Kursevi dizajna u Banjaluci

Ukoliko ste stanovnik Banjaluke i želite unaprijediti svoje dizajnerske vještine i karijeru odvesti korak naprijed, preporučujemo vam ITAcademy. Ako ste naročito zainteresovani za tehnologiju te sanjate o prilici da svoju umjetničku kreativnost kvalitetno pretočite u prihod, naši dizajnerski kursevi su idealan izbor za vas!

ITAcademy nudi obrazovne programe iz dizajna dostupne za Banjalučane koji ne samo da pružaju priznate međunarodne diplome, već omogućavaju i sticanje praktičnog znanja putem najmodernijih metoda nastave. Ovo će vam pomoći da se lakše zaposlite te budete ispred drugih u svojoj karijeri!

Za sve one koji su zainteresovani za učenje novih vještina u dizajnu ili žele unaprijediti svoje postojeće znanje, ITAcademy nudi niz dizajnerskih kurseva koje možete pratiti iz Banjaluke. Kursevi su osmišljeni tako da pruže praktična znanja i vještine iz različitih dizajnerskih oblasti za uspješnu karijeru u ovim kreativnim industrijama.

Tradicionalno ili online praćenje nastave – izbor je na vama

ITAcademy pruža jedinstvenu priliku svim pojedincima da unaprijede svoje karijere i poslovne vještine. Bilo da ste srednjoškolac koji istražuje mogućnosti karijere, student koji stiče diplomu ili profesionalac koji traži napredovanje, ITAcademy nudi širok spektar programa prilagođenih vašoj strasti za dizajnom!

Također, ako niste u mogućnosti fizički prisustvovati predavanjima, ITAcademy nudi mogućnost online učenja putem svoje platforme, koja vam omogućuje da pratite nastavu sa bilo koje lokacije. Bilo da uživate u kafi na Trgu Krajine ili sjedite u hladovini tvrđave Kastel, uz ITAcademy i svoj laptop ili tablet, možete iskoristiti sve mogućnosti i sigurno raditi na postizanju svojih karijernih ciljeva, iz udobnosti lokacije po vašem izboru ili čak sopstvenog doma!

Ukoliko preferirate tradicionalni pristup učenju i smatrate da ćete na taj način lakše savladati gradivo, pozivamo vas da posjetite naše moderno opremljene prostorije u kojima su obezbijeđene sve pogodnosti za kvalitetno učenje.

Kursevi dizajna na ITAcademy su raspoređeni u 2 različita departmana od kojih je svaki podijeljen na 4 različita programa

Dizajn je pojam koji obiluje značajnom raznolikošću, a svaka oblast je specifična i razlikuje se u zavisnosti od industrije u kojoj se primjenjuje. Naših osam programa su usmjereni ka različitim specijalizacijama u dizajnu, a svaki od njih pripada jednom od dva odsjeka.

Design & Multimedia Departmant

Web Design

Kurs web dizajna na ITAcademy fokusira se na umjetnost kreiranja vizualno privlačnih web stranica koje su usmjerene na korisnike. Polaznici će biti upoznati s osnovnim principima dizajna web stranica, uključujući teoriju boja, tipografiju, raspored elemenata i korisničko iskustvo.

Na ovim kursevima ITAcademy, polaznici će steći znanje o osnovnim principima web dizajna, uključujući teoriju boja, tipografiju, raspored elemenata i korisničko iskustvo (UX). Također će naučiti razvijati responzivne web stranice koje se prilagođavaju različitim uređajima, uključujući desktop računare, tablete i mobilne telefone. Pored toga, polaznici će biti osposobljeni za korištenje raznih alata, tehnologija i jezika za web dizajn, kao što su HTML, CSS, JavaScript i WordPress.

Zanima vas web dizajn? Pogledajte naš Web Design program.

Print & Graphic Design

Naši programi za Print & Graphic Design fokusiraju se na dizajn štampanih materijala poput brošura, flajera, postera i reklama, kao i na elemente brendiranja poput logotipa, banera, postova na društvenim mrežama, bilborda i drugog.

Ovi kursevi podučavaju polaznike principima grafičkog dizajna, uključujući kompoziciju, tipografiju i teoriju boja.

Grafički dizajn vam djeluje zanimljivo? Pogledajte naš Print & Graphic Design program.

Video & Motion Graphic Design

Naš program Video & Motion Graphic Design usmjeren je na kreiranje kvalitetnog i efikasnog video-sadržaja. Naši polaznici će naučiti koristiti softverske alate za uređivanje videa, kao što su Adobe Premiere Pro i After Effects, kako bi kreirali pokretne grafike, animacije i vizualne efekte.

Pored toga, polaznici će razvijati vještine koje će im pomoći da jasno i jedinstveno prenesu poruku svojoj publici putem svoje produkcije.

Kreiranje video-sadržaja vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš Video & Motion Graphic Design program.

New Media Design

Program New Media Design je osmišljen za one koji žele steći praktična znanja iz područja multimedijalne umjetnosti i produkcije, s posebnim naglaskom na korištenje softverskih alata za kreiranje sadržaja za televiziju, radio i internet.

U okviru programa New Media Design, polaznici će se upoznati sa korištenjem Adobe InDesign softvera, a fokus će biti na karakteristikama teksta, prelomu i centriranju teksta, kao i na kreiranju brošura i naslovnih stranica knjiga. Nakon uspješnog završetka programa, polaznici će imati praktične vještine za kreiranje i uređivanje sadržaja za knjige, časopise i brošure, što će ih učiniti stručnjacima za oblikovanje i uređivanje ovakvih materijala.

Dizajn digitalnih medija vas privlači? Pogledajte naš New Media Design program.

3D Design & CAD Departmant

Computer Aided Design

Program CAD (Računarski pomognut dizajn) obuhvata širok spektar tema, uključujući 2D i 3D modeliranje, crtanje i renderovanje. CAD se široko koristi u različitim industrijama, kao što su arhitektura, inženjering i dizajn proizvoda, gdje pruža efikasnu i preciznu tehniku za kreiranje tehničkih crteža i modela.

Putem ovog programa, učesnici će steći znanje iz različitih CAD softverskih aplikacija, kao što su AutoCAD i Revit, te naučiti kako kreirati detaljne i precizne dizajne.

Ako vas CAD dizajn interesuje, pogledajte naš Computer Aided Design program.

Architectural Design

Programi arhitektonskog projektovanja obuhvataju različite teme koje uključuju organizaciju prostora, projektovanje zgrada i sisteme izgradnje. Polaznici će naučiti kako koristiti sofisticirane alate poput AutoCAD-a i 3ds Maxa kako bi kreirali visokokvalitetne arhitektonske planove i modele.

Kroz ove sveobuhvatne kurseve, polaznici će steći ozbiljne vještine koje će im omogućiti da se samouvjereno upuste u arhitektonsku industriju i izgrade karijeru u ovoj dinamičnoj oblasti.

Ukoliko vam ahitektonski dizajn djeluje primamljivo, pogledajte naš Architectural Design program.

Interior Design

Kurs dizajna enterijera pruža polaznicima potrebna znanja i vještine za kreiranje funkcionalnih i vizualno atraktivnih unutrašnjih prostora za stanovanje i poslovne svrhe. Plan i program obuhvata različite teme, uključujući teoriju boja, organizaciju namještaja, osvjetljenje i planiranje prostora.

Također, polaznici će se obučavati za korištenje softverskih aplikacija kao što su AutoCAD i Revit za generiranje 2D i 3D modela svojih dizajna sa vještinom.

Dizajniranje unutrašnjih prostora vam djeluje primamljivo? Pogledajte naš Interior Design program.

Product Design

Programi dizajna proizvoda omogućuju polaznicima da steknu neophodna znanja i vještine za kreiranje funkcionalnih i estetski privlačnih proizvoda. Nastavni plan i program obuhvata različite teme, kao što su principi dizajna proizvoda, izbor materijala, proizvodni procesi i izrada proizvoda.

Na ovim kursevima, polaznici će sticati znanje i vještine kako bi efikasno koristili softverske alate kao što su AutoCAD i AutoDesk 3ds Max za kreiranje visokokvalitetnih 3D modela svojih dizajna proizvoda.

Izrađivanje proizvoda vas interesuje? Pogledajte naš Product Design program.

Unaprijedite svoje vještine i obezbijedite sebi kreativan i isplativ posao!

Na ITAcademy nudimo širok izbor dizajnerskih programa koji vam mogu pomoći da otkrijete svoj puni potencijal i razvijete svoj talent. Naši sveobuhvatni kursevi su osmišljeni da razviju vašu strast prema vašoj željenoj profesiji, a istovremeno vam pružaju mogućnost da steknete unosan prihod i fleksibilnost da odaberete sopstveno radno okruženje.

Da biste započeli svoj put ka uspjehu, prvo morate izabrati program dizajna koji odgovara vašim interesovanjima i vještinama koje želite razvijati. Naši departmani nude sveobuhvatne jednogodišnje obrazovne programe koji će vas pripremiti za postizanje karijernih ciljeva o kojima ste oduvijek sanjali.

Kako upisati kurseve dizajna u Banjaluci?

Za prijavu na ITAcademy možete popuniti formular na ovom linku ili nas pozvati radnim danima od 9 do 20 sati na broj +387 (0)51/303-520. Nakon podnošenja prijave, razgovarat ćete sa savjetnikom za upis na ITAcademy koji će vam pružiti sve informacije u vezi sa vašim obrazovanjem.

Za više informacija, možete nas posjetiti i na adresi Jovana Dučića 14 u Banjaluci.

U nastavku je dat pregled dostupnih mjesta po odjeljenjima.

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Letnji upisni rok je otvoren. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što prije se upišete, cijene školovanja su niže.

Na ovaj način nagrađujemo polaznike koji pokazuju spremnost i odlučnost. Imate mogućnost izbora između tradicionalnog učenja u učionici ili učenja putem platforme za online učenje. Bez obzira na izabrani metod, naši programi dizajna u Banjaluci su osmišljeni tako da ispunjavaju visoke standarde pet vodećih svjetskih univerziteta. Iskoristite ovu priliku i odaberite način obuke koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Vaša ušteda do 900 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
16.6.2024.*
Puna cijena 12 rata 16 rata
Online školovanje 1599 2500  142 117
Tradicionalno školovanje 1699 2500  150 124

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »