Web dizajn: 20 glavnih trendova na koje treba obratiti pažnju u 2013. godini / I deo

Nova dešavanja u web dizajnu u ovoj godini

 

Prethodnu godinu obeležio je talas novih trendova u web dizajnu. Mnoge od ranijih ideja su se ostvarile ili su dosegle nove nivoe inovativnosti. Sada je vreme da razmotrimo 20 trendova u dizajnu koji bi mogli obeležiti 2013.
 

Pročitaj više »
  • 13.03.2013 11:21
  • Nema komentara

Posle svega naučenog na ITAcademy, fakultet je, bar na mojoj lestvici, otišao na drugo mesto!

Marija Marković - Polaznica ITAcademy

 

Marija Marković, stipendistkinja ITAcademy, postigla je veliki uspeh u učenju. Njen primer, svakako, predstavlja podstrek svima onima koji žele da znanje koje pruža naša Akademija usvoje na pravi način i obezbede sebi siguran put do primene istog. Pitali smo je kakvo je njeno iskustvo po pitanju predavanja na ITAcademy i kakvi su njeni planovi. Prenosimo vam njene utiske.

Pročitaj više »
  • 04.03.2013 16:31
  • Nema komentara

Struktura web stranica

Raspored sadržaja na internet stranicama

 

Već nekoliko godina unazad, raspored sadržaja na gotovo svim web stranicama je vrlo sličan. Takođe, verovatno da ste primetili da skoro svaki sajt sadrži iste ili veoma slične elemente. To se ne dešava zato što se web dizajneri svaki put iznova i iznova trude da što bolje rasporede sadržaj i učine navigaciju kroz sajt što jednostavnijom, već zato što postoje standardi koji se poštuju već duži niz godina.Takvi standardi idu u korist i web dizajnerima, koji kreiraju sajt,  i posetiocima, koji koriste njegov sadržaj

Pročitaj više »
  • 27.02.2013 14:47
  • Nema komentara

Profesor i njegov dvojnik - neverovatan šou univerzitetskog profesora

posao predavaca

Posao predavača je edukatorski, znači predavač mora u svakom trenutku da se bori za pažnju svojih slušalaca - svaka druga postavka je pogrešna.

Pročitaj više »
  • 25.02.2013 11:25
  • Nema komentara

12 esencijalnih oruđa za Content marketing / II deo

  Šest novih saveta o internet marketingu

 

Content marketing ili Inbound marketing (marketing sadržaja) je termin koji se odnosi na marketinške strategije vezane za plasiranje i distribuciju sadržaja na internetu. Ne postoji univerzalno rešenje u marketingu koje bi bilo idealno za primenu u svakoj kompaniji, ali postoje određene tehnike koje se pokazuju kao izuzetno marketinški pogodne. Imali ste priliku da saznate o prvih šest oruđa za Content marketing. Spremili smo za vas još šest izvrsnih saveta.

Pročitaj više »
  • 19.02.2013 15:59
  • Nema komentara

12 bitnih oruđa za Content marketing / I deo

 

Marketinške tehnike content markering

 

Content marketing ili Inbound marketing (marketing sadržaja) je termin koji se odnosi na marketinške strategije vezane za plasiranje i distribuciju sadržaja na internetu. Cilj marketinga sadržaja je težnja da se kompanija i njeno poslovanje približe korisnicima različitih servisa na internetu i da se, na taj način, ojača svest o brendu, predstave usluge i proizvodi i obezbedi prisutnost u najširoj ciljnoj i tržišnoj grupi. Ne postoji univerzalno rešenje koje bi bilo idealno za primenu u svakoj kompaniji, ali postoje određene tehnike koje se pokazuju kao izuzetno marketinški pogodne.


Pročitaj više »
  • 01.02.2013 15:14
  • Nema komentara

Od početnika do profesionalca - intervju sa Majom Nedeljković

Rad početnika i rad profesionalca

 

Da se talenat, rad i trud na kraju ipak isplate dokazuje primer Maje Nedeljković, DL polaznice generacije 2011/12 na Design & Multimedia Department-u, odsek Print Design.

Pročitaj više »
  • 25.01.2013 19:28
  • Nema komentara

SEO seminar: odgovori na vaša pitanja

SEO seminar - ITAcademy, Beograd 

 

Nakon što je održan SEO seminar koji je vodio profesor Dragan Varagić, želimo da nastavimo sa edukacijom u oblasti internet marketinga. U toku trajanja seminara pristigao je veliki broj pitanja na našu online platformu, od kojih su mnoga ostala bez odgovora.

Naša želja je da vam pomognemo da praktično primenite IT znanja iz oblasti koja pohađate na IT Akademiji i da što kvalitetnije nastupite na internetu.

Ovaj članak je prvi u nizu tekstova koji će imati za cilj da odgovori na vaša pitanja iz oblasti internet marketinga. Pratite blog IT Akademije, lajkujte našu Facebook stranicu, prijavite se na newsletter Centra za razvoj karijere i uskoro vas očekuje niz iznenađenja.

SEO seminar: Stručni odgovori na pitanja polaznika

Pročitaj više »
  • 25.12.2012 14:02
  • 4 Komentara

Pravilno sedenje za kompjuterom + VIDEO

pravilno sedenje

Dok radite za računarom, kod kuće ili na poslu, verovatno ne razmišljate mnogo (ili uopšte) o položaju tela. Ipak, ovo je jedna od aktivnosti u kojoj provodimo sve više vremena, posebno ukoliko je profesija kojom se bavimo na bilo koji način povezna sa komjuterom. Iz tog razloga ne bismo smeli da ignorišemo važnost pravilnog sedenja i položaja tela.

Spremili smo vam 9 efikasnih saveta kako da višečasovni rad za kompjuterom učinite zdravijim i lakšim:

Pročitaj više »
  • 18.12.2012 12:42
  • Nema komentara