6 sajtova na kojima možete prodati svoj dizajn

Dizajn je kreativan posao koji vam može doneti mnogo raznolikog iskustva kroz rad sa različitim ljudima na raznim projektima. Međutim, ono što se često javlja kao prepreka jeste to što projekti „za dušu” ostanu neostvareni zbog davanja prednosti onima koje možete da naplatite.

dizajn i prodaja dizajna

Pročitaj više »
 • 16.12.2020 17:53
 • Nema komentara

Da li ste i vi spremni za perspektivnu IT karijeru? Procijenite na primjerima završnih radova polaznika ITAcademy

Karijera u IT sektoru donosi brojne pogodnosti, pa nije ni čudo što predstavlja profesionalni san većine ljudi.

Oni koji su se odvažili na sticanje IT znanja i vještina pohađaju ITAcademy, a primjeri njihovih završnih radova na kraju školovanja pokazuju koliko su spremni za perspektivnu karijeru u IT svijetu. Ovo su priče samo nekih od njih.

Spremni za IT karijeru - ITA polaznici

Pročitaj više »
 • 14.12.2020 15:54
 • Nema komentara

Kako su Viber stikeri doprinijeli promociji jednog fudbalskog kluba i kako da to uradite i vi za svoj brend?

Otkad je Viber izbacio mogućnost transformacije bilo koje fotografije u novi viralni stiker, dobio je naklonost nove publike.

Pored toga što sada postoji opcija da svaku emociju pokažete preko personalizovanog stikera, ovi zanimljivi „bedževi” mogu znatno doprinijeti u promociji vašeg brenda.

Viber stikeri

Pročitaj više »
 • 07.12.2020 10:08
 • Nema komentara

Evo koji će trendovi u dizajnu biti dominantni u 2021

Niko ne može sa sigurnošću predvideti budućnost, ali pojedinci mogu relativno precizno pretpostaviti kako će se ona razvijati. Među onima koji znaju kakvi nas trendovi čekaju u pojedinim sferama ima i kreativaca.

Trendovi u dizajnu - spektar boja

Trendovi u dizajnu se menjaju svakodnevno, pa se nekada čini da ih nije moguće ispratiti. Evo šta dizajneri predviđaju za sledeću godinu.

Pročitaj više »
 • 10.11.2020 16:49
 • Nema komentara

Žene u IT industriji – utopija ili dosanjani san?

Živimo u vremenu u kome tehnologija prožima svaki, pa i najmanji deo naših života. U vremenu u kome je gotovo nemoguće zamisliti dan, pa čak i sat, proveden bez upotrebe računara i mobilnog telefona kako na poslu, tako i u privatnom životu. 

Žene u IT industrii - devojka za laptopom

Pročitaj više »
 • 30.09.2020 17:42
 • Nema komentara

SAVETI DIZAJNERA ZA NEDIZAJNERE: Evo kako da web brendiranje uradite kao profesionalac

U svetu digitalnog sadržaja vizuelna komponenta je od ogromne važnosti. Od elemenata brendiranja, preko preloma web stranice, sve do slika koje prate postove na društvenim medijima, morate se truditi da privučete, animirate i zadržite nestrpljive posetioce. Oni u velikoj većini preferiraju vizuelne komponente u odnosu na tekst.

Web brendiranje

Pročitaj više »
 • 07.07.2020 14:58
 • Nema komentara

Šta treba da znate da biste pravili video-igrice?

Dizajn video-igara je ogromna industrija u kojoj se vrte milioni dolara. Razvoj igrica poput popularne GTA franšize upošljava hiljade ljudi i košta pravo bogatstvo. Tako, primera radi, razvoj i plasman poslednjeg nastavka ove igre koštali su više od 260.000.000 dolara.

Pravljenje igara može biti unosan biznis i kada je manjeg obima, a novonastala kriza inspirisala je mnoge da se prekvalifikuju na dizajn video-igara.

Džojstik za video-igrice

Da biste i sami počeli da se bavite ovim poslom, morate znati ovih nekoliko stvari.

Pročitaj više »
 • 05.05.2020 14:46
 • Nema komentara

Kako da očistite svoju IT opremu i radne površine za vreme COVID-19 epidemije?

Kako su IT uređaji i mobilni telefoni u ovom periodu, a i inače, neizostavan deo vaše svakodnevice, sigurno vodite računa o tome da li je vaša oprema uvek čista i kako izgleda vaša radna površina.

Međutim, da li ste znali da se upravo na vašim uređajima i radnoj podlozi bakterije i virusi zadržavaju čak i do 28 dana?

Kako biste svoje alate i prostor za rad što lakše dezinfikovali, saznali smo za vas koje su mere zaštite IT opreme najefikasnije u ovom periodu borbe protiv virusa i bakterija.

Čišćenje kompjuterskih ekrana, tastature mobilnog telefona

Pročitaj više »
 • 16.04.2020 16:01
 • Nema komentara

Rezultati velikog istraživanja: Kako uče i koliko zarađuju programeri

koliko zaradjuju programeri

Izuzetno zanimljivo istraživanje obuhvatilo je 90.000 IT stručnjaka iz svih delova sveta koji su odgovarali na brojna pitanja o svojoj karijeri, omiljenim i najplaćenijim programskim jezicima, platformama koje najčešće koriste, načinima na koje stiču nova znanja, koliko zarađuju programeri.

Svi vi koji i sami razmišljate da započnete karijeru u ovom perspektivnom sektoru u ovom istraživanju pronaći ćete odgovore na brojne nedoumice. Donosimo vam najzanimljivije detalje.

Pogledajte rezultate istraživanja koje je obuhvatilo 90.000 programera širom sveta!

Pročitaj više »
 • 09.12.2019 16:31
 • Nema komentara

10 veština koje svaki programer treba da poseduje

Odlučili ste se za karijeru u programiranju, možda ste čak i naučili svoj prvi programski jezik ili samo želite da postanete bolji stručnjak?

Sa velikim brojem novih tehnologija, alata i jezika, koji se redovno razvijaju, sigurno se pitate koje su to veštine koje bi trebalo da posedujete kako bi našli dobro plaćen posao i obezbedili uspešnu karijeru.

Zbog toga smo na osnovu sopstvenog iskustva i preporuka najvećih stručnjaka iz ove oblasti sastavili listu 10 veština koje programer treba da poseduje kako bi uspeo u IT svetu.

10 veština koje programer treba da poseduje

Pročitaj više »
 • 15.11.2019 09:34
 • Nema komentara