Od talenta do zanata - koje su najisplativije veštine 21. veka?

Postoji mnogo zanimanja gde se najviše od svega traži talenat. On je obično neophodan ali ne i dovoljan uslov! Ukoliko se talenat ne razvija kroz određenu veštinu, on vam neće mnogo značiti. Tako je bilo odvajkada, samo što su se kroz različita vremena cenili različiti talenti.

 veštine 21 veka

veštine slikarstva

Ako su u srednjem veku najtraženiji bili talentovani majstori za izradu oružja i oruđa, a u renesansi talentovani slikari, vajari i dvorski muzičari, onda i danas postoje profesije koje su uvek željne talentovanih ljudi!

 

 

Svi su talentovani za nešto!

Nema netalentovanih ljudi. Svako ima poneki talenat, samo je pitanje da li ga je prepoznao i razvijao… Nabrojaćemo neke od danas najtraženijih zanimanja i talenata.

Sigurno ćete se prepoznati u nekom od njih:

1. Volite da crtate, ljudi vam govore da ste esteta, imate osećaj za prostor?

Ako ste se prepoznali u ovim osobinama, možda u vama čuči budući grafički ili web dizajner! Koliko često vam se desilo da vidite logo neke kompanije i odmah dobijete ideju za neki bolji? Da li vas nervira kada odete na neki loše organizovan sajt i odmah poželite da ga menjate? Razmislite, možda je vreme da odaberete svoju pravu profesiju. Grafički i web dizajn ne samo da je lep i kreativan posao, već i jedno od najtraženijih profesija današnjice!

2. Uživate u logičkim zadacima i dobri ste sa brojevima?


Programiranje kao talenat

Ako uživate u matematici, volite da radite na računaru, zanima vas kako to funkcionišu određeni programi? Onda je možda baš programiranje vaš talenat! 

Dvadeset prvi vek je svakako vek IT-ja i ako imate dara za programiranje onda je ogromna šteta ako to nije vaša profesija. Nikada nije kasno da to postane! Uvek možete upisati kurs za programere i uz redovan rad i maksimalnim zalaganjem ostvariti odlične rezultate.

3. Oduvek vas je zanimalo kako stvari funkcionišu iznutra?

Imate želju da vi budete ti koji drže stvari pod kontrolom i povezuju stvari u skladan sistem? Vi ste rođeni administrator! Sreća je što živite u eri IT-a, jer vam ova oblast nudi ogromne mogućnosti da se ostvarite kao uspešan IT Administrator.
 

4. Vi ste rođeni menadžer i imate talenta za informacione tehnologije?

Vaša budućnost je u upravljanju IT projektima! Bilo da želite da vodite IT projekte u nekoj kompaniji ili hoćete da pokrenete sopstveni biznis, ne smete da protraćite svoj dar. Steknite neophodne veštine iz oblasti IT poslovanja i iskoristite svoj talenat.

 

5. Ne ispuštate svoj smartphone iz ruku i stalno istražujete nove aplikacije?

Možda je vreme da i sami počnete da ih kreirate! Kreatori nekih aplikacija za telefone danas su milijarderi zahvaljujući svom talentu da osmisle i kreiraju zanimljivu aplikaciju. Da li vam je nekada palo na pamet kako bi bilo dobro da postoji aplikacija za ovo ili za ono? Naučite da ih pravite! Ko zna gde će vas vaš talenat odvesti...

6. Ako ste arhitekta ili inženjer, vaša dela čekaju da budu isprojektovana.

Vaš alat je AutoCAD! Sa tim softverom, vaše ideje su na pola puta od realizacije. Sa njim kreirate sve što zamislite!

Od crtanja do programiranja, od projektovanja do snimanja i produkcije negde se nalazite i vi! Vaš talenat čeka da bude otkriven!

Nemojte ignorisati svoje talente! Steknite veštine koje će vaš talenat pretvoriti u uspešnu karijeru!

Ukoliko mislite da ste talentovani za programiranje, marketing ili jezike i želite da testirate svoje znanje ili se pripremate za intervju za posao pogledajte testove za posao koje smo pripremili i proverite vaš nivo poznavanja predmetne materije. 

  • 16.10.2014 09:43

Komentar