Kursevi programiranja u Sarajevu

Ako stanujete u Sarajevu i planirate unaprijediti svoje vještine, te napraviti korak dalje u svojoj karijeri, onda bi bilo korisno savladati neku novu vještinu. Ako ste posebno zainteresovani za tehnologiju, te maštate o mogućnosti da dobro zarađujete radeći ono što volite, onda su kursevi programiranja u Sarajevu idealan izbor za vas!

ITAcademy u Sarajevu nudi obrazovne programe koji će vam omogućiti ne samo sticanje međunarodno priznatih diploma, koje će vam olakšati pronalazak posla iz snova, nego i praktičnog znanja uz najmodernije načine predavanja!

Za one koji žele da nauče nove vještine iz programiranja ili unaprijede postojeće, ITAcademy nudi niz kurseva programiranja u Sarajevu. Ovi kursevi su osmišljeni tako da pruže praktična znanja i vještine iz različitih programskih jezika, neophodne za uspješnu karijeru u IT industriji.

Jedna od istaknutih karakteristika kurseva programiranja na ITAcademy je personalizovani pristup učenju. Kursevi su dizajnirani tako da zadovolje individualne potrebe polaznika, omogućavajući im da uče svojim tempom i dobiju personalizovane povratne informacije iskusnih instruktora.

Tradicionalno ili online praćenje nastave

ITAcademy pruža jedinstvenu priliku za pojedince u Sarajevu da unaprijede svoje karijere i poslovne vještine. Bez obzira na to da li ste srednjoškolac koji istražuje karijerne mogućnosti, student koji stiče diplomu ili profesionalac koji teži napredovanju u karijeri, ITAcademy nudi širok spektar programa prilagođenih vašim potrebama.

Osim toga, ako niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanjima, možete iskoristiti prednosti ITAcademy platforme za online učenje na daljinu, koja vam omogućava da nastavu pratite s bilo koje lokacije. Bez obzira na to da li se nalazite na Trgu oslobođenja ili u Baščaršiji, uz ITAcademy i svoj laptop ili tablet možete otključati svoj pun potencijal i sa samopouzdanjem ostvariti svoje karijerne težnje, i sve to bez napuštanja svoje zone komfora!

Ukoliko preferirate tradicionalan pristup nastavi i smatrate da ćete tako lakše savladati gradivo, s nestrpljenjem vas iščekujemo u našim moderno opremljenim prostorijama, koje pružaju sav neophodan komfor za neometano učenje. Za više informacija nas možete posjetiti na adresi Zmaja od Bosne 16 u Sarajevu.

ITAcademy traži Sarajlije željne karijernog napredovanja

Tražimo osobe iz Sarajeva koje su zainteresovane za programiranje i žele unaprijediti svoje znanje kroz stručna usavršavanja. Naši IT programi pripremaju polaznike za karijeru u IT svijetu, uključujući veoma tražene oblasti kao što je PHP programiranje. S obzirom na sve veću potražnju za stručnjacima u ovoj oblasti, naš kurs PHP programiranja u Sarajevu pruža polaznicima priliku da savladaju neophodne vještine i postignu uspjeh uz visoku platu.

Nakon uspješnog završetka našeg kursa PHP programiranja polaznici će dobiti priliku da steknu prestižni ZEND certifikat, koji je priznat širom svijeta. Također, osobe koje se odluče za naš kurs Java programiranja u Sarajevu će imati priliku da prodube svoje znanje o programiranju web aplikacija, koje je danas veoma traženo, i tako povećaju svoje šanse za uspješnu karijeru u ovoj oblasti.

Kursevi programiranja na ITAcademy raspoređeni su na 10 različitih departmana

Neki od najtraženijih programskih jezika danas su Java, PHP, JavaScript i Python. Svaki od ovih jezika ima specifične karakteristike i primjenu u različitim oblastima. U svakom slučaju, mi smo tu da vam pomognemo da odaberete pravi programski jezik za svoje potrebe.

JavaScript

Ako vas razvoj web stranica više interesuje od razvoja softvera, učenje najpopularnijeg programskog jezika može vam omogućiti da savladate kreiranje profesionalnih frontend interaktivnih i dinamičnih sajtova.

JavaScript je neophodan za razvoj frontend frameworkova, uključujući React i Angular, koji su široko korišteni u izgradnji modernih web aplikacija. Koristeći JavaScript, programeri mogu stvarati interaktivne forme, animacije i kompletne web aplikacije.

S obzirom na njegovu široku primjenu u modernom web razvoju, ovladavanje JavaScriptom je neophodna vještina za ambiciozne web developere. Kako internet nastavlja da raste i evoluira, poznavanje JavaScripta postaje sve važnije za one koji žele razvijati visokokvalitetne web stranice i aplikacije.

Zanima vas frontend? Pogledajte naš Frontend JavaScript Development program.

Java

Za one koji žele da grade karijeru radeći na ozbiljnom razvoju softvera za velike, uspješne kompanije kursevi Java programiranja mogu biti izvrstan izbor.

Java je poznata po svojoj pouzdanosti (obezbjeđuje jasniji rad i lakšu minimalizaciju grešaka), dok njena prilagodljivost omogućava efikasan razvoj softvera uz minimalne troškove. Pored toga, prenosivost Jave omogućava obradu koda na širokom spektru računara i sistema.

Također, često se koristi za razvoj Android mobilnih aplikacija i igara, kao i za izgradnju cloud-based sistema. Široka primjena u razvoju softvera za preduzeća i rasprostranjenost aplikacija zasnovanih na Javi čine poznavanje ovog programskog jezika vrijednom vještinom za programere i veoma poželjnim alatom za preduzeća.

Java vam djeluje kao zanimljiv programski jezik? Pogledajte naš Java Development program.

Python

Python je popularan programski jezik koji je poznat po svojoj jednostavnosti i lakoći čitanja. Često se koristi u analizi podataka i mašinskom učenju, kao i za stvaranje skripti i automatizaciju zadataka koji se ponavljaju.

Širok raspon modula i okvira dostupnih za Python čine ga vrlo fleksibilnim alatom za obradu podataka i razvoj umjetne inteligencije.

Zanima vas Python? Pogledajte naš Python Development program.

PHP

PHP (Hypertext Preprocessor) je široko korišten backend skriptni jezik za web razvoj. Koristi se u kombinaciji kako sa HTML-om i CSS-om za kreiranje interaktivnih i dinamičnih web aplikacija, tako i sa sistemima za upravljanje bazama podataka kao što je MySQL za kreiranje snažnih backend sistema i funkcionalnih baza podataka.

Kursevi PHP-a su idealan izbor ako vas zanima kreiranje sopstvenih društvenih mreža kao što su Facebook, YouTube itd. ili sistema za upravljanje sadržajem (CMS) kao što su WordPress ili Joomla.

Pored toga, zbog sličnosti sa JavaScriptom mnogi web programeri koji poznaju oba jezika i znaju upravljati razvojem websiteova, kako u frontendu tako i u backendu, nazivaju se Full-Stack Web Developeri.

Uzbuđuje vas programiranje u ovom jeziku? Pogledajte naš PHP Web Development program.

Software Development

Razvoj softvera se odnosi na proces dizajniranja, kreiranja i održavanja softverskih aplikacija. Kursevi u ovoj oblasti obuhvataju različite aktivnosti – od faze dizajna softvera, pa sve do njegove implementacije za krajnje korisnike.

Ukoliko vam razvijanje softvera djeluje uzbudljivo, pogledajte naš Software Development program.

Software Testing & QA

Testiranje softvera i osiguranje kvaliteta (QA) predstavljaju ključne dijelove procesa razvoja softvera. Kursevi za testiranje softvera obuhvataju razumijevanje procesa provjere i validacije kako bi se osiguralo da softver zadovoljava postavljene zahtjeve i da nema grešaka.

S druge strane, QA osigurava visok kvalitet procesa razvoja softvera. To uključuje prepoznavanje, implementaciju i pridržavanje standarda kvaliteta tokom životnog ciklusa razvoja softvera kako bi se osiguralo da konačni proizvod zadovoljava zahtjeve kupaca i da je bez grešaka.

Zanima vas ova oblast? Pogledajte naš Software Testing and QA program.

Microsoft Desktop Apps Development

Program za razvoj Microsoft desktop aplikacija fokusira se na dizajn i programiranje desktop aplikacija koristeći Microsoft tehnologije i alate. Ovaj program akcenat stavlja na kreiranje aplikacija koje funkcionišu na desktop uređajima, s mnogim funkcionalnostima.

Ukoliko vas zanima razvijanje desktop aplikacija pomoću Microsoft alata, pogledajte naš Microsoft Desktop Apps Development program.

Microsoft Development

Microsoft nudi opsežni skup alata i okvira koje programeri mogu koristiti za izradu raznih softverskih aplikacija, uključujući web, desktop, mobilne i cloud-based aplikacije.

Interesuje vas Microsoft Development? Pogledajte naš Microsoft Development program.

Software Engineering program

Softversko inženjerstvo je proces dizajniranja, razvoja, testiranja i održavanja softverskih aplikacija korištenjem sistematičnog i disciplinovanog pristupa.

Program softverskog inženjerstva obuhvata kurseve o korištenju inženjerskih principa i tehnika za stvaranje softvera koji je pouzdan, efikasan i lako održiv.

Ukoliko vas razvoj softvera zanima, pogledajte naš Software Engineering program.

Microsoft Web Apps Development

Proces razvoja Microsoft web aplikacija podrazumijeva dizajn i programiranje web aplikacija korištenjem Microsoft tehnologija i alata, kao i jezika kao što su HTML, CSS, JavaScript i C#.

Microsoft nudi različite alate i okvire koje programeri mogu koristiti za izradu web aplikacija koje se pokreću u web pretraživaču ili hibridnih aplikacija na više platformi.

Ovi kursevi će pružiti sveobuhvatnu obuku o korištenju Microsoft tehnologija za razvoj web aplikacija, pokrivajući sve faze – od dizajna do implementacije.

Ukoliko vas privlači ova oblast, pogledajte naš Microsoft Web Apps Development program.

Unaprijedite svoje potencijale i obezbijedite sebi posao iz snova

Ako živite u Sarajevu i želite pohađati kurseve programiranja, možete odabrati tradicionalni ili online način obuke. Prvi korak je da odaberete program koji želite istražiti i vještine koje želite razviti. ITAcademy nudi jednogodišnje obrazovanje iz različitih programskih jezika, a vi sami procijenite koji je od njih najbolji izbor za vas. Pregledajte kurseve i saznajte više o prednostima pohađanja jednogodišnjeg školovanja.

Pronađite idealan program na ITAcademy, koji će vam omogućiti da potpuno iskoristite svoj potencijal, podignete vaše programerske vještine na viši nivo, birate platu i posao koji želite, te da zavolite svoj posao!

Kako upisati kurseve programiranja u Sarajevu

Da biste se prijavili, možete popuniti formular na ovom linku ili nas pozvati na broj telefona +387 (0)33/788-525 radnim danima, od 8 do 20 časova. Nakon podnošenja prijave, razgovarat ćete sa savjetnikom za upis na ITAcademy, koji će vam pružiti sve neophodne informacije.

Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme

S obzirom na to da je upis počeo, broj raspoloživih mjesta je ograničen. Provjerite dostupnost mjesta na željenom programu, iskoristite ovu priliku i prijavite se odmah.

U nastavku možete pregledati raspoložive pozicije po odjeljenjima.

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Letnji upisni rok je otvoren. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što prije se upišete, cijene školovanja su niže.

Na taj način nagrađujemo one polaznike koji pokazuju spremnost i odlučnost. Možete izabrati da se školujete u učionici ili online (putem Distance Learning platforme preko interneta). Oba načina školovanja ispunjavaju visoke standarde grupe od pet vodećih svjetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 850 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
30.6.2024.*
Puna cijena 12 rata 16 rata
Online školovanje 1649 2500  146 120
Tradicionalno školovanje 1749 2500  154 127

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »