IT kursevi u Zenici

Unaprijedite svoje znanje i postanite traženi IT stručnjak. Sve to učeći online, iz Zenice.

Steknite vještine sa kojima ćete moći da birate zaposlenje i platu u industriji koja se razvija iz dana u dan.

Da biste napravili uspješnu i zapaženu karijeru prvi korak su IT kursevi u Zenici. Ako ste željeli da usavršite svoje znanje, ali niste bili u mogućnosti da zbog školovanja putujete, zahvaljujući e-learning platformi na ITAcademy sada možete da pratite nastavu i da polažete za međunarodno priznate certifikate preko interneta.

Učite onda kada vama odgovara. Sami birate da li ćete predavanja pratiti iz topline svog doma, dok se odmarate u nekom od kafića u Staroj čaršiji ili dok se šetate pored rijeke Bosne. Jedino što vam je potrebno jesu računar i internet konekcija, i vaše usavršavanje može da počne.

Online sistem učenja po ugledu na najveće svjetske univerzitete

Predavanja su interaktivna – vi ste njihov aktivni učesnik – zahvaljujući online sistemu učenja koji je napravljen po principima pet vodećih svjetskih univerziteta. Predavanja možete pratiti uživo preko Live streama, ali ih možete pogledati i ponovo jer su vam dostupna 24 sata. Testove i zadatke rješavate online, a dobijate i multimedijalne materijale u okviru svih lekcija, što sve zajedno predstavlja dobar trening za sticanje praktičnog znanja.

Oko svih nejasnoća konsultujete se sa svojim predavačima tako što im šaljete pitanja, a oni vam odgovaraju u najkraćem mogućem roku. Nema bojazni da će kvalitet znanja koje steknete na ovaj način biti manji nego da ste se školovali tradicionalno, u učionici.

Odlučite se za neki od programa na ITAcademy koji vam pružaju mogućnost sticanja Adobe, Microsoft i Cambridge stručnih zvanja, kao i prestižnih, svjetski priznatih certifikata Cisco, Autodesk, Oracle, ZEND PHP, MMAD ili CompTIA.

Ako ste, ipak, pristalica tradicionalne nastave, poželjećemo vam dobrodošlicu u moderno opremljenim slušaonicama, koje sadrže sve što vam je neophodno da neometano učite i završavate školovanje. Više o tome kako izgleda prostor za učenje pogledajte ovdje.

IT kursevi u Zenici pomoćiće vam da postanete priznati stručnjaci

IT industrija se ubrzano razvija i novi kvalitetni stručnjaci iz ove oblasti najtraženiji su na tržištu rada. I vi možete postati jedan od njih, a za to će vam biti potrebno manje od 12 mjeseci školovanja.

Ako vas zanima kako kreativnost možete ispoljiti u digitalnoj formi, kurs web dizajna je pravi izbor za vas. Naučite kako da kreirate, postavite i održavate atraktivne i dinamične web prezentacije. Više o kursu web dizajna u Zenici pogledajte ovdje.

Postanite traženi programer iz Zenice

Jedan od kurseva koji bi mogli da vam privuku pažnju jeste kurs PHP programiranja u Zenici. Programeri vole ovaj programski jezik jer je pomoću njega napravljeno nekoliko stotina miliona web stranica. Jednostavnost i sigurnost su njegove karakteristike, pa nije ni čudo što je toliko zastupljen i što su PHP programeri veoma traženi. Više o ovom kursu pogledajte ovdje.

Java kurs programiranja u Zenici je još jedan od kurseva koji vam daje priliku da njegovim savladavanjem gradite karijeru uspješnog IT stručnjaka. Prema podacima TIOBE Coding Standard kompanije, koja se bavi istraživanjem indeksa popularnosti programskih jezika od nastanka pa do danas, Java programski jezik je već osam godina broj jedan. Kada se na to dodaju podaci o visokim zaradama koje imaju Java programeri, a koje se u našoj zemlji kreću od 600 do 2.400 eura mjesečno, jasno je da je ovaj programski jezik pravi izbor. Više o kursu Java programiranja saznajte ovdje.

Izaberite neki od 33 programa raspoređenih na šest odsjeka na ITAcademy

Na osnovu svojih interesovanja izaberite neki od programa koji su raspoređeni na šest glavnih odsjeka. Na raspolaganju su vam programiranje, administracija, IT poslovanje, dizajn i multimedija, 3D crtanje i CAD, kao i kreiranje mobilnih aplikacija.

Programiranje

Odsjek programiranje podijeljen je na sedam programa, a u zavisnosti od vaših želja i afiniteta, odlučite se da li želite da naučite da kreirate kodove u različitim programskim jezicima, ili vas više zanimaju web i software development programi ili software engineering.

Kursevi WordPressa i HTML-a i CSS-a samo su dva od mnoštva kurseva koji vas čekaju na ovom odsjeku.

Administracija

Naučite sve što je potrebno za 12 mjeseci i postanite IT administrator. Bez obzira na to da li vas više privlači održavanje mreža sa Linux ili Windows sistemima, steći ćete lako naplativa znanja i vještine. U okviru ovog odsjeka možete da birate između programa: Network Administration, Microsoft Administration i Linux Administration.

Ukoliko se odlučite za program Linux administracije, čekaju vas, između ostalih, i kursevi Apache Web Server Administration i DNS Server Administration (Bind).

Dizajn i multimedija

Kreativci iz Zenice koji svoj talenat žele da pretvore u unosno zanimanje odlučiće se za neki od programa na ovom odsjeku. U okviru ovog odsjeka na raspolaganju su vam Web dizajn, Print i grafički dizajn, New Media dizajn i program za Video i Sound produkciju.

Kursevi Illustrator i Premiere samo su dio programa New Media Design, koji vas uvodi u svijet multimedijalnih umjetnosti, TV, radio i internet produkcije.

3D dizajn i CAD

Ako imate talenat za crtanje, spojte lijepo i korisno i upišite neki od četiri programa na ovom odsjeku. Birajte između Computer Aided dizajna, Architectural dizajna, Interior dizajna i Product dizajna. Savladaćete napredne AutoCAD programe. Naučićete kako da dizajnirate, nacrtate, modelujete i vizuelizujete prostorne forme, date im treću dimenziju i postavite ih u virtuelni prostor.

Kursevi 3D AutoCAD Modeling i 3ds Max Modeling samo su dva od mnogo kurseva na ovom odsjeku koji će vam pomoći da se zaposlite kao Autodesk stručnjak, dizajner i tehničar.

IT poslovanje

Na ITAcademy naučićete više o funkcionisanju elektronskog poslovanja, online marketinga i drugih oblika IT biznisa. Na ovaj način bićete spremni za odlično plaćene poslove u najsavremenijim domaćim i svjetskim kompanijama. Izaberite jedan od ukupno devet programa na ovom odsjeku i uplovite u izrazito profitabilne vode IT poslovanja.

Advertising i Internet marketing samo su dva od mnogo savremenih kurseva na programu Digital Marketing Planer, koji će vam omogućiti da saznate sve o marketingu na internetu.

Kreiranje mobilnih aplikacija

Mobilni uređaji imaju veliku perspektivu pa ne čudi što se tržište namijenjeno njima stalno razvija. Oni koji posjeduju znanja i vještine u oblasti kreiranja mobilnih aplikacija neće imati problema da pronađu dobro plaćen posao, bilo u nekoj kompaniji ili kao freelanceri. Na ovom odsjeku birate između kreiranja aplikacija za Android, IOS i Windows platofrme za mobilne uređaje.

Android i Android Animation and Game Development samo su neki od kurseva koji vas čekaju na ovom odsjeku, a obučavaju vas da kreirate aplikacije za mobilne uređaje bazirane na Android platformi.

Kako da upišete ITAcademy iz Zenice?

Sve što treba da uradite jeste da popunite prijavu putem linka, ili da nas pozovete telefonom na broj +387 (0)51 303 520 radnim danima od 9 do 20 časova. Nakon prijave sa vama će kontaktirati naš savjetnik za upis koji će vam pomoći da riješite sve eventualne nedoumice oko školovanja. Pogledajte da li ima mjesta na željenom smjeru i nakon toga vaše školovanje može da počne. 

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Design and Multimedia Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Administration Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
IT Business Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
3D Design & CAD Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku
Mobile Development Proverite da li ima slobodnih mesta Upis u toku

Letnji upisni rok je u toku. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što prije se upišete, cijene školovanja su niže.

Na taj način nagrađujemo one polaznike koji pokazuju spremnost i odlučnost. Izaberite da li želite da se školujete u učionici ili na daljinu, upotrebom Distance Learning platforme preko interneta. Oba načina školovanja ispunjavaju visoke standarde grupacije pet vodećih svjetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 800 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
31.7.2024.*
Puna cijena 12 rata 15 rata
Online školovanje 1699 2500  150 132
Tradicionalno školovanje 1799 2500  158 139

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Zenici | ITAcademy   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »