Najnoviji trendovi u zapošljavanju IT stručnjaka

Nije nikakva novost da su sa brzim razvojem tehnologije IT stručnjaci postali veoma traženi. Međutim, ono što može da iznenadi je da su u IT sektoru potrebe zapošljavanja i dalje veće od ponude kvalitetnog kadra.

trendovi u zapošljavanju IT stručnjaka

Prosto, tendencija povećane potražnje za IT stručnjacima raste iz godine u godinu i ne pokazuje znake usporavanja. U odnosu na 2016, potreba za IT stručnjacima svih profila porasla je za 35%.

Dobra vest za sve IT-jevce ili one koji razmišljaju da to postanu je:

Povećane potrebe tržišta za stručnjacima takođe prati i rast plata.

Pročitaj više »
  • 27.04.2018 16:16
  • Nema komentara

Kako najveće kompanije biraju IT stručnjake? Drugačija pravila zapošljavanja

Šta je bitno da znate ako planirate da započnete IT karijeru? Da će vaše veštine biti među najtraženijim, da nećete morati da brinete za posao, da će se poslodavci prosto otimati oko vas?

Pravila zapošljavanja u IT industriji

Pročitaj više »
  • 27.03.2018 12:23
  • Nema komentara

BUDUĆNOST JE STIGLA: INTERNET OF THINGS ĆE PROMENITI NAŠE ŽIVOTE

Spremite se:

Odaćemo vam jednu tajnu koja će vas istovremeno iznenaditi i zabrinuti, ali će vam i probuditi nadu. Drugim rečima: promeniće način na koji posmatrate stvari.

Internet of Things - pametan sat

Jeste li spremni?

Pročitaj više »
  • 22.01.2018 12:41
  • Nema komentara

Polaznik ITAcademy koji je sa lakoćom stekao ZEND sertifikat

Polaznik ITAcademy Amar Bešlija, posle uspešno završenog školovanja na smeru za PHP Web programiranje, položio je ispit za svetski priznati ZEND sertifikat i tako postao zvanični Zend Certified PHP Engineer.

Zend sertifikat

Ovaj sjajni polaznik ITAcademy iz Bosne i Hercegovine nije se tu zaustavio. Trenutno studira informacione tehnologije na Visokoj školi za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo (ITEP), a upisao je i Java Development program na IT akademiji kako bi upotpunio svoja znanja u oblasti programiranja.

Amar je svestran, završio je i Filozofski fakultet, odsek za komparativnu književnost, svira šest instrumenata, a zanima ga i video i audio produkcija, dizajn, web dizajn i pisanje. Ovako je izgledao njegov put do uspeha.

Pročitaj više »
  • 11.12.2017 09:14
  • Nema komentara

6 razloga zbog kojih treba da postanete programer

Posao programera donosi brojne mogućnosti za razvoj sjajne karijere u kojoj ćete uživati, a ovo su glavni razlozi da izaberete ovu profesiju

6 razloga zašto treba da postanete programer

Zahvaljujući sve bržem razvoju novih tehnologija, u poslednjih 20 godina zanimanje programera postalo je jedno od najtraženijih i najplaćenijih na svetu, i to ne samo u IT kompanijama.

Programeri su postali neophodni u svim granama biznisa jer je moderno poslovanje u najvećoj meri zasnovano na upotrebi računara, softvera i inovativnih tehnoloških rešenja. Zapravo, trend je takav da industriji stalno nedostaje kvalitetnih programera što važi i kada su u pitanju i programeri u Srbiji, a predviđa se da će tako biti i u budućnosti.

Pročitaj više »
  • 01.08.2017 13:49
  • Nema komentara

Kako da osmislite startup ideju koja će vam doneti uspeh?

Predstavljamo vam 6 koraka koji su ključni za poslovni uspeh jedne startup kompanije.

Kako osmiliti dobar startup

Stalno u medijima slušamo o projektima koji se pojavljuju niotkuda i osvajaju svet. Šta je u stvari startup? Reč je o sveže otvorenoj kompaniji koja pokušava da se pozicionira na novom tržištu koje se tek razvija tako što nudi originalne proizvode, procese i usluge.

Pročitaj više »
  • 28.06.2017 16:58
  • Nema komentara

Alati koje koriste najbolji web dizajneri

alati za web dizajn

Svaki web dizajner ima omiljene alate i programe koje koristi u svakodnevnom radu. Sigurno ih imate i vi. Ipak, ako želite da budete uspešni u ovoj kreativnoj IT oblasti, morate stalno da pratite trendove i da isprobavate novi softver i nove alate koji se nađu na tržištu.

Predstavljamo vam listu alata i programa koji su osnovni u ovom poslu i web dizajneri ih koriste svaki dan.

Pročitaj više »
  • 23.05.2017 16:41
  • Nema komentara

Gejming dizajn: 7 igara koje izgledaju fantastično

Šta prvo primetite kod neke video-igre? U 99% slučajeva to je dobar (ili loš) gejming dizajn.

gejming dizajn igrice

Zato smo odlučili da vam predstavimo igre koje su pravi primeri vrhunskog dizajna i koje su zauvek promenile gejming industriju. Ako ih do sada niste igrali, toplo ih preporučujemo!

Pročitaj više »
  • 13.04.2017 15:48
  • Nema komentara

Pokaži svoje radove na Mikser festivalu

Radiš ilustracije i animacije? Prijavi se na konkurs za ilustracije i animacije, koji organizuju ITAcademy, Visoka škola za informacione tehnologije (ITS) i Akademija lepih umetnosti i multimedija (ALUM), i budi jedan od talentovanih umetnika, čiji radovi će biti prikazani tokom Mikser festivala, od 25. do 28. maja.

Priključi se konkursu i iskoristi priliku da TVOJ RAD vidi preko 50.000 ljudi na najvećem regionalnom festivalu kreativnosti.

Konkurs za animacije i ilustracije

Pročitaj više »
  • 07.04.2017 17:00
  • Nema komentara

Red Bull Doodle Art takmičenje za sve koji vole da žvrljaju – prijavi se i osvoji školovanje na ITAcademy

Tražimo sve one kojima su sveske i knjige ispunjene malim i velikim crtežima. One koji vole da žvrljaju dok su im misli okupirane drugim stvarima. Maštovite i kreativne.

ITAcademy i Red Bull Doodle Art takmičenje

Pročitaj više »
  • 28.03.2017 14:12
  • Nema komentara