IT kursevi u Sarajevu

Usmjerite svoju karijeru u pravom smjeru! IT kursevi u Sarajevu omogućiće vam da steknete znanja i vještine za najplaćenija zanimanja

Učite preko interneta i obezbijedite međunarodno priznate certifikate koji će vam skratiti put do dobro plaćenog posla, i to sve iz Sarajeva!

Želite da učite i da napravite krupan korak naprijed u karijeri, ali vas sprečava to što nemate dovoljno vremena da odlazite na predavanja? Već imate posao i niste u mogućnosti da se uklopite u raspored nastave? Ili jednostavno ne želite da svoje slobodno vrijeme provodite u učionicama i zatvorenom prostoru?

Zahvaljujući najmodernijem e-learning sistemu na ITAcademy, sada ste u mogućnosti da najbolje IT kursevi u Sarajevu vam daju mogućnost da se školujete online, u onom trenutku kada vama to odgovara i odakle vam odgovara. Dakle, ako želite da to bude u Baščaršiji uz kafu, ili na nekom mirnom mjestu pored Miljacke, sve što vam je potrebno su internet konekcija i računar.

Do međunarodno priznatih certifikata online učenjem

Školovanjem na ITAcademy dobijate mogućnost da polažete za neke od najpriznatijih svjetskih certifikata u oblasti IT-ja, kao što su ORACLE, ISTQB, MICROSOFT, ADOBE, CISCO. Program je urađen po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odjeljenja Cambridge univerziteta. Online nastava sprovedena je po ugledu na pet vodećih svjetskih univerziteta.

IT kursevi u Sarajevu - Online ili tradicionalno učenje

Upišite kurs programiranja, kurs web dizajna ili neki drugi program po vašem izboru na ITAcademy i završite ga online, bez straha da će kvalitet obrazovanja biti lošiji nego da idete redovno na predavanja. ITAcademy predavači biće vaša stalna podrška, sa njima možete uvijek kontaktirati i odgovor dobiti u najkraćem mogućem roku, zahvaljujući Distance Learning platformi. Predavanja slušate, ali u njima možete i učestvovati, a sve ono o čemu profesori predaju demonstrira se i vama na ekranu. Predavanja možete pratiti uživo, u terminu u kojem se održavaju, ili odloženo, kada vama najviše odgovara.

Ako ste ipak pristalica tradicionalnog pristupa nastavi i mislite da tako možete mnogo lakše da savladate gradivo, dobrodošli ste u naše moderno opremljene prostorije, koje pružaju sav neophodan komfor za neometano učenje. Ukoliko ste zainteresovani za ovaj vid učenja, pogledajte na ovoj strani gdje nas možete pronaći.

Tradicionalna nastava u Sarajevu: Savladajte JavaScript, softversko testiranje, Javu, Web dizajn ili Python

Polaznici u Sarajevu mogu da se školuju po tradicionalnom modelu i na odsecima Frontend JavaScript Development, Software Testing and QA, Java Development, Web Design i Python Development. To znači da neke od najtraženijih IT vještina možete usvajati u moderno opremljenim učionicama u Sarajevu.

Školovanje u najmodernijim učionicama uz vrhunske predavače

Tradicionalna nastava na ITAcademy Sarajevo

Tradicionalna nastava se odvija u multimedijalnim salama u kojima su vam dostupni najmoderniji računari posljednje generacije, kao i sva druga prateća oprema koja pojednostavljuje proces učenja.

Školovanje po ovakvom principu zasniva se na mnogo praktičnih primjera, minimumu teorije i maksimumu prakse.

Tokom predavanja vrhunski predavači sa višegodišnjim iskustvom su vam na raspolaganju kako bi vam otklonili sve eventualne nedoumice i poklonili dovoljno pažnje za efikasno savladavanje i najsitnijih detalja.

Frontend JavaScript Development

Naplatite svoje znanje kroz kreiranje naprednih sajtova, web aplikacija, JavaScript igrica...

Frontend programeri zaduženi su za kreiranje, programiranje i prilagođavanje kompletnog vizuelnog identiteta sajta ili web aplikacije. Drugim riječima, njihov posao je da obezbijede funkcionalnost i interaktivnost svih elementata koje vidite na jednoj web stranici. S druge strane, uloga frontend programera jeste i da osmisle dizajn korisničkog interfejsa koji će biti prilagođen različitim uređajima, ali i korisnicima.

Zbog svega toga, osobe koje se bave ovim poslom moraju da poznaju vodeće tehnologije za definisanje web sadržaja, među kojima su najznačajnije HTML, CSS i JavaScript, ali i da posjeduju kreativnost koja će im pomoći da kreiraju interaktivan i funkcionalan dizajn.

Tradicionalna nastava na programu Frontend JavaScript Development

Ukoliko vas ova oblast zanima, učenjem programskog jezika JavaScript i tehnika za frontend development napravićete značajan korak za ulazak u IT svijet i usvojiti znanja koja ćete odmah moći da primijenite u praksi i pronađete odlično plaćen posao koji odlikuje profesiju web programera.

Prijavite se za program Frontend JavaScript Development »

Software Testing and QA

Ovladajte visoko plaćenim vještinama i postanite stručnjak koga će željeti svaka IT kompanija.

Software Testing and QA program na ITAcademy je idealan za početnike i za sve one koji žele odličnu zaradu u IT-ju bez previše kodiranja.

Naime, rast timova, česte greške, rad sa više lokacija, objedinjavanje fajlova projekata, stalna optimizacija i rast programa samo su neki od faktora koji su doveli do rasta potrebe za zanimanjem softverskog testera. Zato je ovo postala jedna od unosnih karijera u IT svijetu, u kojoj će vaš zadatak biti da vodite računa da softverski proizvod posjeduje odgovarajući kvalitet. Stoga se preporučuje svim perfekcionistima ili onima sa oštrim okom.

Tradicionalna nastava na programu Software Testing & QA

Na ovom programu na ITAcademy očekuju vas interaktivna predavanja i rad na realnim projektima, kroz koje ćete upoznati najznačajnije standarde, modele i strategije softverskog kvaliteta. Savladaćete znanja neophodna za manuelno testiranje softvera, ali i za automatizovano testiranje pomoću alata Selenium. Naučićete sve o radu sa najpoznatijim programima za testiranje performansi (ApacheBench i Apache JMeter) i popularnom alatu za praćenje i analizu mrežnih paketa (Wireshark). Upoznaćete različite bezbjednosne koncepte, najčešće korišćene kriptografske tehnike i algoritme, kao i rad u svim oblastima softverskog testiranja prema IEEE Software Engineering Body of Knowledge.

Nakon uspješnog završetka školovanja očekuje vas i mogućnost potpuno besplatnog sticanja svjetski priznatog certifikata za softver testere – ISTQB® Certified Tester Foundation Level.

Prijavite se za program Software Testing and QA »

Web Design Program

Savladajte vještine za dizajniranje najatraktivnijih web sajtova

Pripremite se za karijeru uspješnog web dizajnera i naučite da kreirate i održavate moderne web stranice i sajtove. Na ovom programu savladaćete osnove HTML jezika, CSS stilove, JavaScript i pripremiti se za rad u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator. Pored toga, saznaćete kako da koristite interaktivnost HTML jezika i snagu CSS3 opisa. Uz stečena znanja moći ćete da razvijate funkcionalne web stranice i sajtove koji su prilagođeni za sve mobilne i tablet uređaje.

Web Design program omogućiće vam sva ona znanja koja su potrebna za realizaciju jednog sajta od početne ideje do objavljivanja na web. S obzirom na brzinu kojom se internet svakodnevno širi, ove vještine predstavljaju garanciju da ćete uvijek moći da ih naplatite i jednom zauvijek zaboravite na brigu o radnom mjestu i zaradi.

Tradicionalna nastava na programu Web Design

Nakon završetka školovanja na ovom programu moći ćete da dobijete i prestižne međunarodne Adobe sertifikate, koji će predstavljati potvrdu vaših znanja za rad u programima DreamweaverPhotoshop ili Illustrator.

Prijavite se za program Web Design »

Java Development

Usvojte vještine najisplativijeg i najpopularnijeg programskog jezika

Školovanjem po ovom intenzivnom programu za samo 2 semestra steći ćete vještine za kodiranje u Java programskom jeziku, koji već godinama važi za najpopularniji u IT svijetu. Pomoću usvojenih znanja moći ćete da razvijate aplikacije na računaru, servlete na web serveru i Java Web Start aplikacije, koje se izvršavaju u okviru čitača weba poznatijeg kao Java apleti.

Programski jezik Java u oblasti informacionih tehnologija važi za jedan od najisplativijih. Java programeri na ovim prostorima zarađuju od 600 do 2.400 eura u zavisnosti od iskustva, dok je njihova zarada u inostranstvu mnogo veća. Pored toga, Java programeri su i među najtraženijim na tržištu, zbog čega vrlo brzo dolaze do posla.

Tradicionalni polaznici na programu Java development

Java Development program ITAcademy omogućava vam da steknete i međunarodno priznati Oracle sertifikat, koji će potvrditi vašu stručnost i izdvojiti vas iz konkurencije prilikom traženja posla.

Prijavite se za program Java Development » 

Python Development

Savladajte programski jezik koji koriste najveće kompanije i organizacije na svijetu

Školovanjem na ITAcademy imaćete priliku da se edukujete po najsavremenijem planu i programu za Python programera i da se pripremite za odlično plaćene poslove u oblastima kao što su web i API development, data science, automatizacija sistema, machine learning, robotika, vještačka inteligencija, kreiranje igrica i još mnogo toga.

Svoju popularnost Python je stekao zahvaljujući brojnim dobrobitima koje pruža kako početnicima, tako i programerima sa iskustvom, a lakoća kojom se uči i koristi, kao i njegova velika praktična primjena, doveli su do toga da Python bilježi kontinuiran rast na tržištu kako u svijetu, tako i kod nas, te je i plata ovih stručnjaka na zavidnom nivou. Uz to, koliko je Python dobar programski jezik govori činjenica da ga koriste neke od najvećih kompanija i organizacija na svijetu – Wikipedia, Google, Facebook, Amazon, NASA, CERN, Spotify, Mozilla, Dropbox, Njujorška berza samo su neke od njih.

Tradicionalni polaznici na programu Python development

Nakon jednogodišnje obuke na ITAcademy, koja uključuje rad na praktičnim primjerima i rješavanje problema i zadataka iz prakse, imaćete priliku da steknete Microsoft ili Cambridge International certifikat najvišeg ekspertskog nivoa, koji će vas izdvojiti od konkurencije i omogućiti vam brži pronalazak posla.

Prijavite se za program Python Development » 

IT kursevi u Sarajevu za napredak u karijeri

ITAcademy traži polaznike iz Sarajeva koji žele da naprave novi, veliki korak u svom obrazovanju. Tražimo one koji žele da unaprijede svoja znanja i vještine i tako postanu najtraženiji kadrovi na tržištu rada. Odsjek Administracija, na primjer, pruža znanje iz oblasti administriranja mrežnih i operativnih sistema, a posao administratora otvara vrata velikog broja uspješnih kompanija. Savladajte SQL kurs u Sarajevu, naučite jezik koji je najrasprostranjeniji u radu sa bazama podataka i tako obezbijedite sebi isplativu karijeru.

Kurs Software Testing and QA u Sarajevu pruža vam mogućnost da steknete znanja za manuelno, ali i za automatizovano tesitranje softvera. Alate koje usvojite na ovom programu, moći ćete da koristite za provjeru različitih aplikacija i softvera, a znanja i iskustvo koje steknete kao software tester predstavljaju sjajnu osnovu za karijeru i u drugim IT oblastima.

Java kurs u Sarajevu takođe spada u popularnije kurseve u IT oblasti, a njegovim pohađanjem naučićete kako da programirate u jednom od najzastupljenijih programskih jezika čija je glavna pogodnost to što nije striktno vezan za operativni sistem, kao ni za tip aplikacije, tako da je njegov kod moguće primjenjivati i izvršavati na skoro svim uređajima i sistemima.

Odaberite jedan od šest odsjeka i steknite znanje koje će vam donijeti uspjeh i novac

Školovanje na ITAcademy organizovano je u šest odsjeka koji su podijeljeni na 33 programa. Na raspolaganju su vam IT kursevi u Sarajevu iz oblasti programiranja, administracije, dizajna i multimedije, 3D dizajna i CAD-a, IT poslovanja i kreiranja mobilnih aplikacija, pa nema sumnje da ćete prema svojim talentima i afinitetima pronaći oblast u kojoj želite da se usavršavate i gradite karijeru priznatog IT stručnjaka.

Programiranje

Programeri i developeri spadaju među najtraženije IT stručnjake današnjice. Odsjek programiranja sadrži sedam programa, a vi birate između programiranja na različitim programskim jezicima, web developmenta, kao i softverskog developmenta i softverskog inženjeringa.

Administracija

Na odsjeku Administracija postoje tri različita programa. U zavisnosti od toga koji od njih vas najviše interesuje, birate između administracije mrežnih sistema i administracije Linux i Microsoft operativnih sistema.

Dizajn i multimedija

Ako svoju kreativnost želite da upotrijebite u digitalnoj formi i obezbijedite sebi dobro zaposlenje i visoku zaradu, onda je neki od programa na ovom odsjeku pravi izbor za vas. Birate između web dizajna, grafičkog i print dizajna, video i sound produkcije i new media dizajna.

3D dizajn i CAD

Za one Sarajlije koje vole da crtaju a žele svoj talenat da stave u službu zarade idealni su programi na odsjeku 3D dizajna i CAD-a. Naučićete da sve ideje prenesete u digitalni oblik pomoću moćnih CAD programa. U zavisnosti od toga koji program izaberete, svoje znanje moći ćete da primijenite u arhitekturi, prostornom planiranju, dizajnu enterijera i prostora i u oblasti industrijskog dizajna.

IT poslovanje

U okviru programa IT poslovanja naučite kako da pokrenete i uspješno vodite e-trgovinu. Saznajte sve o digitalnom marketingu i PR-u, šta je sve potrebno da bi posao na internetu procvjetao i zašto je važno voditi računa o SEO optimizaciji sajta. Odsjek IT poslovanje podijeljen je u devet programa, tako da svako može da pronađe oblast koja ga najviše interesuje.

Kreiranje mobilnih aplikacija

Kreiranje mobilnih aplikacija je posao koji donosi ogromnu zaradu. Postanite stručnjak u ovoj oblasti, naučite kako da pravite nove aplikacije u okviru Microsoft Phone, Android i IOS operativnih sistema u zavisnosti od toga koji od ova tri programa izaberete.

Kako da postanete polaznik ITAcademy iz Sarajeva?

Potrebno je da popunite prijavni formular na našoj stranici, ili da nas pozovete telefonom na broj +387 (0)33 788 525 radnim danima od 9 do 20 časova. Možete nas posjetiti i u našim prostorijama koje se nalaze u Ulici Zmaja od Bosne 16, Kubus D, u Sarajevu. Nakon prijave pozvaće vas savjetnik za upis, od koga ćete dobiti sve potrebne informacije o odsjecima. Ako je potrebno, pomoći će vam oko izbora programa i objasniti sve što je potrebno da lako prođete proces upisa. Nakon toga vaše školovanje može da počne.

Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme

Upisni rok je već počeo. Provjerite da li još uvijek ima mjesta na odsjeku koji vas zanima i uštedite novac pri upisu. ITAcademy nagrađuje svoje polaznike koji su odlučni u namjeri da naprave napredak u svojoj karijeri. Ovo je raspored slobodnih mjesta po odsjecima:

ITAcademy  Tradicionalno Online
Programming-Cambridge Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Design and Multimedia Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Administration Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
IT Business Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
3D Design & CAD Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku
Mobile Development Provjerite da li ima slobodnih mjesta Upis u toku

Prolećni upisni rok se zatvara. Cijene za upis će uskoro biti povećane.

Što prije se upišete, cijene školovanja su niže.

Na taj način nagrađujemo one polaznike koji pokazuju spremnost i odlučnost. Izaberite da li želite da se školujete u učionici ili na daljinu, upotrebom Distance Learning platforme preko interneta. Oba načina školovanja ispunjavaju visoke standarde grupacije pet vodećih svjetskih univerziteta.

Vaša ušteda do 900 eura, ako se upišete danas:

ITAcademy program Za prijave do
31.5.2024.*
Puna cijena 12 rata 17 rata
Online školovanje 1599 2500  142 110
Tradicionalno školovanje 1699 2500  150 116

*Iznos školarine je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cijena je dodatno umanjena. Sve cijene su navedene u eurima. Obezbjeđujemo specijalne popuste za dva ili više polaznika iz iste porodice, kao i za dva ili više polaznika iz iste kompanije, te za članove njihovih porodica. Za više informacija pozovite 033/788-525.

Za nezaposlene: platite kada se zaposlite

Ako trenutno niste zaposleni, obezbijedićemo vam finansiranje 20% cijene školovanja.

Saznajte uslove ovdje »

Šta se dobija u paketu školovanja?

U cijenu školovanja ITAcademy uračunato je:

 • pun fond časova prema jednogodišnjem programu;
 • prisustvo predavanjima u prostorijama ITAcademy, uživo ili od kuće putem live stream-a;
 • stalna dostupnost profesora za konsultacije po rasporedu konsultacija;
 • sve informacije o školovanju preko korisničkog servisa za polaznike;
 • kompletan set materijala za vježbe;
 • po polaganju ispita za stručna zvanja i certifikaciju - u zavisnosti od odsjeka - dobijanje:
  • Cambridge International A&AS Level Business, Cambridge International A&AS Level Computer Science,
  • Adobe Certified Professional, Adobe Credential,
  • Microsoft Certified Azure Fundamentals, Microsoft Certified Associate, 
  • Zend Certified PHP Engineer,
  • CompTIA Certified IT Professional,
  • Oracle Certified Associate, Oracle Certified Professional, Oracle Certified Master,
  • Cisco CCNA,
  • Autodesk/AutoCAD Certified User/Professional,
  • ISTQB® – Certified Tester Foundation Level,
  • Unity Certified User,
  • Python Institute Certified Entry-Level/Associate,
  • Certiport IT Specialist Python,
  • Google Ads/Analytics Certified Professional,
  • Google Associate Android Developer,
  • W3Schools JavaScript Developer Certificate,
  • Android Certified Application Developer, Android Certified Application Engineer,
  • Linux Professional Institute Certification,
  • MikroTik Certified Network Associate, MikroTik Certified Routing Engineer,
  • The Institute of Commercial Management certifikati;
  • Chartered Institute of Marketing i International Qualifications Network certifikati;
 • fakultativni kursevi engleskog i njemačkog jezika;
 • besplatno korištenje dodatnih materijala za pripremu polaganja međunarodnih ispita preko online servisa;
 • neograničeno korišćenje biblioteke i ostalih resursa ITAcademy;
 • online servis na raspolaganju polaznicima 7/24h;
 • neograničen pristup sadržajima na online edukativnoj televiziji LINKeduTV tokom 18 mjeseci;
 • jedinstven paket profesionalnih vještina u okviru Personal Development Programa;
 • prisustvo vannastavnim seminarima u organizaciji LINKgroup;
 • certifikat ITAcademy o odslušanoj nastavi ili završenom školovanju;
 • poseban dodatak certifikatu koji detaljno navodi sve kurseve koje ste završili na ITAcademy;
 • izdavanje LINK certifikata za engleski i njemački jezik po povlašćenim uslovima;
 • upotreba interneta, skenera, štampača i računara na lokaciji ITAcademy;
 • rad na realnim projektima u okviru IT Practice centra;
 • 100 radnih sati u coworking HUBovima;
 • 50 vaučera za stručne seminare Centra za razvoj karijere;
 • izrada profesionalnog CV-ja i zvanična profesionalna orijentacija kao pomoć pri zaposlenju ili dolasku do bolje radne pozicije po završetku školovanja;
 • podršku LINK Business Incubatora u realizaciji inovativnih biznis ideja;
 • pomoć i podrška Savjetnika za pomoć u učenju i Savjetnika za pomoć u karijeri tokom školovanja.

Prijava za klasu 2024/25 počinje ovdje

IT kursevi u Sarajevu | Prijava za školovanje na ITAcademy Sarajevo   Kliknite na ovaj link da se prijavite na ITAcademy »»»

Kliknite na ovaj link da se
prijavite na ITAcademy »