Učenje na daljinu iz perspektive generacije 2012.

Još jedna uspešna školska godina je za nama, tokom koje je ostvareno čak 30 hiljada dodela DL kurseva našim polaznicima na ITAcademy. Impozantan broj, velika odgovornost, ali i prilika da se sazna mnogo toga o iskustvu naših polaznika.

Svaki početak nove školske godine koristimo da sumiramo kako smo radili u prethodnoj, i ostvarimo još veće uspehe u narednoj školskoj godini. Svesni smo činjenice da nam niko drugi do naši polaznici, ne može bolje pomoći u sagledavanju rezultata minulog rada i daljem razvijanju naših programa. Zato smo i ove godine sproveli istraživanje o iskustvu učenja na daljinu, kojim su bili obuhvaćeni svi polaznici koji pohađaju ovaj tip nastave.
 
Polaznik DL platforme ITAcademy 

Pročitaj više »
  • 25.11.2013 14:35
  • Nema komentara

6 ne tako očiglednih grešaka koje prave Web Design Freelanceri

Web dizajneri početnici prave razne sitne greške, kao na primer: ne naplaćuju dovoljno, probijaju rokove, ne odgovaraju na vreme na mejlove, ne rade nikakav marketing, nisu prisutni na društvenim mrežama, i slično. Većina nas zna šta uzrokuje ove greške, i svi znamo kako da ih ispravimo. 

Ovde će biti reči o specifičnim greškama koje nisu bas tako očigledne, ali imaju značajan uticaj na vaš design biznis.


greske u web dizajnu

Pročitaj više »
  • 05.11.2013 16:17
  • Nema komentara

Top IT veštine za 2014. godinu

Programeri će imati najviše koristi od svojih znanja u 2014. godini, jer će njihove veštine biti najtraženije među poslodavcima. Programiranje će i tokom sledeće godine, kao i u 2013-oj, zadržati prvo mesto na listi najtraženijih IT veština, pokazalo je godišnje istraživanje koje sprovodi Computerworld.com.

Skoro polovina poslodavaca planira da u narednoj godini zaposli stručnjake sa ovim veštinama.

 

TOP IT veštine

Pročitaj više »
  • 22.10.2013 17:14
  • 1 Komentar

Školovanje na ITAcademy izdvojilo me je iz mase i pružilo osnov za odličnu karijeru - Intervju sa Markom Vasićem

Kao što ste i do sada navikli, prenosimo vam iskustva i utiske polaznika ITAcademy, a posebno zadovoljstvo nam predstavlja kada pišemo o njihovim radovima i uspesima.

 

iskustvo polaznika marka vasića

Pročitaj više »
  • 14.10.2013 12:00
  • Nema komentara

Kako je IT akademija promenila život Borislava Đačanina?

Polaznik programa PHP Web Development Borislav Đačanin na svom blogu objavio je tekst pod nazivom „Šta je to što je kod samohranog oca sa ladicom punom neplaćenih računa prelomilo da upiše IT Akademiju?”. Kako kaže, školovanje na ITAcademy mu je mnogo pomoglo u rešavanju nekih ključnih životnih pitanja i promenilo mu život nabolje.

Svoje utiske o školovanju, stečenom znanju, praksi i druženju sa kolegama na ITAcademy podelio je sa nama u razgovoru. Evo šta nam je rekao...

 

lični utisak polaznika Borislava Đačanina

Pročitaj više »
  • 26.09.2013 13:37
  • Nema komentara

Prvi veb sajt jednog industrijskog puta kulture u Srbiji – delo polaznika ITAcademy

U vreme aktuelnih Dana evropske baštine, koji za temu imaju industrijsko nasleđe, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, EPS i ITAcademy predstavili su prvi sajt jednog industrijskog puta kulture u Srbiji, koji su za projekat „Putevima Tesle kroz Srbiju” napravili polaznici ITAcademy.

 

putevima kulture

Pročitaj više »
  • 26.09.2013 11:32
  • Nema komentara

Opet bih upisao ITAcademy

Polaznik ITAcademy na smeru PHP  Web Development, generacije 2012/2013, Sanel Hodžić, sada je uspešan IT stručnjak. Još pre završetka školovanja na našoj akademiji, ostvario je veoma zapažen uspeh - razvio je aplikaciju "EkoVizija", kojom je na internacioalnom takmičenju Community Boost_r osvojio 3. mesto i nagradu u iznosu od 5.000 dolara. Sanel otkriva da bi, uprkos tome što je morao da uloži mnogo truda i rada tokom školovanja, ponovo bez trunke razmišljanja upisao ITAcademy, jer mu je ona donela veoma značajno iskustvo u životu. Inače, Sanel je pohađao online ITAcademy u Sarajevu.

Evo šta smo sve saznali u razgovoru sa Sanelom...

 

Sanel Hodžić EkoVizija

Pročitaj više »
  • 05.09.2013 12:55
  • Nema komentara

10 najplaćenijih IT zanimanja u 2013. godini


Jun 2013. godine bio je dobar mesec za IT tržište rada. Prema statističkim podacima Biroa rada, u SAD je otvoreno više od 18.200 poslova u ovom sektoru. To su odlične vesti za IT profesionalce koji žele promenu.

Najviše zarade u IT industriji


Dakle, koji su IT poslovi najplaćeniji u 2013. godini?

Mondo, firma koja regrutuje stručnjake iz IT-a, ukazuje na to da se beleži veliki rast iz godine u godinu i da je to dovelo do šestocifrenih plata za pozicije koje su ovde navedene.

Plate u IT-u, kako navodi osnivač i CEO Monda, Majkl Kirven, “pokazuju rastući trend u svim sektorima. Podaci koji se svake godine prikazuju za prethodnu, pokazuju rast ili održavanje na istom nivou. Veoma malo sektora u oblasti tehnologija beleži pad”.

Ovi podaci zasnovani su na Mondovom rangiranju 1.500 zanimanja tokom prošle godine.
 

Pročitaj više »
  • 26.08.2013 11:45
  • Nema komentara

Kako da IT stručnjaci postanu IT menadžeri?

IT rukovodioci veoma slabo razumeju biznis i to je veliki problem ukoliko se kompanija oslanja na tehnologiju u svom radu (a svaka se manje-više oslanja). Izuzetno je teško naći IT rukovodioca koji je istovremeno i IT stručnjak i dobar menadžer. Možda bi trebalo da razmislite o tome da počnete da “uzgajate” sopstvene IT menadžere.
 
Ili želite da postanete kompletan IT menažer i nadogradite svoje tehničke veštine upravljačkim sposobnostima? A možda pokrećete sopstveni start up u oblasti informacionih tehnologija i želite da svojim zaposlenima budete i dobar rukovodilac, pored toga što se razumete u sve IT aspekte posla? Naredni redovi pomoći će vam da shvatite obe strane - i IT i onu biznis stranu, kao i da postanete kompletniji IT menadžer.

it menadžerska znanja

Pročitaj više »
  • 20.08.2013 16:47
  • Nema komentara

Intervju sa pobednikom na konkursu 99designs.com

Kao što znate, uvek volimo da podelimo radost zbog uspeha naših polaznika.

Ovog puta vam prenosimo šta nam je ispričao polaznik ITAcademy, generacije 2012/2013. Miloš Vujinić, pobednik na konkursu za dizajn logoa na sajtu 99designs.com.

U sklopu svog profesionalnog portfolia koji je izradio na kraju školske godine, Miloš je na najbolji način primenio stečeno znanje sa smera Print&Graphic Design na ITAcademy.

Primena stečenih znanja na ITAcademy

Pročitaj više »
  • 05.08.2013 11:09
  • Nema komentara