Kako postati profesionalni tester softvera: Potrebna znanja i veštine

Možda niste znali, ali postoje ljudi koji žive… hm, pa od grešaka. Zapravo, od otkrivanja grešaka, i to tuđih.

Što je najzanimljivije, njihov posao ogleda se samo u tome da primete grešku i jave osobi koja je zadužena za njeno ispravljanje. A, što je još luđe, ovo zanimanje je dobro plaćeno, pa tako u našoj zemlji plate koje ostvaruju ovi stručnjaci iznose i do 1.568 evra mesečno, dok su u inostranstvu zarade daleko veće.

profesionalni tester softvera

E sad sledi ono neverovatno – znanja i veštine koji su potrebni da biste obavljali ovo zanimanje uopšte nije teško steći:

 • dame i gospodo, upoznajte softver-testera, nezamenjivu osobu u svakom IT timu.

Pročitaj više »
 • 11.09.2023 16:09
 • Nema komentara

12 bitnih oruđa za Content marketing / I deo

 

Marketinške tehnike content markering

 

Content marketing ili Inbound marketing (marketing sadržaja) je termin koji se odnosi na marketinške strategije vezane za plasiranje i distribuciju sadržaja na internetu. Cilj marketinga sadržaja je težnja da se kompanija i njeno poslovanje približe korisnicima različitih servisa na internetu i da se, na taj način, ojača svest o brendu, predstave usluge i proizvodi i obezbedi prisutnost u najširoj ciljnoj i tržišnoj grupi. Ne postoji univerzalno rešenje koje bi bilo idealno za primenu u svakoj kompaniji, ali postoje određene tehnike koje se pokazuju kao izuzetno marketinški pogodne.


Pročitaj više »
 • 29.06.2023 13:05
 • Nema komentara

5 glavnih kriterijuma za odabir IT poslodavca po svojoj meri

Obično su poslodavci ti koji biraju, dok su kandidati oni koji se nadaju da će biti izabrani.

Međutim, u IT sektoru stvar je nešto drugačija. Veliki nedostatak stručnjaka i konstantan razvoj novih tehnologija doveli su do sve veće potražnje programera i IT-jevaca. Tako je prema jednom nedavnom istraživanju:

 • oko 80% programera zaposleno, bilo u firmi bilo kao frilenser.

Kriterijumi za odabir IT poslodavca po svojoj meri

Pročitaj više »
 • 23.05.2023 15:53
 • Nema komentara

Zašto je dobar portfolio važan za programere: Demonstrirajte svoje veštine i oduševite potencijalne poslodavce

Ukoliko radite ili želite da započnete karijeru u IT oblasti, svakako je važno da posedujete dobro napisan CV, odnosno radnu biografiju, u kojoj će biti navedene vaše veštine i radni projekti. Međutim, to često nije dovoljno. Naime, da biste se adekvatno predstavili željenom poslodavcu, potrebno vam je nešto više, reprezentativnije, pa i ličnije. Drugim rečima, potreban vam je dobar portfolio.

Kako napraviti portfolio

Pročitaj više »
 • 20.02.2023 14:53
 • Nema komentara

Profesor Triniti koledža održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na Visokoj školi za IT, Fakultetu savremenih umetnosti, BusinessAcademy, ITAcademy i InternetAcademy. Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti.

Predavanje Aleksandra Ševića

Pročitaj više »
 • 23.12.2022 15:32
 • Nema komentara

Od ITAcademy do Microsoftovog najvrednijeg profesionalca godine: Upoznajte Nemanju Jovića

Ukoliko ste hrabri, radoznali i rešeni da promenite svoj život, onda vam ponekad i svemir namigne. Pa tako krenete da upišete jednu školu, a završite u drugoj, koja se ispostavi kao pun pogodak. A kada na to dodate vredan i posvećen rad, onda je uspeh zagarantovan. Baš kao u slučaju Nemanje Jovića.

Microsoft profesionalac Nemanja Jović

Pročitaj više »
 • 30.11.2022 14:48
 • Nema komentara

„ITAcademy je za mene bio veliki pokretač koji mi je pomogao da u potpunosti promenim svoj život. Čak sam i sina upisao, kako bi i on pronašao svoj put”

Da su ljubav prema tehnici, spremnost za učenje i dobra škola sasvim dovoljne da svoj život promenite iz korena i da od nekoga ko ne zna gotovo ništa iz veb-dizajna i PHP programiranja možete da postanete ekspert koji poseduje svoju uspešnu firmu dokazao nam je Aleksandar Stanković.

Aleksandar je završio smer za dizajn i PHP

Pročitaj više »
 • 29.11.2022 14:59
 • Nema komentara

LINKgroup učesnik na najvećem regionalnom onlajn sajmu poslova

LINKgroup, osnivač ITAcademy, je učesnik-izlagač na Regionalnom sajmu poslova, koji organizuju najveći regionalni sajtovi za zapošljavanje: poslovi.infostud.com iz Srbije, mojposao.net iz Hrvatske, mojposao.ba iz Bosne i Hercegovine, vrabotuvanje.mk iz Severne Makedonije i deloglasnik.si iz Slovenije.

LINKgroup na online sajmu zapošljavanja

Pročitaj više »
 • 19.10.2022 14:14
 • Nema komentara

Zahvaljujući ITAcademy, prvo radno iskustvo stekla sam još u toku srednje škole

Da li se često zapitate kako stići sve na vrijeme? Divite se ljudima kojima sve ide od ruke i uspješno koriste svaki minut, svakodnevno izvršavaju poslovne obaveze, a uporedo se školuju, dodatno usavršavaju, ispunjavaju sve privatne obaveze, bave se hobijem i ostane im vremena da se posvete porodici i prijateljima?

Recept za uspješno planiranje i držanje obaveza, planova i ciljeva pod kontrolom u intervjuu nam otkriva Ivana Kovačević, polaznica ITAcademy.

Polaznica ITAcademy daje savete o organizaciji

Pročitaj više »
 • 15.07.2022 15:24
 • Nema komentara

Stevan Komarica nakon školovanja na ITAcademy: „Pokrećem sopstveni biznis!”

Već dugo ste zaglavljeni na poslu koji vam ne pruža nikakve izazove, koji radite bez mnogo elana i zbog kojeg biste radije ostali u krevetu da prespavate dan? Dobra vest je da, ako razmišljate o promeni, zanimljiviji i bolje plaćen posao vas čeka iza ćoška!

Stevan Komarica je jedan u nizu uspešnih polaznika ITAcademy koji se odvažio da uloži u znanje koje će mu se isplatiti i omogućiti mu da radi posao koji voli.

Polaznik ITAcademy pokrenuo sopstveni biznis

Pročitaj više »
 • 21.02.2022 12:30
 • Nema komentara