Konferencija o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju E-trgovina 2012

Trodnevna konferencija na Paliću

Najveća domaća konferencija o elektronskom poslovanju i elektronskoj trgovini “E-trgovina 2012” biće održana na Paliću od 25. do 27. aprila. Trodnevni program obuhvata predavanja, panel diskusije i radionice dok je poslednji dan konferencije, Akademski dan, tradicionalno posvećen studentskim radovima i  ustanovama koje nude obrazovanje iz oblasti elektronskog poslovanja.

Već dvanaest godina ova konferencija predstavlja mesto na kome poslovni ljudi, kompanije i pojedinci imaju priliku da u neposrednom kontaktu sa stručnjacima steknu uvid u trenutni razvoj e-poslovanja u Srbiji, uoče prednosti primene određenih rešenja i razmene poslovne kontakte i iskustva. Na predavanjima će se govoriti o Internet marketingu, e-bankarstvu, online odnosima sa javnošću,  sistemima zaštite elektronskih transakcija na Internetu, pravnim aspektima elektronskog poslovanja kao i B2C i B2B e-commerce rešenjima.

Detaljan program predavanja i aktivnosti možete pogledati na sajtu www.etrgovina.org, a mi vas pozivamo da novosti sa konferencije pratite na zvaničnoj Fejsbuk i Tviter strani.

Ove godine kompanija LINKGroup i IT Akademija su tehnički i medijski partneri konferencije. Obezbedićemo livestream prenos svih predavanja, a u pauzama između prezentacija imaćete priliku da pogledate intervjue sa predavačima, moći ćete da im postavite pitanja i učestvujete u diskusijama.

Zvanični hashtag na Tviteru je #etrgovina12. Pozivamo vas da aktivno učestvujete u praćenju prezentacija i u diskusijama sa predavačima i akterima.


O čemu će zapravo biti reči na E-trgovini?


Učesnici konferencije Nedim Šabić, Miloje Sekulić, Sandra Kravić i Olga Maksimović predstavili su nam kratke opise svojih predavanja. Saznajte prvi o čemu će oni govoriti.


"PPC Clickfraud - Zašto se jedino SEO dugoročno isplati", Nedim Šabić, seo.ba


Osnova online poslovanja danas je i prisustvo na visokim pozicijama pretrage. Internet marketing je jedna od najdinamičnijih oblasti web razvoja, a o stanju na tržištu i međusobnim odnosima SEM i SEO promocija govoriće Nedim Šabić. Top poziciju možete imati već sada, preko reklamnih kampanja ili tek nakon određenog dužeg vremenskog perioda, aktivnostima SEO optimizacije.

Prezentacija pod nazivom “PPC Clickfraud – Zašto se jedino SEO dugoročno isplati” pokazaće kojim ste sve rizicima izloženi ukoliko se odlučite na PPC kampanju (pay per click). Saznaćete nesvakidašnje PPC prevare kojima se koriste vaši online konkurenti , kakvim sve rizicima su izloženi vaši budžeti za oglašavanje i konačno utvrditi  dugoročni potencijal organskog SEO pozicioniranja.

Sledi pregled same prezentacije, a naravno otvoren je poziv da ispratite uživo Nedimovo predavanje 25.04. u 15:40 časova.


Nedima Šabića pratite na @neximuss i čitajte njegov SEO blog



"Prodaja magle? - Digitalni marketing kao podrška poslovanju", Miloje Sekulić, Internet agencija


Sa posebnom pažnjom očekujemo izlaganje Miloja Sekulića, poslovnog i Internet konsultanta, čije su prezentacije za mnoge nesvakidašnje i izuzetno dinamične. Prezentacija  će objasniti kako od jednog običnog lajka, virtuelne, maglovite aktivnosti korisnika Interneta, dobiti osobu sa imenom i prezimenom koja će želeti da prima newsletter, koja će postati potencijalni klijent u realnom poslovanju i konačno želeti da kupi proizvod. Saznaćete kako strateški održati fokus na bitnim parametrima marketinga i izbeći opterećenost brojem fanova, lajkova, razvojem aplikacija i pravilima online takmičenja.

Miloje Sekulić tvituje na adresi @milojesukulic, dok članke na temu primene Internet i mobilnih komunikacija u poslovanju možete čitati na sajtu Internet agencija (internetagencija.rs).


"Banke na društvenim mrežama - Analiza prisustva banaka koje posluju u Srbiji na društvenim mrežama", Sandra Kravić.


Dok smo još uvek u sferi digitalnog marketinga važno je naglasiti da strateški gledano cilj internet prisustva nekada nije samo online prodaja i konverzija već i međusobna komunikacija između klijenata i kompanija. Osnova odnosa klijent-kompanija je pre svega izgradnja poverenja. Sandra Kravić, iz Agencije za digitalni marketing Šnajderaj je do sada objavila dve analize ovog aspekta online prisustva uzimajući u obzir banke koje posluju u Srbiji kao ciljnu grupu. Očekujemo interesantnu studiju slučaja koja će sadržati rezultate prikupljane od avgusta 2011. godine. Pomak postoji, značajan je podatak da je za samo mesec dana od otvaranja zvanične fejsbuk strance Banca Intesa prestigla brojku od 20000 fanova. Da brojke nisu jedino bitne pokazuje i primer Erste banke koja već duži period kontinuirano radi na svom online prisustvu kroz aktivan blog i kvalitetnu komunikaciju sa klijentima.

Sandru pratite na @sandrakravitz.


"Kako povećati klikabilnost linkova naslovne strane sajta do 100%", Olga Maksimović, Limundo d.o.o


Imate posete, imate proizvode, imate određen nivo prodaje. Tu naravno optimizacija poslovanja ne prestaje. Da li ste znali da samo jedan blagi redizajn linka Kupi odmah donosi porast klikova i poseta na 109%? Redovna usability analiza, podržana podacima dobijenim iz servisa analitike i u direktnoj komunikaciji sa posetiocima sajta Limundo, pionira e-trgovine srpskog weba, donosi zaista impresivne podatke:

  • Bounce rate Limundo sajta u martu 2012. godine iznosi svega 16%.
  • Broj klikova na link Kupi odmah je nakon redizajna porastao na 109%.
  • Broj klikova na aukcije koje ističu je promenjen za 316%.

U prezentaciji će biti  izloženo kako se radi analiza klikabilnosti naslovne strane sajta, kako se na osnovu analize i ponašanja korisnika donose zaključci šta je potrebno uraditi? Veoma bitna stavka je kako odrediti cilj i šta je sve potrebno uzeti u obzir prilikom oređivanja istog. Naravno, nakon što je odrađen proces promene izgleda naslovne strane pažnja se mora pokloniti merenju postignutih rezultata. Jasno je da motivacija e-shop servisa mora biti usmerena ka stalnom unapređenju dizajna i funkcionalnosti procesa kupovine, a to je nešto  što će posetioci znati da vrednuju.

@Limundo i Limundo Fejsbuk strana su profili ove kompanije na društvenim mrežama. Sajt je naravno http://www.limundo.com


Koje prezentacije su vaši favoriti? Imate predlog šta nikako ne propustiti? Vidimo se na Paliću!


Ukoliko ste zainteresovani za oblast elektronske trgovine pogledajte program jednogodišnjih studija IT menadžmenta i E-bussines & Internet marketinga na IT Akademiji koje vam omogućavaju znanja neophodna savremenom poslovanju.

  • 24.04.2012 16:09

Komentar