Kako je IT akademija promenila život Borislava Đačanina?

Polaznik programa PHP Web Development Borislav Đačanin na svom blogu objavio je tekst pod nazivom „Šta je to što je kod samohranog oca sa ladicom punom neplaćenih računa prelomilo da upiše IT Akademiju?”. Kako kaže, školovanje na ITAcademy mu je mnogo pomoglo u rešavanju nekih ključnih životnih pitanja i promenilo mu život nabolje.

Svoje utiske o školovanju, stečenom znanju, praksi i druženju sa kolegama na ITAcademy podelio je sa nama u razgovoru. Evo šta nam je rekao...

 

lični utisak polaznika Borislava Đačanina

 

➪ Recite nam – zašto ste se odlučili da upišete ITAcademy i kako sada gledate na taj svoj postupak? Da li je školovanje na ITAcademy ispunilo sva Vaša očekivanja?


Borislav ĐačaninJako mi je žao što sam se za upis na IT akademiju odlučio kasno. Godinama sam viđao oglase o IT školovanju, ali mislio sam da to meni ne treba. Naime, programiranjem sam se počeo baviti davno – tačnije, prije 25 godina, u vreme kad je nastao računar „Galaksija”. Međutim, sticajem životnih okolnosti, ratova, selidbe, rastave braka, odgajanja sina, jednostavno nisam imao ni vremena a ni mogućnosti da nastavim školovanje. Godine su prolazile, sin je sad odrastao, a ja sam konačno upisao školu koju sam ceo život želio završiti. Nikada neću zaboraviti taj dan kad smo sin i ja došli na ITAcademy da se upišem na PHP Web Development smer. Bio sam ponosan. A i danas sam ponosan što sam sa uspehom završio ovaj smer.


➪ U kolikoj meri se sada u svom poslu oslanjate na znanja koja ste stekli na ITAcademy?


Prije upisa na IT akademiju, mislio sam da znam sve. Učio sam iz primera koje sam nalazio na internetu. Kad je počelo školovanje, prvo što me je oduševilo bio je kurs Efikasno učenje. Taj kurs mi je otvorio oči. Kasnije su počeli drugi kursevi. Svaka lekcija mi je delovala poznato, čak sam mnoge stvari i znao, međutim u svakoj lekciji se nalazila i velika doza nečega za šta sam prvi put čuo. Stvarno sam mnogo naučio iz nastavnog gradiva.
Naravno da koristim znanja koja sam stekao na IT akademiji u velikoj meri. To je moj posao.


➪ Koji kurs na Vašem smeru je na Vas ostavio najjači i najlepši utisak i zašto?


Jednostavno, ne mogu da odvojim jedan kurs. Tačnije, mogu da izdvojim 3 kursa koja su na mene ostavila jak utisak.
Prvi je bio Efikasno učenje. Ovaj kurs ne samo što me je naučio kako da učim, već me je i naučio kako da organizujem svoje vreme kako bih bio efikasniji u životu.
Drugi kurs je kurs Engleski jezik. Taj kurs je baš intenzivan. Mnogo me je namučio. Ali sam zahvalan na tome, jer konačno mogu reći da znam engleski jezik.
Treći kurs je Internet marketing. Stvarno sam zavolio marketing i u zadnje vreme mnogo učim o njemu.


➪ Šta je ono najlepše što ste doživeli tokom školovanja na ITAcademy?


Broj prijatelja koje sam stekao. Definitivno mi je to nešto najlepše što ću pamtiti sa školovanja na IT akademiji.


➪ Koje su, po Vama, prednosti jednogodišnjih studija u odnosu na četvorogodišnje?


Definitivna prednost je to što ste za samo 365 dana dovoljno obučeni da počnete raditi.


➪ Kakvi su Vaši utisci o nastavnom materijalu, organizaciji nastave, predavačima, projektima na ITAcademy?


Nastavu sam pratio putem DLS online platforme. Osim par manjih ispada sistema zbog DNS servera, nikakvih problema nisam imao oko praćenja predavanja. Kursevi traju dovoljno dugo da svi mogu da stignu da nauče i odrade zadate, a postoji mogućnost i produženja trajanja kursa, što sam i ja koristio. Lekcije su prilagođene početnicima. Kasnije, kako gradivo postaje teže, profesori su nam uvek na raspolaganju putem email-a ili privatnih poruka, što posebno pohvaljujem, jer ni na jedan odgovor nisam čekao duže od par sati.

odluka polaznika Borislava Đačanina

 

➪ Kakvi su Vaši planovi za profesioanlnu budućnost?


Posao PHP Web Developer-a je veoma dinamičan. Potrebno je pratiti nove trendove u izradi web stranica, što podrazumeva stalno učenje i usavršavanje. Želim da svojim radom doprinesem razvoju internet biznisa u Srbiji.


➪ Šta biste poručili Vašim kolegama, sadašnjim i budućim polaznicima ITAcademy?


Moja poruka onima koji oklevaju sa upisom na IT akademiju je da što prije prelome i donesu pravu odluku.
Vremena jesu teška, i cena možda deluje kao visoka, ali završetkom IT akademije, otvaraju vam se neverovatne poslovne mogućnosti, od samozapošljavanja do zapošljavanja u nekoj od vodećih firmi na IT području u regionu.
Odugovlačenjem i predomišljanjem sa upisom ITAcademy ste samo vi na gubitku.

Želja mi je da ostanem u kontaktu sa svim polaznicima IT akademije. Nadam se da će mi se ta želja ispuniti.

  • 26.09.2013 13:37

Komentar