55+ pitanja koja treba da postavite klijentu, pre nego što započnete sa dizajnom logoa

Pre nego što započnete sa realizacijom dizajnerskih koncepata i rešenja, u ovom slučaju logoa, veoma je važno da klijentu postavite set adekvatnih pitanja koji vam mogu pomoći u procesu izrade vizuelnog rešenja koji će odgovarati kriterijumima naručioca posla.

radni dan dizajnera

Pročitaj više »
  • 22.09.2015 15:32
  • 1 Komentar

5 programskih jezika koji će vam osigurati sigurnu zaradu

Ovo su dobra vremena za programere. Nije nepoznanica da je programiranje glavna profesija 21. veka, a poslovi koji će zahtevati poslovne veštine i znanje jednog programera će osigurati sasvim pristojan honorar za sve one koji se otisnu u vode kodiranja. Prema nedavnom istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, najveće neto zarade u decembru prošle godine imali su programeri, u proseku oko 160.000 dinara.

Programeri

Pročitaj više »
  • 15.09.2015 16:12
  • Nema komentara

Sačuvajte vaše podatke pre nego što bude kasno. 3, 2, 1 bekapuj!

Kada se hard disk pokvari i kada nemate rezervnu kopiju podataka koji su se nalazili na njemu, tada je uglavnom prekasno. Nije pitanje da li će vaš hard disk jednom prestati da radi, već kada će se to desiti.

bekap  

Pročitaj više »
  • 19.08.2015 12:05
  • Nema komentara

Trendovi u mobilnoj tehnologiji koji vam mogu obezbediti siguran posao

Mobilna industrija beleži konstantan rast, a samim tim rastu i potrebe za razvojem mobilnih aplikacija. Pored toga što se neprekidno radi na unapređenju iskustava pojedinačnih korisnika, ove godine će integracija aplikacija u nove i postojeće biznise svakako dostići svoj dosadašnji maksimum.

Mi vam danas predstavljamo najnovije trendove u svetu mobilne tehnologije za 2015. godinu.

Najnoviji trendovi u svetu mobilnih tehnologija

Pročitaj više »
  • 10.08.2015 17:04
  • Nema komentara

5 web dizajn trendova za 2015.

Dobar dizajn nalazi se negde na pola puta između umetnosti i nauke, ali je verovatno malo bliži umetnosti jer nije moguće pronaći preciznu formulu kojom bi se predvideo uspešan dizajn projekat. Međutim, neke tendencije u dizajnu uporno se vraćaju s vremena na vreme. Neko ih naziva popularnim i klasičnim dizajn rešenjima, neko prolaznim trendovima koji se ponavljaju.

web dizajn trendovi

Pročitaj više »
  • 24.03.2015 10:47
  • Nema komentara

Kako je HTML5 zavladao webom?

Poslednji trijumf koji je ostvario HTML5 dogodio se krajem januara kada je kompanija YouTube konačno donela odluku da prekine svoju povezanost sa Flash Playerom i pređe na HTML5 platformu za prikazivanje snimaka. Iako je ovo bio potez koji se dugo očekivao i predstavljao samo pitanje trenutka, dan kada je HTML5 trijumfalno osvojio YouTube ostaće zabeležen kao bitan trenutak u evoluciji interneta.

Kako je HTML5 zavladao webom?

Pročitaj više »
  • 20.02.2015 11:45
  • Nema komentara

Ko ima moć da ugasi internet? 4 scenarija njegovog kraja

život bez interneta

Što se više oslanjamo na internet to nam je teže da zamislimo život bez njega. Koliko toga možete danas uraditi, a da to ni na jedan način nije povezano sa uslugama koje nam internet pruža? Čini se da čovečanstvo nikada nije više zavisilo od jedne veštačke tvorevine koja je za tako kratko vreme prožela sve pore civilizacije. Da li time rizikujemo previše ako se desi da internet jednog dana nestane? Šta će biti sa ogromnim brojem profesija povezanih sa internetom, sa programerima, internet preduzetnicima, web dizajnerima.

Kako bi to uopšte moglo da se desi?

Pročitaj više »
  • 06.02.2015 16:21
  • Nema komentara

Učenje na daljinu − sve prednosti DL platforme iz vašeg ugla

DL platforma

ITAcademy od svog osnivanja zalaže se za primenu najsavremenijih metoda u nastavi kako bi na najbolji mogući način izašla u susret potrebama svojih polaznika. U skladu sa tim omogućili smo vam i mogućnost učenja na daljinu. Distance Learning platform, potpuno domaći proizvod nastao u softverskim sektorima LINK group, nastao je sa ciljem da iskustvo učenja na daljinu optimizuje do nivoa svetskih standarda eLearninga.

Neprestano osavremenjivanje u skladu sa novim tehničkim dostignućima pristup je kojim pokušavamo da DL platformu održimo na vrhunskom nivou kako bi vaše iskustvo korišćenja bilo besprekorno.

Pročitaj više »
  • 04.02.2015 14:21
  • Nema komentara

5 osobina uspešnog freelancera - Kako izvući maksimum iz freelance posla?

Da li ste i sami jedni od onih kojima ideja o internet zaradi zvuči previše dobro da bi bila istinita? Zaista, želja da se lako zaradi, na koju niko od nas nije imun, dovela je do nastanka svih onih mitova o revolucionarnim marketinškim mrežama koje donose hiljade dolara dnevno i unosnim poslovima za koje vam nikakvo predznanje nije potrebno. Tako se javila i skepsa prema širokom spektru načina zarade koji su ostvarivi kroz freelancing.

osobine freelancera

Pročitaj više »
  • 23.01.2015 09:36
  • Nema komentara

6 načina da brže programirate

Aron Hsu, kompjuterski naučnik je jednom rekao da je programiranje zaboravljena veština razmišljanja. Svakako je reč o veštini koja se ne može naučiti za jedno prepodne, ali programiranje uopšte ne mora da bude bauk. Evo nekoliko saveta kako da ubrzate proces programiranja.

programer u poslu

Pročitaj više »
  • 08.01.2015 15:41
  • Nema komentara