Trik pitanja na razgovoru za posao

Besplatan seminar „Trik-pitanja na intervjuima za posao – istine i zablude”

Danas je vrlo važno odabrati prave ljude koji će na najbolji način predstavljati vašu kompaniju i ujedno biti sposobni da se nose sa eventualnim kriznim situacijama. Za selektovanje i regrutaciju kadrova koji individualno i timski doprinose ostvarenju biznis ciljeva kompanije zadužen je HR tim, koji poslednjih godina pokušava da pronađe najbolje i još efikasnije metode procene kadrova i toga kako će se uklopiti u kolektiv i snaći na budućem radnom mestu.

Pitanja koja postavljaju HR profesionalci kandidatima tokom intervjua za posao polako postaju prevaziđena, jer je danas sve više izvora odakle kandidati mogu da saznaju odgovore i prilično dobro se pripreme za njih. Umesto klasičnih pitanja, sve su popularnija tzv. trik-pitanja na razgovoru za posao. Poslodavci pribegavaju ovakvim pitanjima u želji da procene kandidatovu snalažljivost.  

Na seminaru ste saznali:

 • klasične i moderne intervju metode i tehnike
 • najčešće probleme koji mogu da zadese intervjuere u procesu selekcije
 • kada je pogodan trenutak za trik-pitanja na razgovoru za posao i šta sve saznajemo o kandidatima na osnovu njih
 • na koji način praktično primeniti ove moderne alate i učiniti proces selekcije uspešnijim.

Predavač: Neda Mirković, diplomirani psiholog, sertifikovani REBT terapeut Instituta Albert Elis iz Njujorka i konsultant internacionalne kompanije Human Synergistics

Gospođa Neda Mirković osnivač je i direktor agencije SINAPSA, koja je specijalizovana za pružanje usluga kompanijama u razvoju HR sistema i unapređenju interne organizacije primenom najsavremenijih metoda korporativnog razvoja. Ono po čemu je Neda poznata jesu različiti treninzi namenjeni budućim profesionalcima u HR-u, kojima s lakoćom prenosi stečena znanja i pomaže im da ovladaju različitim HR alatima kako bi još uspešnije obavljali svoj posao.

Utisci nakon održanog seminara

Kada imate stabilnu kompaniju koju u osnovi čini pažljivo odabran stručni kadar koji je sposoban da nosi razvoj biznisa na svojim leđima, ne morate da brinete. Zbog toga je od presudnog značaja da prilikom odabira kandidata HR tim primenom novih i efikasnijih metoda na najbolji način proceni kome treba pružiti šansu za zaposlenje.

Upravo se o tome govorilo na seminaru „Trik-pitanja na intervjuima za posao – istine i zablude”, koji je održan 16. septembra. Svoje iskustvo i znanje podelila je sa prisutnima Neda Mirković, diplomirani psiholog, sertifikovani REBT terapeut Instituta Albert Elis iz Njujorka i konsultant internacionalne kompanije Human Synergistics. Ona je na interesantan način predstavila značaj odabira pravog stručnog kadra u poslovanju, kao i posebnu metodu čija primena može znatno promeniti i unaprediti vaš biznis.

seminar trik pitanja

Prisutni su nakon seminara sumirali utiske

 • Dopao mi se sam koncept predavanja gde je predavač na vrlo jasan i koncizan način uspeo da pruži mnogo relevantnih informacija.
 • Naučio sam kako da napišem CV, kao i šta ne treba govoriti na razgovoru za posao.
 • Konkretne stvari za traženje posla.
 • Seminar mi je bio veoma interesantan i primenljiv zato što je tema predstavljena i iz ugla poslodavca i iz ugla onoga ko traži posao.
 • Odlična interakcija između predavača i nas koji slušamo.
 • Predavanje me je oduševilo, puno primera i korisnih informacija.
 • Iako sam slušao dosta seminara i bio na razgovorima za posao (kao kandidat ili član komisije), na ovom seminaru sam dobio neke nove informacije o trendovima vezanim za ovu oblast.
 • Seminar je u celini bio vrlo poučan; dosta stvari ću primeniti u budućnosti.
 • Veoma je bilo zanimljivo to što su pričali iz iskustva i davali primere.

Zajedničko za sve prisutne jeste to što su stekli nova znanja i metode za selekciju kandidata za svoju kompaniju. Uz praktične savete i iskustva predavača, sada mogu da nastave da rade na pronalaženju pravih kandidata za svoj tim. Ko zna, možda će im baš ovi saveti pomoći da uspešnom selekcijom odvedu svoju kompaniju do vrha.

Za kraj Vam donosimo još nekoliko članaka na sličnu temu koji će Vam sigurno pomoći u Vašem daljem usavršavanju.

3 načina da dobijete odlično plaćen posao

Spremili smo dokument koji otkriva tri pouzdana načina za dolazak na dobro plaćenu poziciju za stručan rad sa računarima. Preuzmite izveštaj ovde.

Da li ima mesta? Upisni rok 2024/25. se zatvara.

Da saznate sve o upisu, kliknite ovde.

Prijavite se