besplatni app, Adobe testiranje sajtova na mobilnim uređajima mnogo jednostavnijim. Adobe Edge Inspect, ranije poznat kao Shadow, omogućava vam da povežete niz uređaja sa svojim računarom i koristite ih istovremeno za pregled svog sajta, i da usput pravite izmene.

Adobe Edge Inspect u obradi fotografije

 

Pinterest

Pinterest vam nudi tablu na kojoj možete da istaknete fotografije i video snimke koji vas inspirišu. Društvena dimenzija aplikacije omogućava vam da se povežete sa drugim dizajnerima. Uz Pinterest app, ovaj zabavni društveni sajt dospeće na vaš telefon. Uređenje prostora, kulinarstvo, odeća – sve to možete da delite, i da pokažete prijateljima koji su vaši omiljeni trendovi kroz re-pinovanje fotografija. 

 

Upoznavanje kreativnih dizajnera na Pinterest-u

 

Fontly

Ova aplikacija bi se možda najbolje mogla opisati kao Instagram za fontove. Možete podeliti svoje opsesije i razgledati različita tipografska rešenja. Ako imate i Fontly i WhatTheFont, veoma zgodne mogućnosti biće vam nadohvat ruke.


Različiti fontovi i tipografska rešenja za vaše fotografije

 

The Guardian Eyewitness

Svakoga dana, ovaj app će vam dostaviti inspirativnu fotografiju koju su odabrali stručnjaci uglednog lista Guardian. To nije sve – fotografije su praćene profesionalnim savetima iz kojih se puno može naučiti. Naučićete mnogo i uživaćete isto toliko.

 

Inspirativne fotografije za svaki dan

 

TED za iOS i Android

Slogan organizacije TED, prvenstveno poznate po svojim izvanredno uticajnim konferencijama, glasi „ideje vredne širenja”. Ovaj app donosi na hiljade efektnih predavanja interesantnih ljudi iz različitih sfera u čuvenom „TEDTalk” formatu, koji podrazumeva kratka i efektna obraćanja.


Ideje vredne širenja na TEDTalk 

 

Pročitajte naš novi tekst na temu obrade fotografije.

  • 29.07.2013 10:43

Komentar

Avatar korisnika: liki

liki

ima li nesto poput retrice "GLIPOST"