Budućnost internet marketinga - prilika za dizajnere!

Iako je televizija napravila potpunu revoluciju u komunikaciji i propagandi i imala ogroman uticaj na čovečanstvo, nešto drugo je proglašeno izumom 20. veka - internet. Sasvim zasluženo. Nakon novinskih oglasa i radijskih džinglova, televizija je napravila totalni preokret i kada je reč o marketingu, tj. oglašavanju. Uvela je vizuelni momenat kao presudan i pokretnu sliku kao alat za manipulisanje ljudskom podsvešću. Period šezdesetih godina 20. veka bio je zlatno doba TV oglašavanja, kada je kreativnost postala glavno oružje u ratu konkurentskih kompanija. Ljubitelji serije Mad Men znaju o čemu pričamo.

Budućnost internet marketinga - prilika za dizajnere

 

Ako je televizija pokrenula revoluciju pokretnom slikom, šta tek reći za internet, koji je uveo nešto najvažnije za komunikaciju - dvosmernost, odnosno interakciju! Osim toga, internet je na oružje oglašivača stavio snajper koji pogađa tačno koga treba!

 

Dizajn osvaja potrošače!

Bilo da je reč o Facebook reklami ili internet baneru, kreativan dizajn je ono što okupira pažnju potrošača. Ukoliko je dizajn dobar, možda ta pažnja potraje i dve sekunde. Iako deluje kao veoma malo vremena, u oglašavanju je to čitava večnost. Najveći trik marketinga, pa tako i onog na internetu, jeste skretanje pažnje! Zato je dobar dizajn ključ uspeha.

Prilika za kreativce!

Internet marketing ne ubija kreativnost. Naprotiv! Stvaranje kreativnih banera i web sajtova, koji su takođe deo internet marketinga, je možda i najvažniji deo uspešne online kampanje. Da bi kreativci došli do izražaja, neophodno je da savladaju najsavremenije softvere i veštine u vezi sa grafičkim i digitalnim dizajnom. Bilo da je reč o Adobe Photoshopu, Ilustratoru ili o nekom trećem programu, to su danas alati savremenog marketinga!

 

Sajt - izlog i ambalaža!

Ako je bilbord reklama koja vas vodi do izloga, baner je ono što vas vodi do sajta. A sajt je izlog onoga što radite, bilo da je reč o proizvodu, usluzi, organizaciji ili o nečem drugom… Zato je web sajt možda i najvažniji deo internet marketinga. Nije ni čudo što je web dizajn jedna od najtraženijih struka današnjice - svi žele da budu viđeni na najbolji mogući način! Zato su Dreamweawer, PHP, Java danas više od jezika za pravljenje stranica. To su alati online marketinga.

 

Savladajte ih i vi!

  • 16.10.2014 09:49

Komentar