Branding

Reč brand potiče iz engleskog jezika i njen najtačniji prevod bio bi žig. Termin brending počeo je da se koristi kako bi se jedan proizvod izdvojio u odnosu na konkurenciju.

Dakle, brendiranje je zaslužno za stvaranje dodatne vrednosti brenda kako bi mu omogućilo da postane što superiorniji u odnosu na druge brendove i tako ostvari željeni profit na tržištu. Upravo zato vrednost koju stvara brend, odnosno sama njegova suština, posmatra se kao ključna za efikasnost svakog poslovanja.

Drugim rečima, brend je taj koji odlučuje o profitabilnosti jednog preduzeća i stoga ima veoma važnu ulogu. Znanja o tome koja možete steći na ovom kursu biće vam veoma korisna u budućnosti, bez obzira na to u kojoj oblasti želite da gradite karijeru. Kreiranje jednog brenda predstavlja proces u kom učestvuje svaki zaposleni u okviru kompanije.

Slogani, logo i brojni drugi elementi kojima će se baviti ovaj kurs igraju veoma važnu ulogu u kreiranju brenda. Svi ti elementi imaju osnovni cilj koji glasi: ostvarivanje emocionalne reakcije kod potrošača. Da bi se ta emocija ostvarila, potrebno je preduzeti određene korake, sa kojima će vas iskusni stručnjaci upoznati tokom predavanja na Branding kursu. Po završetku ovog kursa razumećete sve elemente brenda i tehnike pomoću kojih ih možete pojačati kako bi vašoj kompaniji donele bolji profit.

Zanima vas ovaj kurs? Možete ga pohađati u okviru ovih ITAcademy programa: Print & Graphic Design ProgramSocial Media, Online PR & Community ManagerPPC & Digital Channels ManagerContent & SEO ManagerIT Management Program.

Opis i ciljevi kursa Branding

Tokom ovog Branding kursa, koji možete pohađati online ili tradicionalno – u učionici, a koji je deo pripadajućih programa, upoznaćete se sa pojmom brendiranja, imidža, identiteta, slogana, logoa i drugih značajnih elemenata koji se vezuju za sam pojam brenda.

Kao polaznik ovog kursa imaćete mogućnost da, zahvaljujući brpjnim primerima, steknete uvid u to koji sve elementi čine jedan brend uspešnim, kao i to koliki je značaj emocija koje on izaziva kod svoje ciljne grupe. Pored toga, predavanja na ovom kursu pružiće vam i odgovore na pitanja: kako se vrši plasiranje brenda, kako se razvija njegova snaga i kako se može povećati njegova vrednost. Tom prilikom steći ćete i kompletnu sliku o procesu kreiranja brenda u početnoj fazi, odnosno o tehnikama pomoću kojih ćete efikasnije shvatiti šta klijent zapravo želi. 

Ovaj kurs koncipiran je tako da ga mogu pohađati svi polaznici, bez obzira na prethodno predznanje. Kako bi gradivo bilo što razumljivije, kurs je podeljen na dve tematske celine, odnosno dva modula, koja će vas iz predavanje u predavanje voditi ka najkompleksnijim znanjima. Prvi modul predstaviće vam osnovne pojmove brendiranja. Tokom tih predavanja saznaćete šta je brend i koji elementi ga čine, a zatim i kako možete upravljati njegovom strukturom. Osim toga, bavićete se razvojem brenda i strategijama njegovog plasiranja. 

Drugi deo kursa biće posvećen samom kreiranju brenda, razgovoru sa klijentom i upoznavaju sa najvažnijim pojmovima u ovoj oblasti. Ove lekcije će vam, između ostalog, omogućiti da izaberete idealan naziv za određeni brend, smislite njegove slogane, ali i još mnogo praktičnih veština, koje će vam biti korisne u svakodnevnom radu. 

Cilj Brending kursa jeste upoznavanje polaznika sa elementima jednog brenda, njihovog uticaja na vrednost brenda, kao i načinima za jačanje njegove vrednosti. Vrhunski predavači, sa višegodišnjim iskustvom, upoznavaće vas sa brojnim primerima kako biste razumeli najznačajnije elemente, koji garantuju uspeh u oblasti brendinga. Nakon uspešno završenog kursa bićete spremni da samostalno kreirate identitet jednog brenda i započnete svoju uspešnu karijeru.

Kurs Branding

Plan i program predavanja:

1. Osnovni pojmovi brendiranja 

  • Istorija brendinga. Šta znači ovaj pojam i kako je nastao
  • Upoznavanje polaznika sa svim značajnim elementima brenda, poput logoa, slogana, boja, itd. 
  • Šta čini vrednost i suštinu jednog uspešnog brenda 
  • Kako kvalitetno pozicionirati brend 
  • Upoznavanje polaznika sa tehnikama za razvoj i strategijama plasiranja brenda 
  • Kako upravljati strukturom uspešnog brenda 

2. Šta je potrebno za efikasno kreiranje brenda 

  • Kako se pripremiti za razgovor sa klijentom 
  • Upoznavanje polaznika sa pojmovima: brifing, key visual i mood board 
  • Šta je brand engagement i zašto je važan u procesu kreiranja brenda
  • Zašto su naming, tagline i slogani od presudnog značaja za uspešnost brenda

Polaznici kursa Branding

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok je otvoren!

UpisDa saznate sve o upisu, kliknite ovde