Dodeljena ITAcademy stipendija za 2012. godinu

 Dobitnica stipendije ITAcademy je Marija Marković
 
Početkom nove školske godine 2012/2013, po prvi put, kompanija Link group pokrenula je projekat stipendiranja mladih talenata pod nazivom „Link talenti“ i dodelila stipendije za 2012. godinu. Pored besplatnog jednogodišnjeg školovanja, najboljim kandidatima omogućena je i stručna primena stečenih znanja kroz praktičan rad u kompaniji Link group, kao i mogućnost zaposlenja.

Dobitnica stipendije u okviru programa PHP programiranje na ITAcademy je Marija Marković, studentkinja četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, na smeru Informacioni sistemi i tehnologija, sa prosekom ocena 8,92.

Kao predstavnik projekta buzzilla.rs, Marija je učestvovala na konferenciji DIDS 2012. Bila je učesnik Microsoft Sinergija 2010. Aktivni je član organizacije FONIS i jedan je od organizatora seminara i projekata u okviru organizacije. Administrator je portala s2s.fonis.rs. Od velikog značaja je i iskustvo koje je stekla u okviru tima web redakcije portala eUprava, pri Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva RS.
Takođe, dobitnica je treće nagrade na konkursu „Kako vidim Srbiju 2020“.

Kada se, kroz poklon Photoshop CS5 IT Akademije prvi put susrela sa sistemom rada učenja na daljinu, pozitivno inspirisana, poželela je da se prijavi na konkurs.

Kako kaže,  otkrila je  „čitav svet kurseva  koji su savremeni, traženi, pružaju ono znanje koje kompanije danas zaista traže, kurseve kakve još dugo nećemo slušati na državnim fakultetima, iz raznih oblasti, na raznim nivoima“.

Ono što me je posebno oduševilo je briga o svakom polazniku, brzi odgovori na mejlove, jednostavna komunikacija sa mentorima. Bilo mi je drago, jer mogu da kažem da Srbija ima školu koja pruža znanje mladima preko interneta na veoma zavidnom i visokom nivou. (...) Briga o polaznicima akademije upotpunila je moju sliku o samoj kompaniji.

Marija je uspešno organizovala sve svoje obaveze i uspela da i dalje radi na svom usavršavanju:

Oduvek sam mislila da nemam vremena za slične kurseve, da pored fakulteta neću moći dovoljno da se posvetim tome; sada kada sam dobila priliku, nisam želela da je ispustim.

LINK group je kompanija koja ide u korak sa vremenom, prati promene i zahteve tržišta. I ja spadam u early adoptere po pitanju tehnologija i trendova na internetu, i upravo iz tog razloga sebe vidim kao deo tog okruženja. Od ove stipendije očekujem, pre svega, sticanje praktičnih veština za koje sam sigurna da će mi dosta značiti u nastavku karijere, rekla nam je Marija.

           

  • 29.11.2012 15:38

Komentar