Budućnost internet marketinga - prilika za dizajnere!

Iako je televizija napravila potpunu revoluciju u komunikaciji i propagandi i imala ogroman uticaj na čovečanstvo, nešto drugo je proglašeno izumom 20. veka - internet. Sasvim zasluženo. Nakon novinskih oglasa i radijskih džinglova, televizija je napravila totalni preokret i kada je reč o marketingu, tj. oglašavanju. Uvela je vizuelni momenat kao presudan i pokretnu sliku kao alat za manipulisanje ljudskom podsvešću. Period šezdesetih godina 20. veka bio je zlatno doba TV oglašavanja, kada je kreativnost postala glavno oružje u ratu konkurentskih kompanija. Ljubitelji serije Mad Men znaju o čemu pričamo.

Budućnost internet marketinga - prilika za dizajnere

 

Ako je televizija pokrenula revoluciju pokretnom slikom, šta tek reći za internet, koji je uveo nešto najvažnije za komunikaciju - dvosmernost, odnosno interakciju! Osim toga, internet je na oružje oglašivača stavio snajper koji pogađa tačno koga treba!

 

Dizajn osvaja potrošače!

Bilo da je reč o Facebook reklami ili internet baneru, kreativan dizajn je ono što okupira pažnju potrošača. Ukoliko je dizajn dobar, možda ta pažnja potraje i dve sekunde. Iako deluje kao veoma malo vremena, u oglašavanju je to čitava večnost. Najveći trik marketinga, pa tako i onog na internetu, jeste skretanje pažnje! Zato je dobar dizajn ključ uspeha.

Prilika za kreativce!

Internet marketing ne ubija kreativnost. Naprotiv! Stvaranje kreativnih banera i web sajtova, koji su takođe deo internet marketinga, je možda i najvažniji deo uspešne online kampanje. Da bi kreativci došli do izražaja, neophodno je da savladaju najsavremenije softvere i veštine u vezi sa grafičkim i digitalnim dizajnom. Bilo da je reč o Adobe Photoshopu, Ilustratoru ili o nekom trećem programu, to su danas alati savremenog marketinga!

Sajt - izlog i ambalaža!

Ako je bilbord reklama koja vas vodi do izloga, baner je ono što vas vodi do sajta. A sajt je izlog onoga što radite, bilo da je reč o proizvodu, usluzi, organizaciji ili o nečem drugom… Zato je web sajt možda i najvažniji deo internet marketinga. Nije ni čudo što je web dizajn jedna od najtraženijih struka današnjice - svi žele da budu viđeni na najbolji mogući način! Zato su Dreamweawer, PHP, Java danas više od jezika za pravljenje stranica. To su alati online marketinga. Ukoliko vas zanima online marketing digital marketing kurs može biti pravi izbor za vas a pogledajte i koje su to osobine koje je potrebno imati za uspeh u poslu internet marketinga.

 

Savladajte ih i vi!

  • 16.10.2014 09:49

Komentar