6 sajtova na kojima možete prodati svoj dizajn

Dizajn je kreativan posao koji vam može doneti mnogo raznolikog iskustva kroz rad sa različitim ljudima na raznim projektima. Međutim, ono što se često javlja kao prepreka jeste to što projekti „za dušu” ostanu neostvareni zbog davanja prednosti onima koje možete da naplatite.

dizajn i prodaja dizajna

Da li je moguće spojiti lepo i korisno i zapravo zarađivati od toga što volite da radite? Odgovor je da.

Postoje sajtovi na kojima dizajneri mogu svoje radove da predstave, a potom i prodaju onima koji su za njih zainteresovani. U nastavku sledi pregled 6 najpopularnijih.

Creative Market

Bilo da tek počinjete karijeru dizajnera ili ste već iskusni u ovom poslu, ovde možete napraviti potpuno nezavisnu prodavnicu gde ćete prodavati svoje grafike, 3D modele, animacije ili bilo šta što napravite koristeći svoje dizajnersko umeće.

Sajt trenutno broji gotovo pet miliona članova, a vi već danas možete napraviti svoju prodavnicu i sami odrediti cene svojih proizvoda.

TurboSquid

Ukoliko ste okrenuti 3D modeliranju, na ovom sajtu ćete pronaći širok i otvoren prostor da unovčite svoj rad. TurboSquid se već 20 godina bavi prodajom 3D animiranih sadržaja koji se mogu koristiti u filmovima, igricama ili arhitekturi.

Tržištem dominiraju generički sadržaji koje brendovi kupuju i koriste iznova i iznova. Ponudite nešto novo i zaradite zahvaljujući svom znanju i veštinama i nećete proći nezapaženo.

Design Cuts

Od dizajnera za dizajnere – tako bi se mogao opisati ovaj sajt. Design Cuts već godinama sarađuje sa nekim od najboljih dizajnera na tržištu, koji ekskluzivno za njih prave delove dizajna, koje Design Cuts preprodaje drugim profesionalcima u ovoj oblasti. U obzir dolaze fontovi, četkice, oblici ili bilo kakvi grafički elementi koji su profesionalcima potrebni za rad.

Ako mislite da ste dovoljno dobri i da imate šta da ponudite, kontaktirajte s njima na ovom linku.

ArtWeb

Ovde je reč o klasičnoj online umetničkoj prodavnici koja prodaje dizajnerske radove kupcima širom sveta. Na ArtWebu možete dobiti galeriju za 15 svojih vizuala, koje možete dalje prodavati bez provizije. Takođe, ukoliko platite pretplatu, dobijate daleko više prostora i profesionalni sajt koji će biti u skladu sa vašim radovima.

Ako smatrate da vaša dela imaju umetničkog potencijala, počnite sa prodajom već danas.

Big Cartel

Za razliku od mnogih drugih prodavnica koje vas uslovljavaju različitim pravilnicima, na ovom sajtu, uz pretplatu, možete napraviti kompletno novu prodavnicu, koja će biti u skladu sa vašim brendom i koja može izgledati kao produžetak vašeg sajta.

Imate potpunu slobodu da kreirate svoju strategiju prodaje i promocije, a takođe dobijate i pristup alatima za istraživanje tržišta.

Etsy

Zamislite jedan veliki, globalni sajam rukotvorina. Etsy je upravo to. Za razliku od ostalih sajtova koji insistiraju na digitalnim radovima, Etsy je pogodniji za sve one koji svojim rukama kreiraju dizajn koji žele da prodaju.

Izuzetno je jednostavan za korišćenje i, što je najbitnije, ima publiku od preko milion ljudi koji na njemu svakodnevno pregledaju sadržaje.

Pokrenite svoju prodavnicu i oglasite sve proizvode koje imate „na lageru”, a pravili ste ih za svoju dušu.

kako da napravite dobar dizajn

Naučite kako da napravite dobar dizajn

Da biste uspeli da prodate svoj dizajn, on mora imati određenu umetničku, ali i komercijalnu vrednost. Kako bi privukao nečiju pažnju, dizajn mora biti atraktivan, ali i u skladu s trendovima.

Drugim rečima, za uspeh su vam potrebne i veštine i poznavanje tržišta. Ovaj zahtev za buduće dizajnere često predstavlja izazov koji nije moguće savladati sa nekoliko meseci kursa.

Do stadijuma prodaje čeka vas mnogo drugih koraka koje morate preduzeti kako biste uspeli da zaradite od svojih samostalnih projekata. Zato posvetite bar godinu dana učenju i usavršavanju kroz rad na realnim projektima uz pomoć mentora sa iskustvom koji će moći da odgovore na sva vaša pitanja.

Upišite obuku za grafički dizajn i napravite ključni korak ka svojoj novoj karijeri.

  • 16.12.2020 17:53

Komentar