Adobe sertifikati - kako se postaje ACE?

 
Sertifikati za ACE eksperte
 
 
Saznajte u infografiku koje je sve ispite potrebno da položite, kako biste stekli ACE Adobe sertifikat u dizajn, web ili video oblasti.

Pročitaj više »
 • 20.11.2012 10:09
 • 1 Komentar

Kako unaprediti kvalitet zvuka materijala snimljenih u kućnim uslovima

kako unaprediti kvalitet zvuka 

Kada govorimo o kvalitetu zvuka, govorimo isključivo o jednoj stvari. Kako snimiti samo željeni zvuk, a izbeći sve one zvukove koje čujemo kada se skoncentrišemo i slušamo. Zvuk ulice, frižider koji zuji, lift koji dolazi, psa koji laje, vetar, a kiša “dobuje u ritmu Tamtama”...   

Pročitaj više »
 • 29.10.2012 14:48
 • Nema komentara

Web Developer ili PHP programer?

Developer i programer nisu iste osobe

 

Pre svega moramo razgraničiti jednu stvar - developer i programer nisu iste osobe. Njih razlikuje nivo znanja, nivo iskustva koje imaju a takođe ih razlikuje i posao koji obavljaju.

Developer razvija, dizajnira, implementira, pronalazi nova i savremena rešenja, standardizuje... Programer ima dosta manje obaveza pri svom radu i one se uglavnom svode na čisto programiranje, on treba da tudje ideje pretvori u kod. Developeri takođe moraju biti programeri, ali sa mnogo više iskustva.

Sigurno da među čitaocima ovog bloga postoji dobar broj onih koji bi zeleli postati Web Developeri. Da bi ste to uradili, morate naučiti neki od popularnih “server side” programskih jezika kao sto su PHP, JAVA, ASP.NET ili neki drugi. Pre nego sto odlučite koji jezik čete proučavati, neophodno je da analizirate trenutno stanje na trzištu.

Pročitaj više »
 • 04.10.2012 11:14
 • 4 Komentara

Zašto je za vaš posao bitno da budete aktivni na društvenim mrežama?

prisutnost na društvenim mrežama

Još uvek niste predstavili ono čime se bavite na društvenim mrežama? Ili ste mislili da se priča završava time što ste samo otvorili profile na FB-u, Twitteru, Google+, LinkedINu ili Pinterestu?

Bez obzira na to kojom oblašću se bavite, društveni mediji će unaprediti vaše poslovanje.

Pročitaj više »
 • 05.09.2012 14:27
 • 1 Komentar

Dizajn vizit karti po kojima ćete biti poznati

 

 

ključ za bicikl kao vizit karta

 

Želite da oduševite klijenta koji vas je angažovao da mu dizajnirate vizit karticu, a nije baš siguran šta želi? Ili ste vi klijent, koji želi da ispostavi jasan zahtev dizajneru?

Pročitaj više »
 • 23.08.2012 11:15
 • 4 Komentara

HTML 5 - šta nas očekuje?

Šta nas očekuje sa HTML 5

 

HTML 5 se sve češće pominje u IT svetu kao prekretnica koja nam pruža nove mogućnosti, pre svega nadomešćujući sve dosadašnje nedostatke.

Nova verzija HTML-a donosi niz novosti i mogućnosti koje do sada nismo mogli koristiti za izradu web sajtova bez dodatnih pluginova, npr. Flash-a. Za HTML 5 možemo reći da je više evolucija HTML 4.01, nego njegova zamena.

Pročitaj više »
 • 14.08.2012 09:25
 • Nema komentara

Postanite idealan kandidat za posao - radionica o kojoj se priča

kandidat za posao

 

Koliko puta ste se prilikom izrade CV-a zapitali da li ste svoje kvalitete prezentovali na pravi način, kakva je profesionalna CV forma i kako bi, uopšte, ta radna biografija trebalo da izgleda? Ako je CV nekako i prošao, sledi drugi krug i nastaju još veći problemi. Šta odgovoriti na ona brojna pitanja, kako se postaviti, kako se obući, da li je pametno da...?

Zaista želite taj posao i u potpunosti ispunjavate uslove ali... ”Zašto ih interesuje kojim sportom se bavim? Šta sad da odgovorim?”

Trik pitanja i pronicljiv pogled HR menadžera su Vam već postojeću nervozu podigli na kritičan nivo. “Hvala, javićemo Vam se!” - kraj je usledio i pre početka.

 Da se ovakve situacije ne bi ponavljale a Vaša potraga za poslom nastavljala u nedogled...

Pročitaj više »
 • 11.07.2012 17:04
 • 1 Komentar

8 dizajnerskih caki koje nas je Apple naučio

 Apple kao trendseter u oblasti dizajna

Kada pogledate većinu kompanijskih web sajtova, videćete da uglavnom prate dizajnerske trendove. Malo je kompanija poput Apple-a koje su apsolutni trendseteri u oblasti dizajna.

U koju grupu želite da se svrsta vaša kompanija, onu koja održava ili kreira trend? Otkrivamo vam 8 dizajnerskih caka uz pomoć kojih sajt Apple -a pruža sjajno korisničko iskustvo. One će biti korisne kako prekaljenim profesionalcima tako i onima koji tek uče web design za početnike

Pročitaj više »
 • 11.07.2012 13:55
 • Nema komentara

Kako napraviti nevidljivi folder u Windows-u?

nevidljivi folder u Windows-u

 

Kako sačuvati poverljive informacije od radoznalih prstiju svojih ukućana i prijatelja?

Koliko puta vam se dogodilo da slike ili bitna dokumenta koje čuvate na svom računaru stignu baš do očiju ljudi koji nikako ne bi trebalo da ih vide? Kao po Marfiju, uvek oni koji ne bi smeli otvore baš TAJ folder.

Poslovne tajne, šifre za pristup nalozima ili samo kompromitujuće fotografije sa sinoćne zabave mogu da nam preokrenu život ukoliko postanu dostupni.

Zato se trudite da ih što bolje sakrijete? Takođe!

Ali...

Pročitaj više »
 • 28.06.2012 16:43
 • 4 Komentara