Postanite idealan kandidat za posao - radionica o kojoj se priča

kandidat za posao

 

Koliko puta ste se prilikom izrade CV-a zapitali da li ste svoje kvalitete prezentovali na pravi način, kakva je profesionalna CV forma i kako bi, uopšte, ta radna biografija trebalo da izgleda? Ako je CV nekako i prošao, sledi drugi krug i nastaju još veći problemi. Šta odgovoriti na ona brojna pitanja, kako se postaviti, kako se obući, da li je pametno da...?

Zaista želite taj posao i u potpunosti ispunjavate uslove ali... ”Zašto ih interesuje kojim sportom se bavim? Šta sad da odgovorim?”

Trik pitanja i pronicljiv pogled HR menadžera su Vam već postojeću nervozu podigli na kritičan nivo. “Hvala, javićemo Vam se!” - kraj je usledio i pre početka.

 Da se ovakve situacije ne bi ponavljale a Vaša potraga za poslom nastavljala u nedogled...

Centar za razvoj karijere je organizovao radionicu “Postanite idealan kandidat za posao” koja je prevazišla očekivanja čak i najskeptičnijih. Dvadeset polaznika koji su najbrže odgovorili na pozivni mail dobilo je mogućnost da u toku četvoronedeljne radionice sazna sve one male trikove koji mogu napraviti veliku razliku prilikom odabira kandidata i pretvoriti običnog kandidata u najbolji izbor. Testiranje kandidata za posao više neće predstavljati prepreku na putu do njihovog zaposlenja.

 

Priči nikad kraja

Već posle prvog od četiri planirana termina, po osmesima polaznika i probijenom vremenu predviđenom za održavanje radionice, bilo nam je jasno da su informacije koje dobijaju pun pogodak. Praksa se nastavila i narednih nedelja. Iako je planirano trajanje bilo od 17.30 do 19 časova, teškom mukom smo zanimljive razgovore i brojna pitanja prekidali u 21h.

 • "Vreme na radionici je jako brzo prolazilo i to je sve bilo izuzetno dinamično, i veoma korisno. Sve sto je izgovoreno od strane predavača mi je bila novost, bitna i korisna informacija." Stevan Azlen, polaznik ITAcademy

 

"Insajderske" informacije

Za uspeh radionice najzaslužniji su konkretni saveti koje su dobili direktno iz prve ruke, od HR Menadžera LINKgroup-a, Ane Ćorović. Ana je učesnicima otkrila sve ono o čemu se ćuti, šta poslodavci zaista misle i traže, šta se u stvari krije iza trik pitanja i kako bi trebalo da izgleda motivaciono pismo. Naoružani novim znanjima, motivisani savetima i Aninom energijom odmah su počeli sa primenom saveta i slanjem CV-a.

 • "Ovo je bio odlično izveden seminar i bilo mi je pravo zadovoljstvo učestvovati na njemu. Mnogo toga bitnog sam naučio. Dopale su mi se insajderske informacije i konsultacije pri izradi CV-a, kao i saveti u pogledu ličnog nastupa na samom intervjuu. Kako sam tamo i rekao, sada sa nestrpljenjem čekam naredni intervju za posao." Mario Tomić, polaznik ITAcademy
 • "Sve informacije koje je Ana davala su od neprocenjivog značaja. Odlični saveti za unapređenje CV-a, fenomenalne smernice za sam intervju. Svaka čast Ani na strpljenju, izuzetnom znanju, i želji da nam prenese sto više." Ivan Milovanov, polaznik ITAcademy

 

Još jedno iznenađenje

Mailovi učesnika i pohvale su stizale sa svih strana. Za kraj ih je očekivalo i dodatno iznenađenje. Organizovano je profesionalno fotografisanje kako bi svaki od učesnika svoj CV upotpunio sa fotografijom koja uliva poverenje, izgleda stručno i prijatno, u isto vreme i koja će poslodavcu sugerisati da je vaš CV vredan pažnje.

 

 • "Hvala Vam puno na svemu - za savete, seminar, sliku i motivaciju! Oduševljena sam Vama i u celini uslugom koju mi je pružila IT Akademija! To što sam je upisala pre 3 godine, davno mi se isplatilo mnogostruko! Slobodno mogu reći da je odluka da upišem IT Akademiju bila jedna od najpametnijih koji sam ikada donela." Petra Šili, polaznica ITAcademy

 

To je pravi rezultat

Ipak, moramo priznati da smo bili najponosniji kada smo saznali da se dvoje učesnika radionice, u toku i odmah po završetku, zaposlilo. Sigurni smo da će broj takvih rasti jer uz ovakve savete i znanje koje dobijate na Akademijama, to je neminovan sled.

 

 • "Jako sam zadovoljan, saznao sam puno korisnih informacija i, što je najvažnije, praktičnih saveta. Upravo u toku radionice sam bio u procesu traženja posla tako da sam sve savete odmah primenio i mogu samo da vam se zahvalim! Dobio sam posao! Priželjkivao sam kvalitativnu promenu u karijeri i uspeo sam da se zaposlim baš tamo gde sam želeo. Još jednom veliko vam hvala na odlično realizovanoj radionici i na svemu što nam pruža Biznis Akademija." Nenad Stanić, polaznik BusinessAcademy
 • "Seminar "Postanite idealni kandidat" mi je pružio mogućnost, da na prvom mestu shvatim sebe, šta ja tražim od posla, pa onda unapredim svoj CV, steknem pravi stav prema intervjuu za posao i samom procesu traženja posla. Radionica je bila veoma praktična i svrsishodna, svaki minut je bio koristan, zanimljiv i maksimalno iskorišćen. Zahvaljujući korisnim savetima i usmerenju Ane Ćorović, ja sam uspela da pronađem sebi posao koji volim i u kom uživam da radim. Toplo preporučujem svim polaznicima, koji traže posao, da posete radionicu i sami će se uveriti,  da je ovo jedna od najkorisnijih i najpraktičnijih radionica do sada." Petra Šili, polaznica ITAcademy

 

Vaši komentari su naše najveće priznanje

Vaše pohvale i pozitivni komentari su nam najveće priznanje i pokazatelj da smo na pravom putu. Jako smo ponosni dok čitamo mailove polaznika i u njima otkrivamo da smo svakim korakom sve bliži ostvarenju ciljeva  - da Vam pružimo kompletno znanje koje ćete odmah moći da naplatite ali i da budemo tu za Vas kroz celu Vašu karijeru. Školovanje na našim Akademijama se ne završava dobijanjem sertifikata. Što pre to prepoznate više ćete uraditi za sebe i svoju karijeru. Ostvarićete uspeh koji priželjkujete.

Pročitajte dodatne tekstove na istu temu, nadamo se da će Vam pomoći.

 1. Šta je CV
 2. Namena CV-a
 3. Delovi CV-a
 4. Čitanje CV-a između redova
 5. Propratno i motivaciono pismo
 6. Intervju za posao
 7. Opšta pitanja
 8. Pitanja o obrazovanju i ciljevima
 9. Pitanja o radnom iskustvu
 10. Neprilična pitanja
 11. Kako se obući za razgovor za posao
 12. Drugi krug razgovora za posao
 13. Kako napisati CV na engleskom i nemačkom jeziku?I za kraj, imamo odličnu vest. Uskoro vas očekuje novi krug radionice “Postanite idealan kandidat za posao”. Svi vi koji niste bili dovoljno brzi ili niste mogli da prisustvujete prethodnoj, pratite mailove, očekuje vas novi poziv. Ovaj ne smete propustiti!

 • 11.07.2012 17:04

Komentar

Avatar korisnika: Natalija Prelevic

Natalija Prelevic

Imama 48 godina i do sad sam bila veoma uspesna na razgovorima za posao.....ali osecam kako moram da promenim "prodaju sebe" na HR trzistu......kako nisam na netu dovoljni cesto da bu ...uspela da budem najkbrza , a posao nemam vec godinu dana, da li bih mogla da 'preko veze "budem stavljena na lusanje ovog /ovih predavanaj - makar i online. Unapred hvala, Natalija P.S. od drugarice koja je vec slusala ovo predavanje, sam cula sve pohvale, pa vam ih ovom prilikom prenosim.