Search Engine Marketing (PPC & SEO)

Na Search Engine Marketing (PPC & SEO) kursu, moći ćete da steknete potrebna znanja i veštine iz oblasti unapređenja vidljivosti sajta na pretraživačima putem besplatnih tehnika optimizacije (SEO) i plaćenih tehnika reklamiranja - kontekstualno oglašavanje. Jedan od najvažnijih segmenata promotivnih aktivnosti na internetu jeste upravo osmišljavanje i sprovođenje aktivnosti na pretraživačima plaćenog i besplatnog tipa. 

Ovaj kurs omogućiće vam da steknete korisne veštine i znanja koja se tiču SEO optimizacije i PPC oglašavanja. Jedan deo ovog kursa baviće se PPC-om (Pay Per Click) koji predstavlja skraćenicu za plaćanje po kliku. To znači da se oglašivaču za svaki klik ka njegovom oglasu skida određeni iznos novca. 

Ovakav vid marketinga je jedan od najefikasnijih načina online oglašavanja i kao takav je posao veoma moćan alat u privlačenju potrošača i izgradnji brenda. Na osnovu ključnih reči koje odredite prilikom kreiranja oglasa zavisiće njegova vidljivost. U rezultatima pretrage na internet pretraživačima PPC oglase možete videti iznad rezultata za traženi pojam. 

Fokus drugog dela kursa biće na SEO tehnikama odnosno optimizaciji web sajtova za internet pretraživače. Search Engine Optimization predstavlja proces unapređivanja sadržaja na jednom web sajtu kako bi se njegovi linkovi što bolje pozicionirali u rezultatima pretrage na internet pretraživačima poput Google, Yahoo, itd… Rezultati koje SEO i PPC tehnike postižu doprinele su tome da stručnjaci koji ih poznaju postanu izuzetno traženi na tržištu.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Social Media, Online PR & Community ManagerContent & SEO ManagerE-commerce Manager & EntrepreneurDigital Marketing Planner & Account ManagerWeb Project Manager & Data Analyst.
Kurs Search engine marketing (PPC & SEO)