Stevan Komarica nakon školovanja na ITAcademy: „Pokrećem sopstveni biznis!”

Već dugo ste zaglavljeni na poslu koji vam ne pruža nikakve izazove, koji radite bez mnogo elana i zbog kojeg biste radije ostali u krevetu da prespavate dan? Dobra vest je da, ako razmišljate o promeni, zanimljiviji i bolje plaćen posao vas čeka iza ćoška!

Stevan Komarica je jedan u nizu uspešnih polaznika ITAcademy koji se odvažio da uloži u znanje koje će mu se isplatiti i omogućiti mu da radi posao koji voli.

Polaznik ITAcademy pokrenuo sopstveni biznis

Kako bismo preneli Stevanovo iskustvo o školovanju na ITAcademy i o tome kako je pokrenuo svoj biznis, odlučili smo da uradimo kratak intervju i podelimo ga sa svima koji se zanimaju za karijeru u IT sektoru, a nikako da prelome.

1. Zašto si se opredelio za IT karijeru i započeo školovanje na ITAcademy?

Ljubav prema računarima i uopšte prema IT svetu dovela me je do ITAcademy. I ne samo to! Činjenica je da živimo u svetu koji se neprestano menja i da radimo poslove koji ne garantuju sigurnu budućnost… Nije mi trebalo mnogo vremena da zaključim da svoju sigurnost mogu da pronađem u toliko značajnom IT sektoru.

2. Kakva iskustva nosiš sa ITAcademy?

Moram da kažem da nisam imao nikakvo predznanje, tako da sam se pomalo i plašio svog prvog susreta sa kodom i pisanjem koda. Ipak, zahvaljujući sjajnim predavačima, to sam u najkraćem roku savladao i oslobodio se.

Školovanje na ITAcademy je jedno posebno iskustvo u mom životu i pomoglo mi je da radim posao koji zaista volim. :)

3. Zašto je tvoj izbor bio baš smer PHP Web Development?

Pre samog školovanja imao sam dilemu za koji programski jezik da se opredelim, ali zahvaljujući stručnjacima sa ITAcademy sa kojima sam se konsultovao odluka je brzo pala na PHP Web Development. Jednostavno, u toku školovanja u potpunosti sam usavršio ovaj programski jezik, zaljubio se u njega i potpuno se pronašao u tome.

4. Koji je najveći benefit koji ti je donelo školovanje na ITAcademy?

Pre svega, stekao sam neprocenjivo znanje, a siguran posao sam dobio samo šest meseci nakon školovanja! Takođe, bio sam angažovan i na freelance poslovima, što bih istakao kao idealnu opciju za dodatnu zaradu. Prema tome, mogućnost lake zarade, velika ponuda poslova i mogućnost izbora gde ću i za koga da radim stvari su koje ni u jednoj drugoj branši ne bih imao.

5. Kako si odlučio da budeš pokretač svog biznisa?

Bio sam svestan toga da je potrebno mnogo ulaganja, ali i da se na kraju sve isplati, jer najveći benefit koji možemo da priuštimo sebi jeste da budemo sami svoje gazde. Sva sreća, pa je u IT-ju to i te kako moguće, potrebno je samo da umete da primenite ono što znate, a ITAcademy vas uči upravo tome!

Odlučio sam da pokrenem Superbia projekat i bavim se izradom i održavanjem sajtova, web prodavnica i aplikacija, SEO optimizacijom i uopšte digitalnim marketingom. Želim da za kratko vreme okupim klijente iz raznih sfera poslovanja – od nevladinih organizacija, preko restorana, do agencija… Trenutno radim na ozbiljnom projektu nevladine organizacije i tu primenjujem znanja koja sam stekao na ITAcademy.

6. Kako planiraš da dalje razvijaš svoju ideju i koji su tvoji planovi za budućnost?

Naravno, u ovome sam uspeo isključivo zahvaljujući praktičnim veštinama koje sam usvojio u toku školovanja – izrada kvalitetnih sajtova u WordPressu, Elementoru i izrada sajtova bez CMS-a glavni su faktori koji su mi pomogli u svemu. Moj cilj je da uspešno završim projekat koji sam započeo – želim da otvorim firmu koja će primati mlade i ambiciozne ljude koji vole tehnologiju.

Definitivno želim da radim za sebe, a uz usavršavanje, rad i umeće primene znanja sa ITAcademy u tome ću i uspeti. Zato je moj sledeći korak ponovno školovanje na ITAcademy. S obzirom na to da tehnologija napreduje iz dana u dan, ne želim nešto da propustim i plan mi je da se i dalje usavršavam.

7. Šta biste savetovali kolegama koji razmišljaju da upišu ITAcademy?

Na osnovu ličnog iskustva želeo bih da prenesem svima koji razmišljaju o karijeri u IT sektoru da ne gube vreme, već da odmah odu na sajt i popune formu za upis na ITAcademy.

  • 21.02.2022 12:30

Komentar