Polaznici ITAcademy na praksi u LINKhubu: Usavršavanje znanja u sjajnoj atmosferi

Ako ništa drugo, 2020. godina donijela nam je povećan broj fleksibilnih radnih prostora, te su predviđanja da će potražnja za coworkingom i ove godine nastaviti da raste!

Iz tog razloga ITAcademy je specijalno za svoje polaznike, ali i za one koji žele svoj posao da prebace u „otvorenu kancelariju” pokrenula sezonu coworkinga – otvoren je LINKhub!

Polaznici ITAcademy u LINKhub-u

Polaznici ITAcademy, koji dobijaju čak 100 besplatnih sati u ovom multifunkcionalnom prostoru, imaće priliku da u društvu rastuće lokalne IT zajednice i uz podršku mentora rade sa konkretnim klijentima i otpočnu svoju uspješnu karijeru. A neki od polaznika koji su završili školovanje već su iskoristili mogućnost da rade na zajedničkim projektima i usavrše svoja znanja. U nastavku pročitajte njihove utiske.

Primjena znanja i vještina u praksi uz podršku mentora

Primjena znanja i vještina na realnim projektima i uz podršku mentora za polaznike ITAcademy znači i odskočnu dasku za budućnost. I ne samo to! Ovu sjajnu priliku polaznici redovno koriste da obogate svoj CV i portfolio i pripreme se za poslodavce u IT svijetu.

Mentori su odlični i na praksi sam usavršio dizajnerske vještine, za koje sada mogu da kažem da su na zavidnom nivou. Zahvalan sam na ovoj prilici i iskoristio sam je da napravim rezime i portfolio onoga što sam naučio i odradio. Mislim da je to sjajna ulaznica u IT svijet! – prenio je Mustafa Omerčić sa smjera Web Design.

Uz razmjenu iskustava, polaznici su radili na realnim projektima kao što su razvoj web stranice za inostrani salon ljepote, izrada logoa, bilborda i reklama za društvene mreže. Ovu mogućnost polaznici su iskoristili da utvrde znanja iz oblasti Adobe Illustratora, Photoshopa, jezika i tehnologija HTML i CSS, JavaScript, jQuery i Bootstrap.

Rad na projektu i u timu je veliki izazov! Radovao sam se stručnoj podršci predavača sa ITAcademy – prenio je Amar Garčević, sa smjera Frontend JavaScript Development, dok Elvira Žirić dodaje: – Zahvalna sam ITAcademy što nam je omogućila da uz sjajna predavanja imamo i praksu. Igor Dugonjić je odličan i posvećen mentor. Radujem se nekim sljedećim projektima!

Sjajna atmosfera i druženje dodatni su bonus prakse u LINKhubu

Nakon tromjesečne prakse pod mentorstvom Amara Bešlije, polaznici smjera PHP Web Development javili su se sa utiscima o sjajnoj atmosferi.

Ova grupa polaznika je, osim rada na konkretnim projektima, imala i sedmične sastanke i dnevne izvještaje. Uz to, određene aktivnosti bile su rezervisane za učenje mekih vještina (soft skills) u vezi sa web developmentom (analiza raznih web stranica, pisanje preporuka klijentima i slično).

ITAcademy polaznici

Na kraju projekta, polaznicima je dodijeljena i potvrda akademije i mentora o uspješno završenoj praksi. A ono što je najbolje od svega jeste što su polaznici koji su se najviše istakli svojim trudom i zalaganjem dobili priliku za nastavak rada u kompaniji svog mentora.

Polaznici ITAcademy u LINKhubu

LINKhub – vaše mjesto za pokretanje IT karijere

Polaznici ITAcademy ne samo da koriste sve resurse LINKhub-a kako bi usavršili svoja znanja i vještine, realizovali svoju poslovnu ideju i postavili temelje profitabilne karijere već im ovaj interaktivan coworking prostor služi i kao kancelarija, sala za sastanke i mjesto za druženje.

Ako već niste polaznik ITAcademy, posjetite ovu stranicu da saznate sve o brojnim edukativnim servisima i ostalim benefitima koje dobijate na ovoj internacionalnoj ustanovi, i to potpuno besplatno!

Zato, ne propustite šansu da budete dio nove IT generacije! Upisni rok na ITAcademy je u toku, a coworking prostori i radovi na novim projektima čekaju na vas.

  • 02.04.2021 15:44

Komentar