Od talenta do zanata - koje su najisplativije veštine 21. veka?

Postoji mnogo zanimanja gde se najviše od svega traži talenat. On je obično neophodan ali ne i dovoljan uslov! Ukoliko se talenat ne razvija kroz određenu veštinu, on vam neće mnogo značiti. Tako je bilo odvajkada, samo što su se kroz različita vremena cenili različiti talenti.

 veštine 21 veka

Pročitaj više »
  • 16.10.2014 09:43
  • Nema komentara

4 obične osobe kojima je YouTube promenio život - saznaj kako može i tebi!

youtube kao alat za zaradu

Najpopularniji video-servis može biti mnogo više od zabave. Pravi preduzetnici ga ne koriste za prodaju. Pravi preduzetnici ga koriste za promociju sebe. Neki zahvaljujući YouTubeu postanu mega zvezde, a nekima velika onlajn posećenost obezbeđuje ogroman novac. Bilo kako bilo, evo nekoliko primera koji će vam promeniti percepciju YouTubea.

 

Pročitaj više »
  • 03.09.2014 12:11
  • Nema komentara

Mobilne aplikacije - milioni od rekreacije!

 
Oni su postali milioneri zahvaljujući aplikacijama koje su kreirali!
Sa mesečnom platom koju danas zarađujete, izračunajte koliko godina ćete još morati da radite da biste zaradili prvih milion dolara. Olakšaćemo vam, nemojte da se mučite… Sa prosečnom mesečnom platom od 400 evra, biće vam potrebno oko 210 godina! Dakle,nećete stići da ih zaradite! Ipak, postoje primeri ljudi u celom svetu koji su zahvaljujući jednostavnim ali “zaraznim” Android ili IOs aplikacijama koje su kreirali, zaradili desetine miliona dolara! I zarađuju i dalje…
Aplikacije za mobilne uređaje 

Pročitaj više »
  • 01.09.2014 14:36
  • Nema komentara

10 NAJTRAŽENIJIH ZANIMANJA: Programere jure da im daju posao!

Izvor: Telegraf.rs
Objavljeno: 10.7.2014.

 

Najtraženijih pet zanimanja su:

 

- programer,
- JAVA programer,
- PHP programer,
- NET diveloper i
- softver inženjer.

 

U prvih 10 su inženjer elektrotehnike, iOS diveloper, diplomirani inženjer mašinstva, C programer i komercijalista.

Koje su tražene profesije u Srbiji danas? 

Pročitaj više »
  • 04.08.2014 13:03
  • Nema komentara

10 popularnih zanimanja koja jedva da su postojala pre 5 godina

Za neke poslove koji su pre pet godina bili apstrakcija i mnogima potpuno nepoznati, danas na tržištu vlada ogromno interesovanje. Najveća poslovna društvena mreža LinkedIn sprovela je istraživanje koje je uključilo 259 miliona profila koji se nalaze na ovoj mreži kako bi utvrdili koji su to poslovi koji nisu postojali 2008. godine.

Na prvom mestu našli su se iOS i Android developeri, tj. programeri za mobilne aplikacije. Za samo 5 godina, broj Android programera na ovoj mreži povećao se skoro 200 puta, sa svega pedesetak 2008. godine, do preko 10.000 koliko ih je bilo 2013. godine.

 

10_poslova_front_.png 

Pročitaj više »
  • 28.01.2014 12:58
  • Nema komentara

Devojke koje pišu kodove

Računari su oduvek bili deo muškog kluba. Sada osamnaestogodišnja Nikita Rau (ali i druge devojke poput nje) konačno menja to.

 Devojke koje pišu kodove

Pročitaj više »
  • 08.01.2014 15:16
  • Nema komentara

Školovanje na ITAcademy mi se već višestruko isplatilo - intervju Boris Vaško

Prenosimo vam još jednu zanimljivu priču našeg polaznika iz generacije 2012/13. U pitanju je polaznik smera Web Design, Boris Vaško, koji je pored učešća u raznim projekatima tokom školovanja na ITAcademy, takođe napravio i Android aplikaciju koja je plasirana na Google Play market i dostupna je za kupovinu i download. 


Tim povodom smo imali kratak intervju sa njim, gde nam on otrkiva inspiraciju za takav potez kao i kako mu je školovanje na ITAcademy  pomoglo da tu ideju ostvari.

 

 Boris Vaško

Pročitaj više »
  • 03.12.2013 11:53
  • Nema komentara

Učenje na daljinu iz perspektive generacije 2012.

Još jedna uspešna školska godina je za nama, tokom koje je ostvareno čak 30 hiljada dodela DL kurseva našim polaznicima na ITAcademy. Impozantan broj, velika odgovornost, ali i prilika da se sazna mnogo toga o iskustvu naših polaznika.

Svaki početak nove školske godine koristimo da sumiramo kako smo radili u prethodnoj, i ostvarimo još veće uspehe u narednoj školskoj godini. Svesni smo činjenice da nam niko drugi do naši polaznici, ne može bolje pomoći u sagledavanju rezultata minulog rada i daljem razvijanju naših programa. Zato smo i ove godine sproveli istraživanje o iskustvu učenja na daljinu, kojim su bili obuhvaćeni svi polaznici koji pohađaju ovaj tip nastave.
 
Polaznik DL platforme ITAcademy 

Pročitaj više »
  • 25.11.2013 14:35
  • Nema komentara

6 ne tako očiglednih grešaka koje prave Web Design Freelanceri

Web dizajneri početnici prave razne sitne greške, kao na primer: ne naplaćuju dovoljno, probijaju rokove, ne odgovaraju na vreme na mejlove, ne rade nikakav marketing, nisu prisutni na društvenim mrežama, i slično. Većina nas zna šta uzrokuje ove greške, i svi znamo kako da ih ispravimo. 

Ovde će biti reči o specifičnim greškama koje nisu bas tako očigledne, ali imaju značajan uticaj na vaš design biznis.


greske u web dizajnu

Pročitaj više »
  • 05.11.2013 16:17
  • Nema komentara

Top IT veštine za 2014. godinu

Programeri će imati najviše koristi od svojih znanja u 2014. godini, jer će njihove veštine biti najtraženije među poslodavcima. Programiranje će i tokom sledeće godine, kao i u 2013-oj, zadržati prvo mesto na listi najtraženijih IT veština, pokazalo je godišnje istraživanje koje sprovodi Computerworld.com.

Skoro polovina poslodavaca planira da u narednoj godini zaposli stručnjake sa ovim veštinama.

 

TOP IT veštine

Pročitaj više »
  • 22.10.2013 17:14
  • 1 Komentar