7 prednosti učenja na daljinu za uspešnu IT karijeru!

prednosti učenja na daljinu

Onlajn obrazovanje se pokazalo kao održiva i sve popularnija opcija za ljude koji žele da steknu znanja i da se usavršavaju u sferi IT-ja. Broj prednosti nad tradicionalnom metodom učenja je veliki. Evo nekoliko najuočljivijih prednosti učenja na daljinu:

 

 

1. Mogućnost slobodnog izbora

Onlajn obrazovanje pruža mogućnost za savladavanje više od jednog kursa unutar jednog šireg programa. Više ne morate polagati sijaset ispita opšteg tipa da biste postali ekspert iz neke IT oblasti koja vas zanima. Takođe, faktor geografskog ograničenja gubi na značaju. Gde god da se nalazite, možete pohađati online kurseve i steći željene IT veštine. 


2. Potpuna fleksibilnost 

DL (distance learning) platforme za učenje na daljinu olakšavaju organizovanje vremena. U poređenju sa tradicionalnim učenjem, DL platforme su u ovom domenu superiorne. Studenti koji idu na druge kurseve ili pored studija imaju posao mogu birati kada će i koliko pohađati nastavu. Sa onlajn učenjem raspored kreirate vi sami!


3. Tempo učenja određuje svaki pojedinac 

Onlajn učenje omogućava praćenje sopstvenog, unutrašnjeg tempa. Prvo, rokovi kod onlajn učenja neretko su fleksibilniji nego kod formalnih i neformalnih obrazovnih kanala tradicionalnog obrazovanja. Drugo, pri pravom raspoloženju, moguće je jednomesečni posao završiti za samo nekoliko dana. Odslušati čitav semestar i završiti sve zadatke u kratkom vremenskom roku u tradicionalnom sistemu nije moguće. S druge strane, kada niste raspoloženi uvek možete preskočiti obaveze, uz mogućnost da se propušteno predavanje može nadoknaditi u bilo kom terminu.

Fleksibilnije vreme učenja u online svetu

4. Ušteda novca 

Onlajn učenje uglavnom košta manje nego tradicionalno. Sve tehnikalije koje čine trošak u klasičnom modelu učenja onlajn model uopšte ne poznaje. Sav materijal i literatura dostupni su na internetu, a manji troškovi o kojima se i ne razmišlja: prevoz, hrana i piće u pauzama – svi sporedni troškovi su nepostojeći. Jedna od najvećih prednosti onlajn učenja svakako je geografska nezavisnost. Troškovi prevoza ili života u drugom gradu često premašuju cenu samog školovanja. Zbog toga je online učenje najekonomičniji put ka uspešnoj IT karijeri.


5. Profesori iz celog sveta

Za razliku od bilo koje institucije, profesori i predavači u svetu onlajn obrazovanja slobodno fluktuiraju i lako vam se može desiti da na istom slušate više predavača svetske reputacije koji se nikada nisu sreli, jer žive na različitim kontinentima.

 

6. Nema više sedenja u učionici

Klasična učionica, prema mišljenju mnogih, nije najsrećnije okruženje za sticanje znanja i održavanje pažnje. Meškoljenje u klupi i strah od profesora, neprijatna iskustva iz škole potpuno su eliminisana u onlajn eri. Može se reći da ne postoji komforniji način za obrazovanje pojedinca.

era učenja na daljinu

 

7. Dobar učinak

Onlajn kursevi pokazuju se kao podjednako efektivni u sticanju znanja koliko i tradicionalni. Nekoliko eksperimenata, među kojima i testiranje studenata na univerzitetima MIT, Harvard i Tsinghua, pokazalo je da su rezultati na testovima koje su studenti polagali nakon slušanja gradiva od kuće bolji od onih testova koje su polagali nakon slušanja u učionici. Drugim rečima, učenje na daljinu može biti efektivnije od tradicionalnog.

 

Učenje na daljinu može biti idealna opcija za učenje i sticanje novih IT veština. Ovo su samo neke od brojnih prednosti koje ovakav vid učenja pruža. Ukoliko želite da započnete ili unapredite svoju IT karijeru, možda je online učenje pravi izbor! Photoshop online kursc# kurs onlineautocad kurs online i brojni drugi online kursevi mogu biti pravi izbor za vas ukoliko želite da iskoristite sve prednosti ovakvog načina učenja.

 

Pogledajte zanimljiv video o učenju na daljinu na IT Akademiji:

 

  • 24.10.2014 09:36

Komentar