Kako da očistite svoju IT opremu i radne površine za vreme COVID-19 epidemije?

Kako su IT uređaji i mobilni telefoni u ovom periodu, a i inače, neizostavan deo vaše svakodnevice, sigurno vodite računa o tome da li je vaša oprema uvek čista i kako izgleda vaša radna površina.

Međutim, da li ste znali da se upravo na vašim uređajima i radnoj podlozi bakterije i virusi zadržavaju čak i do 28 dana?

Kako biste svoje alate i prostor za rad što lakše dezinfikovali, saznali smo za vas koje su mere zaštite IT opreme najefikasnije u ovom periodu borbe protiv virusa i bakterija.

Čišćenje kompjuterskih ekrana, tastature  mobilnog telefona

Pročitaj više »
  • 16.04.2020 16:01
  • Nema komentara

Rezultati velikog istraživanja: Kako uče i koliko zarađuju programeri

koliko zaradjuju programeri

Izuzetno zanimljivo istraživanje obuhvatilo je 90.000 IT stručnjaka iz svih delova sveta koji su odgovarali na brojna pitanja o svojoj karijeri, omiljenim i najplaćenijim programskim jezicima, platformama koje najčešće koriste, načinima na koje stiču nova znanja, koliko zarađuju programeri.

Svi vi koji i sami razmišljate da započnete karijeru u ovom perspektivnom sektoru u ovom istraživanju pronaći ćete odgovore na brojne nedoumice. Donosimo vam najzanimljivije detalje.

Pogledajte rezultate istraživanja koje je obuhvatilo 90.000 programera širom sveta!

Pročitaj više »
  • 09.12.2019 16:31
  • Nema komentara

10 veština koje svaki programer treba da poseduje

Odlučili ste se za karijeru u programiranju, možda ste čak i naučili svoj prvi programski jezik ili samo želite da postanete bolji stručnjak?

Sa velikim brojem novih tehnologija, alata i jezika, koji se redovno razvijaju, sigurno se pitate koje su to veštine koje bi trebalo da posedujete kako bi našli dobro plaćen posao i obezbedili uspešnu karijeru.

Zbog toga smo na osnovu sopstvenog iskustva i preporuka najvećih stručnjaka iz ove oblasti sastavili listu 10 veština koje programer treba da poseduje kako bi uspeo u IT svetu.

10 veština koje programer treba da poseduje

Pročitaj više »
  • 15.11.2019 09:34
  • Nema komentara

ITAcademy otkriva: Prevara koju hakeri najčešće koriste

Krađa identiteta je nešto najgore što može da vam se desi na internetu. Jedan pogrešan klik može da vam oduzme pristup privatnim nalozima, ali i da vam ukrade podatke o kreditnim karticama. Iz tog razloga veoma je važno da naučite kako da prepoznate prevaru hakera.

ITAcademy prevara hakera phishing

Internet predstavlja poseban svet sa svim pojavama sa kojima se susrećete u životu. To znači da možete da radite online, da se zabavljate, učite, upoznajete nove ljude… Ali kao što i u životu postoje brojne opasnosti, tako i na internetu može da se desi da vas neko prevari, slaže i opljačka. 

Pročitaj više »
  • 24.09.2019 12:17
  • Nema komentara

Prečice na tastaturi za bolju efikasnost u radu

Kada mnogo vremena provodite za kompjuterom, vrlo brzo shvatite koliko je vreme dragoceno. Da biste efikasnije obavljali posao, preporučujemo vam da naučite da koristite prečice na tastaturi.

Prečice na tastaturi CTRL ALT DEL

Kombinacija miša i tastature donela je revoluciju u svet računara, ali su prečice i dalje praktično rešenje u mnogim programima. Mnogi profesionalci koji dosta vremena provode za računarom dominantno koriste ove komande. Često nije reč samo u ozbiljnoj uštedi vremena već i manjem fizičkom opterećenju.

Takođe, neminovno je da je razvoj tehnologije doneo mnoge prednosti u obrazovanju i poslovanju. Međutim, ta nova otkrića su podigla lestvicu potrebnih digitalnih veština prilikom apliciranja za posao. Imajući to u vidu, ako želite da osigurate sebi uspeh prilikom apliciranja, neophodno je da unapredite vaše postojeće veštine na računaru. 

Pročitaj više »
  • 25.06.2019 10:55
  • Nema komentara

Obrada fotografija nije bauk

Ko još želi da zamišlja kada može da vidi? Zato danas sve manje opisujemo rečima, a sve više pokazujemo: fotografije dece, prijatelja, predela, lokacija, godišnjih odmora.

Može se reći da danas ima fotografa skoro koliko i ljudi koji koriste mobilne uređaje. Međutim, nije svaka fotografija vredna pažnje, ali to može postati ako znate šta i kako treba ispraviti. Danas obrada fotografija i nije baš toliko komplikovan posao.

Obrađivanje fotografije nije težak posao

Pročitaj više »
  • 16.01.2019 10:15
  • Nema komentara

Web dizajn trendovi za 2019.

Ako ste web dizajner, web dizajn trendovi su izuzetno bitni ukoliko želite da ostvarite napredak u poslu. Nova 2019. godina biće puna uzbudljivih promena koje su već počele da se događaju.

Prošla godina je donela dinamične inovacije kojih se svakako ne treba odricati u potpunosti. Ali, ako želite da budete iznad proseka, morate biti uvek u toku jer 2019-ta godina donosi nove dizajnerske trendove.

trendovi u web dizajnu 2019

Pročitaj više »
  • 10.01.2019 15:17
  • Nema komentara

Dizajn ambalaže: Šta diktira trendove ove oblasti?

Profesionalni i jedinstveni vizuelni identitet jedne kompanije pravi veliku razliku u uspehu i nastupu firme, bilo da je ona mala, srednja ili velika. Dobro osmišljen korporativni identitet poboljšava kredibilitet i kvalitet usluga koje kompanija nudi i dovodi do povećane potražnje i prodaje proizvoda.

dizajn ambalaza ita

Pročitaj više »
  • 16.08.2018 15:53
  • Nema komentara

Programi za koje nećete poverovati da su besplatni

Kupovina licenciranih softverskih rešenja za programiranje, dizajn, administraciju i druge IT oblasti može da znači ogroman izdatak za budžet, naročito za one koji još uvek nisu počeli da se profesionalno bave IT poslovima. Zato se često dešava da oni koji su na početku svoje karijere posežu za njihovim piratskim verzijama, koje ne samo da nisu legalne već mogu i loše da utiču na rad vašeg računara.

Besplatni softveri

Pročitaj više »
  • 16.07.2018 10:48
  • Nema komentara

5 noviteta u AutoCAD-u koji će olakšati svakodnevicu

AutoCAD vam svakodnevno pomaže u realizaciji vaših projekata i zadataka, te olakšava dizajniranje i modelovanje 3D prikaza, video-animacija ili sadržaja za TV, internet i bilborde. Nova verzija ovog softvera donosi promene na radnoj površini, web i mobilnoj aplikaciji, kao i nove funkcije poput DVG Compare alatke.

autocad2019 autodesk dizajn novo

Brzina i preciznost su ono što AutoCAD karakteriše i čini ga najpoznatijim i najpopularnijim programom u oblasti računarskog projektovanja. Mnoge velike kompanije koje se bave projektovanjem, proizvodnjom i planiranjem već dugo koriste AutoCAD softver u svojoj svakodnevnoj poslovnoj upotrebi.

Pročitaj više »
  • 04.07.2018 16:13
  • Nema komentara